sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vähän kaikenlaista

Eilen käytiin Erikan ja Taran kanssa Vaakkoissa lenkillä. Ihanan aurinkoinen sää, reilu 2h tuli käveltyä metsässä. Demi kävi jälleen uimassa, pulahti ja tuli takasin. Lammen rannasta löydettiin rapu, voiko oikeesti Vaakkoissa lammessa asustaa rapuja?! Kamera pääsi taas mukaan, joten alla muutama kuva reissusta. Kiitos Erika ja Tara seurasta!

                                                                   Maisemia Vaakkoissa


                                                                    Nita, Demi & Tara

Demi & Nita

Tänään ajettiin sitten Inkooseen, samalla kyydillä Heidin ja Riemun kanssa. Osallistuimme Aktiivicollieiden järjestämään Fh-jälkipäivään. Kouluttajan päivässä oli Titta Järvenpää. Teimme kaksi kierrosta, kahdelle eri pellolle, hieman olivat erilaisia rehupeltoja. Ekalla pellolla tuuli vähemmän, toisella paljon jolloin jäljen ajaminen tietty oli vähän vaikeampaa. Demin eka jälki oli suora, ehkä n. 100m pitkä, nameja oli askeleilla, vähän vaihtelin, tyhjiä oli välissä, enimmillään 7 tyhjää. Demi jäljesti hyvin, nenä pysyi hyvin maassa, vauhtia oli paljon, vähän liikaakin, jouduin aikalailla hillitsemään vauhtia. Mutta saatiin hyvää palautetta, teknisesti hyvää jäljestämistä ja koiralla todella hyvä motivaatio :) Toinen jälki oli vähän lyhyempi, kun mukaan otettiin kaaretta, tein sellasia loivia kaaria. Demi pysyi todella hyvin jäljellä, vaikka tuuli oli kovaa. Muutamaan otteeseen tarkasti, mutta vain vähän ja takatassut pysyi kokoajan jäljellä, eli ei lähtenyt siitä jäljeltä kuin etutassuilla askeleen sivuun. Meno oli hillitympää ja keskittyi hyvin, intoa oli edelleen, mutta ei rynninyt, osasyy tosin varmasti oli myös se että nyt oli enemmän namia jäljellä. Täytyy oikeasti ryhdistäytyä jäljestyksen suhteen. Demi on taitava jälkikoira ja olishan se fiksua treenata sellasta lajia jossa neidillä vaikuttaa olevan paljon potentiaalia. Ja jos Demi sais valita oman harrastuksen, se varmasti valitsis jäljestämisen, on siitä aina niin innoissaan. Tämähän ei kyllä tarkota sitä että me tokoilu lopettettais, on se edelleen se meidän ykkös laji, mutta jälki vois olla sitte se toinen.

     Demi fh-jäljellä

Viikolla ollaan mysö tokoiltu, mutta ei mitään suurta. Demin kanssa treenattu paikallakäännöksiä Korrien oppien mukaan. Myös peruuttamista on treenattu, sekä kaukoja. Nitalle opetin naksuttimen, tosin en oo ihan varma vielä tajusko sitä... mutta Nita on opetelut nenäkosketusta, ja tää olikin aikas vaikeeta kun opetin tarjoamalla ja Nitahan ei moiseen oo tottunut. Myös kaukot on kuulunut Nitan treeniin tällä viikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti