lauantai 29. syyskuuta 2012

Sporttikoirahallilla

Tänään alkoi vihdoin meidän talvikauden (loka-toukokuu) kestävä hallivuokraus Sporttikoirahallissa. Vuokrataan 5 hengen porukalla Sporttiksen isoa puolta. Aivan mahtavaa kun ennen meitä olevat valkkariporukat myös tokoilevat, jolloin halli on jo valmiiksi raivattu agiesteistä :)

Meitä oli tänään paikalla vain kolme, mutta saatiin todella mukavat treenit tehtyä ja kunnon häiriöillä. Nita aloitti agilityllä, otettiin muutama toisto 6 keppisarjalla, pikkasen oli hakusessa sisäänmeno, höh. Sitten muutama toisto hyppytekniikkaa perussarjalla, hyvin. Jatkettiin sitten tokolla. Taidettiin aloittaa seuraamisella. Tein hallin päästä päähän seuraamista, siis pelkkää suoraa, hyvin keskittyi vaikka Tara teki vieressä noutoja ja Nooa jotain muuta. Sitten jatkettiin käännöksillä ja eri tempoilla, hitaassa on nyt tapahtunut valtavaa kehitystä, todella siistiä seuraamista myös hitaassa, jess! Loppuun tehtiin vielä sivuaskelia, peruutusta ja paikallakäännöksiä ihan Nooa edessä, niin että Nooa pysty haistelemaan Nitaa. Nita tsemppas valtavan hienosti, alkuun otti vähän häiriötä, mutta sen jälkeen ei ollenkaan, p*****e miten hieno koira! Tähän väliin tauko, jonka jälkeen tokassa setissä tehtiin Erikan metallilla tasamaanoutoa ja hyppynoutoa metallilla, molemmat oli hyvät!

Demi tais myös tehdä kaksi settiä. Aloitettiin myös Demin kanssa seuraamisella, suoraa pitkää hallin päästä päähän, hyvällä kontaktilla ja senteella. Sitten käännöksiä ja askeleita, peruutuksia ihan Nooan edessä (Nooa oli siis seinässä kiinni). Demikin teki todella hienosti, mutta välillä teki tiukkaa jolloin Demi esim. perusasennossa jäi vähän taakse jottein joutuisi niin lähelle Nooaa, eli pikkasen oli haastetta, mutta hienosti tsemppas ja näin vaikeita häiriöitä ei olla aikasemmin seuraamisessa tehty. Sitten jääviä, jossa kiinnitettiin huomiota paluuseen koiran luokse. Nyt keskityin tähän kunnolla, palasin Demin luokse rauhallisesti kävellen, enkä mennyt ihan kinni Demiin jolloin pysyi ihan paikoillaan, hyvä. Tähän kohtaan tauko. Sitten jatkettiin paikallamakuulla, jossa tällä kertaa treenattiin häiriötä, eikä niinkään aikaa. Ensin Demi, Nooa ja Tara laitettiin makaamaan pyllyt ihan kiinni toisiinsa, ympyrän muotoon. Nooa vapautettiin ensin ja hihkaisusta Demikin nousi, murr, laitoin Demin uudestaan maahan ja pyysin Kirsiä tekemään saman uusiksi, nyt pysyi ja kävin palkkaamassa, jonka jälkeen Tara vapautettiin ja kun Demi kesti tämän hienosti kehuin ja vapautin myös Demin. Sitten seuraava paikallamakuu niin että koirat olivat ihan vierekkäin rivissä, väliä oli juuri sen verran että kun rivissä seistiin niin viereinen koira oli mun jalassa kiinni. Näin makasivat jonkin aikaa, kunnes yksi kerrallaan vapautettiin, hyvin pysyi Demi. Sitten siirryttiin hyppyyn, jossa Demi tapansa mukaan (tosin viime kertoina ei ole tapahtunut..) varasti hypylle, pöh. Treenattiin sitten eka ihan vaan sivulla pysymistä vaikka vieressä sanottiin mitä tahansa ja kun tämä onnistui niin siirryttiin itse hyppyyn joka sujui hienosti, myös siirtyminen Demin luo sujui hyvin, Demi siis pysyi paikoillaan. Loppuun vielä luoksetulo, hyvä.

Hallilta jatkoinkin sitten matkaa Erikalle, kun Erika kutsui miedät kahville. Kiitos kahvista ja jädestä :) Demi pääsi myös moikkaamaan Ralf pupua.

Pääsin muuten HAU:n tokoryhmäänkin, eli nyt meillä on koko talven kahdet tokotreenit hallissa joka viikko, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti