tiistai 11. syyskuuta 2012

Ja taas uusi viikko...

Uusi viikko alkaa aina agilityllä, siispä meillä oli eilen Nooan agilityt. Treeneissä oli vuorossa ratatreenit ja hittolainen mikä rata! Jo rataa rakennettaessa alko vähän ahdistamaan ja kun rataan tutustuttiin niin tiesin että helpolla ei päästä. Aloitettiin Nooan kanssa ja tokan esteen jälkeen oltiin jo pulassa. Hitsit kun poikanen hyppäs kauas tulevaisuuteen, ihan valtava dumboloikka ja sen päälle iiso kaari. Ei kun alkuun ja nopeasti plän B. Radalla oli useampia kohtia jossa tuli oikeasti kova kiire ja koiraa piti pystyä jättämään suorittamaan hyppyjä ym. ja ite edetä eteenpäin, myös irtoaminen mm. pimeeseen putkikulmaan oli oleellista. Sylkkärin sain toimimaan tosi kivasti. Suurimmat haasteet radalla oli oikeastaan esteiden lyhyet välit, jotka kylläkin kisoissa olisivat sallitut, mutta isolla koiralla jolla on valtavat hypyt niin välillä vaan tila loppuu kesken :D Sain siis tehdä töitä jotta sain Nooan ymmärtämään että hyppyjä pitää koota tai muuten rimat lentelee ja kaarrokset valuu valtavasti. Vauhtia oli todella paljon ja kiire oli kokoajan, mutta ihan hyvin toimi. Älyttömän napakka pitää ohjatessa olla, muuten poika viilettää ETEENPÄIN :) Treenattiin erityisesti muutamaa kohtaa jossa ajoituksen kanssa teki vähän tiukkaa, mutta hyvää palautetta saatiin :)

Tänään olikin sitten Nitan fyssarikäynti Tamaralla. Edellinen kerta oli kesäkuussa ja edelleen haluan jatkaa 3kk välein fyssarikäyntejä. Nita on kuulemma nyt hyvässä kunnossa, sopivan kokoinen, laihtua ei enää tarvitse :) Painoa oli nyt 17,5kg eli tässä olis nyt tarkotus pysyä. Nitalla oli pientä kireyttä takareidessä, jossa melkein joka kerta on kireyttä ollutkin. Lavat ja rinta olivat nyt vähän jumissa, mutta ne saatiin onneksi avattua käsittelyn aikana. Liikuntaa jatketaan oikeastaan samalla tavalla, pyöräillä pitäis nyt niin kauan kun voi ja uiminen aloitetaan todennäköisesti lokakuussa, kunhan saan varattua uintiajan. Nitalle varattiin jo valmiiksi seuraava aika, jotta pysytään tässä samassa säännöllisessä rytmissä :) Varasin myös Demille ajan ja Demi pääseekin käsittelyyn jo 1kk päästä. Saas nähdä millasessa kunnossa Demi sitten on.

Demin kanssa mennään vielä tänään pyöräilemään, vähän pidennetään lenkkiä ja katotaan miten menee. Toivottavasti liikkeellä ei ole kauriita ja jäniksiä samaan aikaan... Näin jälkikäteen voin todeta että lenkki alkoi vähän kireissä tunnelmissa kun Demi kyttäsi pellolle ja lähipusikkoihin. Siellä oli 100% jäniksiä koska oli vähän kiihkomielentilassa. Tästä sitten vähän keskusteltiin ja päästiin yhteisymmärrykseen siitä miten kuljetaan. Kun päästiin hiekkatielle joka ei ole autotien lähellä, päätin päästä Demin vapaaksi. Tämä toimi myös Demin kanssa hyvin. Pääsin pyöräilemään lujempaa ja Demi pysy ravilla kokoajan. Otettiin myös kolme intervallia jossa painettiin menemään niin lujaa kuin kintuista lähti, oujee! Demi olikin melkoisen väsy kun päästiin kotiin, mutta jäähdyttelylenkille otettiin sitten Nitakin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti