torstai 16. heinäkuuta 2015

Tokokokeessa

Käytiin tänään iltakokeessa Forssassa. Kirsi lähti mukaan seuraksi. Se on aina mukavampi ajella yhdessä kuin yksin ja muutoinkin, eli kiitos jälleen seurasta!

Demin kanssa siis voittajaluokkaan, luokassa 4 koirakkoa. Oltiin paikalla ajoissa, niin ehdittiin ensin katsoa evl jossa kisasi jopa kaksi collieta, pitkäkarvaisia molemmat.

Voittaja aloitettiin paikallamakuulla. Demin vieressä oli suur snautseri ja toisella puolella aussi. Snautserilla oli vaikeuksia pysyä ohjaajansa vieressä joten hän piti koiraa pannasta kiinni, mielestäni ei ole sallittua enää voittajassa?! No snautseri oli todella levoton jo siinä vaiheessa kun siinä rivissä oltiin ja tuomari ja liikkuri puhui. Ohjaaja piti kokoajan koirastaan kiinni, vasta kun käskettiin koirat maahan hän päästi pannasta irti. Mentiin piiloon ja piiloon kuului sellainen piiippailu että ohhoh. No ei mennyt kauaa kun snautserin ohjaaja pyydetään ottamaan koira kiinni, siinä vaiheessa kuulen piiloon myös Demin kiljahduksia. Ehdin miettiä, että nyt siellä tapahtuu jotain tosi ikävää. Samalla mut pyydetään esiin. Demi on jo toimitsijateltan luona, juoksi karkuun snautseria joka oli sen perässä. Snautserin ohjaajalla kestää hetki saada koiransa kiinni. Me palataan riviin ja paikkis keskeytetään. Tuomari päättää että paikkis uusitaan yksilöliikkeiden jälkeen. Mentiin kehästä pois, otin Demille yksin, lyhyen paikkiksen, jotta pääsin palkkaan sen ja sitten koira autoon. Mua vitutti koko touhu ja jäi jotenkin tosi epämiellyttävä olo tilanteesta. Snautseri ei ollut agressiivinen, mutta oli haistellut Demiä ja Demi oli irvistellyt ja haukannut ilmaa, yrittäen kertoa että mene hittoon siitä. Snautseri ei lähtenyt joten Demi oli päättänyt lähteä tilanteesta ja snautseri uros oli tietty lähtenyt perään. Vaikka tilanne ei millään tapaa ollut vaarallinen, niin en tykkää yhtään että koirat lähtee paikkiksesta toisen koiran luo ja vielä se, että koira ei heti totellut ohjaajaansa joka yritti sen ottaa kiinni. Mun pasmat oli täysin sekasin, enkä osannut ihan nollata hommaa ennen yksilöliikkeitä. Demi nyt ei tollasesta ota itteensä, mutta jos kyseessä olis ollu Nita, niin voin suoraan sanoa, että se olis ollu sen koiran viimeinen tokokoe. Nitan kanssa kun paikkiksen kanssa ollaan tehty julmetusti töitä kun sen luotto muihin koiriin on heikko ja tollasen jälkeen se ei todennäköisesti pystyis luottamaan siihen että sais olla siellä rauhassa. Ja sit sellanen pieni sana kuin ANTEEKSI, olis ollu kiva kuulla tältä kanssakilpailijalta. Edes pahoittelut siitä, että hänen koiransa lähti toisen koiran luokse, mutta ei mitään, ei sanaakaan, surullista...

Yksilökehä alkoi ruudulla. Mä taisin olla todella pihalla, koska en ollut tajunnut että Demi ei edes ollut perusasennossa kun lähetin sen ruutuun. Mutta meni hienosti ruutuun ja ekalla maahan. Kun kävelin ruutua kohti, muistan katsoneeni maata, kunnes kääntyessäni vilkaisin Demiä ja sieltähän se sitten tuli mun mukaan, eli liike oli sitten 0p. Seuraavaksi sitten luoksetulo. Demi joka viikolla ennakoi stoppia, ei todellakaan tehnyt sitä enää. Vaati tuplakäskyn stoppiin, maahan meni sentään hyvin ja loppu ravilla. Luoksetulo 7. Sitten kaukot, jossa Demi alkoi ääntelemään. Tämä oli muutenkin hassu, kehän ulkopuolella jossa luki liikejärjestys, niin siellä luki että kaukot alkaa seisomisella, mutta liikkuri aloitti istumisella. Noh eipä siinä mitään, istuminen hyvin, muistaakseni ainakin seiso-istu vaihdossa tuli vähän eteen ja jossain muussakin, tästä 8. Liikkeestä istuminen oli hyvä, 9. Sitten metalli, jossa Demi rupesi haukkumaan kun käskin perusasentoon, tuli kumminkin. Lähti reippaalla laukalla metallille, nosti viipymättä ja palautti reippaalla ravilla, kunnes metrin päähän räkäsi metallin, uudella käskyllä alkoi haukkumaan eikä lopettanut haukkumista. Otin metallin ja annoin liikkurille, eli 0. Sitten tunnari, jossa myös äänteli perusasentoon tulossa, mutta teki tunnarin hyvin, 9. Seuraaminen, taas vääntöä perusasentoon tulossa, haukkui. Eka pätkä ennen pysähdystä ihan hyvää seuraamista, sitten tuli seis ja sivuaskeleet molempiin suuntiin. Demi haukkui ja jäi mun taakse, ei tehnyt enää mitään. Jätettiin leikki siihen, eli keskeytin. Se oli tossa vaiheessa sellasta vääntöä että siitä ei enää mitään tullut. Tekemättä jäi siis suurin osa seuruuta ja hyppynouto. Paikallamakuuseen en siis ollut ensin menossa, koska mua jännitti se ja mietin miten Demi sen ottaisi. Onneksi kilpailun järjestäjä sekä tuomari olivat kilttejä ja soutamisen ja huopaamisen jälkeen sain tulla tekemään paikkiksen vaikka olinkin jo keskeyttänyt. Olin siis paikkiksessa nollakoira, koska olin jo keskeyttänyt ja paikkiksessa olisi muutoin ollut vain 2 koiraa. Demi väänsi vielä tässäkin sivulletuloa, haukkui mutta hiljeni kun otin pannasta kiinni. Sivulla ollessa vilkuili vielä aussia, maahan meni ekalla käskyllä. Oli paikkiksen kuulemma tosi hienosti, ei mennyt edes lonkalle. Oli kuulemma todella skarppi, oli kuulemma näyttänyt sille, että oon tässä nyt ihan paikoillaan niin kukaan ei huomaa mua, eli pikkasen epäileväinen oli. Toi paikkiksen uusiminen oli ehkä mulle kumminnkin tärkeämpi juttu, koska mulle jäi siitä ekasta niin huono fiilis. Jännitti sitten yksilöjututkin taas normaalia enemmän ja senhän Demi huomas ja käyttäytyi sen mukaisesti, eli possuili. Myös palkkaamattomuus näkyy tollasena sikailuna. Nyt pidetään hetki taukoa, peruin ens viikon koepaikankin. Täytyy saada homma nollattua ja palkkaamattomuutta treenattua entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti