keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Hyvän mielen treenit

Tokoiltiin tänään Sirkuskentällä Kirsin ja Tiinan kanssa. Demin kanssa treenattiin ensin merkkiä ja ison merkin kiertoa. Laitoin normaalikokoisen merkin ja ison merkin 20m päähän toisistaan ja sitten lähdin lähettämään Demiä joko "merkki" käskyllä merkille jossa apuna kosketusalusta tai "kierrä" käskyllä kiertämään isoa merkkiä. Demillä ei ollut mitään opngelmaa erottaa tehtäviä toisistaan, eli ei lähtenyt tarjoamaan merkkiä isolla merkillä, hyvä. Myöskään ääntelyä ei juurikaan ollut. Ohjatun suuntia tehtiin myös. Tätäkään ei olla vähään aikaa tehty, joten ohjatun kapulat oli hyvin lähellä, ideana siis vain treenata suuntia, niin että kääntyessään oikeaan suuntaan näkee heti kapulan ja saa näin vahvistuksen toiminnalle. Oikea oli vaikeampi, vasen sujui kokoajan hyvin.

Tämän kerran palkkaamattomuus treenissä Kirsi liikkuroi meille tunnarin, ruudun, metallin, luoksetulon, kaukot ja seuraamisen. Tunnari hyvin, tosin palautti jälleen ravilla. Ruutu hyvä, paikka hyvä, ekalla käskyllä maahan. Metalli, ei mitään ongelmaa, nosti ilman mitään viivettä ja oli hiljaa. Luoksetulossa maahanmenossa piippasi, otin siis muutaman kerran maahan kunnes oli hiljaa ja pääsin jättämään sen, itse stoppi hyvä ja laukalla loppuun asti. Kaukot, niissä ei oikein mitään hyvää ollutkaan. Tyyppi oli ihna liian innokas eikä pakka pysynyt millään kasassa, vasta kun olin muutaman metrin päässä alkoi sujumaan. Seuraamisessa äänteli alkuun liikkeellelähdöissä, joten niitä tehtiinkin sitten enempi. Kun Demi lopetti ääntelyn tehtiin hieno suora jossa juoksua-seis-juoksua-seis-hidasta, tää oli hieno joten juostiin sitten loppupalkalle. Oli kyllä melkoisen kiva palkkaamattomuus setti, Demi vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan.

Loppuun tehtiin vielä porukalla häiriötreeniä. Oltiin kolmio muodostelmassa, vuorotelen käskyteltiin koiria maahan ja sivulle. Alkuun Demi otti häiriötä Kirsin käskyistä, mutta sitten ei enää. Muutettiin hommaa vielä niin, että yksi meni vuorollaan kolmion ulkopuolelle, koira jäi paikoilleen istumaan, Vieressä olevia koiria käskettiin maahan ja taas sivulle. Tämä oli Demille todella vaikeaa, koska ei enää pitänyt muhun kontaktia, vaan tuijotteli vain Kirsiä ja meni sitten tietenkin Nooan käskyillä maahan, vaikka kuinka monta kertaa. Tällasia siis lisää jossa mä olen kauempana kun muita käskytetään. Ja sitten se uus evl paikkis-luoksetulo liike. Istumisessa oli mennyt maahan kun oltiin piilossa, korjasin ja kävin vielä piilossa hetken. Kaukokäskynä maahan toimi hyvin, paikallamakuu hyvin, mutta tuplakäsky luokse.

Myy pääsi piiiiitkästä aikaan mukaan treeneihin. Myylle tein jäljen nurmelle. Oli innokas, mutta tauko on tehnyt tehtävnsä, eli oli vähän keskittymisvaikeuksia. Reagoi mm. skeittareihin, kuunteli ja katseli niitä kunnes taas jatkoi jäljestystä. Olisi ajoittain myös halunnut edetä kuono ylhäällä, kun ei päästänyt niin kuviteli että rynnimällä ja loikkimalla pääsis paremmin kulkemaan, no eipä päässyt. Mukaan mahtui myös hyvä pätkä ihan nättiä jäljestystä. Tuo vetää kyllä aika lailla niin jäin vaan miettimään oliko niin hyvä idea jalkaa siis ajatellen. 





Jäljen jälkeen sain vihdoin kuvausapua, eli sain Myystä pönötyskuvan. On sillä aikamoisen tuuhea tukka kun valjaita ei meinaa karvan seasta erottaa. Lopuksi tehtiin mini tokot, muutama sivulletulo, paikkallamakuun- ja istumisen alkeita. Ihana murunen <3

 Myy, melkein 6kk




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti