tiistai 14. heinäkuuta 2015

MaTi

Maanantaina heti aamusta Mevet:iin Myyn kanssa. Myy ei meinannut taas pysyä pöksyissään kun näki eläinlääkärimme (ortopedin), pusuja piti jaella oikein urakalla. Pikkasen oli myös pitelemistä että saatiin nukutusaine koiraan kun se sinkoili eläinlääkärin jaloissa. Myyn jalkaa käsiteltiin taas laserilla ja vihdoin oli Tampereelta tullut meille tilattu tuki. Koukkusiteestä päästiin siis eroon, jalkaa ajeltiin kaljuksi ja haavakohta putsattiin ja saatiin siihen haava-spraytä. Koukkusiteen yläosa siis hankasi jalkaa ja sitä jo viime viikolla hoidin ja sain puhelimitse vielä neuvoja. Eli edelleen jatketaan kauluri päässä ettei pääse nuolemaan hankaumaa. Mutta siis tuki oli tullut Tampereelta ja se laitettiin paikoilleen Myyn ollessa rauhoitettuna. Myyn ollessa vielä pöpperöinen, näytettiin mulle miten sen tuen saa pois ja laitetaan takaisin jos siihen tarvitsee koskea. Lähinnä tässäkin on riski että alkaa hankaamaan. Tuki toimii tarroilla ja nyt se on laitettu niin että ranne liikkuu, mutta jalka on siis 90 asteen kulmassa. Tämän viikon perjantaina mennään uudestaan jolloin jalan kulmaa jo vähän loivennetaan. Ens viikolla vielä yksi loivennus ja sitten saadaan tuki kokonaan pois. Ideana on nyt siis saada jaan asentoa muutettua, mutta niin ettei jänne pääse vielä suoristumaan, eli sen takia jalan kulmaa muutetaan pikkuhiljaa. Myyn kanssa saatiin lupa mennä jo vähän köpöttelemään, eli saadaan liikkua metsässä tai nurmella, mutta jalka pitää olla suojattu ettei tule roskia tuen sisälle. Kun Myy oli kunnolla hereillä katsoi eläinlääkäri vielä miten Myy jalkaansa käyttää. Sillä on nyt mahdollisuus ihan pikkusen ottaa varpailla maakosketusta. Se ei enää pääse kyntämään eteenpäin niinkuin koukkusiteellä, eli nyt se liikkuu enempi kolmella jalalla kun ei pysty samalla tavalla tukeutumaan toiseen jalkaan kuin sillon koukkusiteen aikana. Se joutuu nyt siis melkeinpä vaan hyppimään kolmijalkaisena, mikä on tietty raskasta.

 Tuki sivusta kuvattuna
 Tuki ylhäältä kuvattuna
Tuki edestä kuvattuna. 
Pahoittelut kuvalaadusta, mutta räpsästy nopeesti kännykällä.

Maanantaina kävin Porvoossa Monican kanssa. Käytiin shoppailemassa Petenkoiratarvikkeessa, Mustissa ja Mirrissä, Etolassa ja Plantagenissa. Petestä ostin häkkiin kätevät juomakulhot, ne saa kiinnitettyä kunnolla veräjään. Mulla on ollu aikaisemminkin, mutta ne ei ollu millään ikeasti kiinni, vaan kupissa oli sellaset koukut joilla kupin piti pysyä kiinni, no ei pysynyt. Tässä kupissa on ihan kunnollinen kiinnityssysteemi. Mustista ja Mirristä ostin Myylle uuden kaulapannan, Rukka merkkisen lime vihreän nailonpannan, samanlainen punainen sillä jo on, mutta toi lime oli ihan pakko saada. Etolasta ostin sitten lasten kurahanskat jolla saan suojattua Myyn jalan ulkona. Plantagenista taas sai hyvällä alella pedin koirille autoon. Tai no peti on sen 75 x 100cm, eli puolikkaaseen veräjään sopiva, se on pesukoneessa pestävä (plussaa) ja materiaali on sellanen liukas joka vaikuttaa siltä ettei ime itseensä kaikkea.

Illalla käytiin vielä lenkillä Oittaalla. Nähtiin pitkästä aikaa Erika, Tara ja Tiikeri. Demi oli innoissaan kun pääs juoksemaan Tiikerin kanssa.

Tiistaina treenattiin tokoa Haukilahden lukion kentällä. Mukana Heidi, Kirsi, Cilla, ja Miia. Tuli kivasti häiriötä kun kentällä samaan aikaan enempi koiria treenimässä. Aloitettiin ryhmäliikkeellä, osa teki paikallaistumisen ja osa paikallamakuun. Demi oli rivissä tolleri Riian ja russeli Reiman välissä. Hyvin meni paikallamakuu. Demin kanssa tehtiin muutama toisto metalli vauhtinoutoa. Lainattiin Miialta metallia, niin saatiin vierasta taas käyttää. Ei ollut ongelmaa, nosti viipymättä. Palautti ravilla. Luoksetulon stoppia treenattiin takapalkalla, keskellä kenttää, niin että molemmin puolin oli koirakoita tekemässä muita liikkeitä. Ei häiriintynyt häiriöstä. Eka stoppi oli hyvä, joten vapautin taakse. Sitten päätin testata luoksetulon maahanmenon koska sitä tehdään äärrimäisen harvoin kun tuo stoppi on ollu se missä on ollu enempi töitä. Kutsuin ja Demi lähti tulemaan, mutta PYSÄHTYI itse siinä kohtaa missä oltiin tehty stoppi. Mitä ihmettä?! Tämä oli ENSIMMÄINEN kerta kun Demi ennakoi luoksetulon stoppia. Oli kyllä hämmentävä tilanne, koska Demi on siitä hauska tyyppi ettei ole tähän mennessä tajunnut alkaa ennakoimaan. Käskin sitten vaan uudestaan siitä luokse, eikät ietenkään mitään palkkaa. Vein uudestaan kentän päähän ja otin läpijuoksun, nyt ei ennakoinut. Sitten luoksetulo maahanmenolla, hyvin toimi. Väliin läpijuoksu ja loppuun vielä stoppi. Jossain näissä Demi nousi istumaan kun lähdin sen luota, tätäkään ei ole pitkään aikaan tehnyt. Ruutua tehtiin myös pari toistoa, ekalla kerralla luulin et bongas ruudun, mutta suuntasikin sitten kentän laidalla jäneelle luoksetulon takapalkka purkille. Teki tämän muutaman kerran, kun sitten purkki otettiin pois niin bongasi ruudun ja meni sinne, tosin teki taas sellasen banaanikaaren, vaikka menikin etukulmasta sisään. Palkkasin kerran seisomisesta ja kerran maahanmenosta. Ruudun loppuosaa ei tehty. Seuraamista, jossa alkuun äänteli. Huomautin useamman kerran asiasta ja sitten se kyllä hiljenikin, hyvä! Tehtiin kaikki temponmuutokset läpi, samalla "rappusia" tehden. Eli seurautin rappuskaaviota jotta saatiin paljon käännöksiä. Tehtiin myös useampi käännös-seis, otti kaikki perusasennot ja hidas oli kerrankin oikein hyvää. Loppuun tunnari liikkuroituna. Kun olin ottanut oman käteen ja hajustin sitä, niin Demi lähti sivulta pois, en tiiä mitä se taas ajatteli. Käskin takaisin ja jatkettiin. Tunnarit oli muistaakseni kaaressa, ei merkannut omaa ekalla kerralla kun sitä nuuski, mutta kun aloitti haistelukierroksen alusta reagoi siihen ja toi sen. Nyt luovutti ilman ongelmaa, eli tänään ei ollut luovutusongelmasta tietoaikaan. Kivat treenit ja Demin kanssa on kyllä niin ihanaa treenata. Se on mun hassu pikku mussukka joka aina  keksii kaikennäköstä uutta visiota.

Nita pääsi myös hommiin. Nita teki seuraamista, metallihyppynoudon ja luoksetulon stoppia ja maahanmenoa palloa heitellen. Tyyppi oli taas niin innoissaan, narupallo on ihan paras palkka sanoi Nita. 

Treenien jälkeen käytiin vielä rannalla Kirsin ja Heidin ja koirien kanssa. Koirista oli tietty pakko ottaa kuva, varsinkin kun kaikki tytöt oli trikkejä ja Nooa ainoanaa poikana soopeli. Nooa onkin kuvassa niin ylpeä naisseurastaan :D

Vasemmalta:
Riemu ja Fiona (Heidin koirat), Nooa (Kirsin), Demi ja Nita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti