keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Möllitokossa

Tänään mentiin LKK:n järjestämään möllitokoon. Möllikoe järjestettiin Lauttasaaressa hiekkakentällä. Osallistuin alokasluokkaan Demin kanssa. Alokkaassa osallistujia oli neljä, meidän lisäksi. Ennen aloa oli arkitoko ryhmä ja heidän möllikoe, joten paikalla oli myös alokkaan aikaan porukkaa, eli häiriötä oli.

Me kilpailtiin numerolla 4, eli saimme paikallamakuuseen molemmille puolille koirat ja hyvä niin :) Aloitettiin luoksepäästävyydellä, jonka eräs bortsuhenkilö meille teki (hän myös liikkuroio meille koko "kokeen"), hyvin meni. Sitten paikallamakuu 2 min, etäisyys 20 m. Toisella puolella oli kai joku espanjanvesikoira, joka haukku ja nousi ylös, toisella puolella kai suomenlapinkoira joka oli rauhassa. Demi tarvitsi tuplakäskyn maahan, ei ollut kontaktissa muhun käskyä antaessani, mutta pysyi maassa hyvin, vaihtoi kerran lonkkaa, näytti vähän hermostuneelle kun vesikoira haukku vieressä ja kun nousi ylös, mutta hienosti Demi kesti häiriön! Sitten juostiinkin palkalle, repun luokse.

Seuraaminen taluttimessa oli todella kivantuntuista, hyvä kontakti ja kaikki käännökset hyvin. Seuraaminen taluttimetta oli myös oikein hyvä, juuri ennen viimeistä täyskäännöstä menetti hetkeksi kontaktin kun katteli kehän laidalla olevaa koiraa, ja käännös näin ollen myös huono. Tässä välissä palkkasin. Liikkeestä maahanmeno oli todella hyvä, kuin myös luoksetulo sekä liikkeestä seisominen. Palatessani Demin luokse ja siirtyessäni Demin sivulle siirtyi askeleen. Hypyssä ei varastanut eikä jäänyt jumittamaan, hyvä, mutta myös tässä siirtyi askeleen kun siirryin Demin sivulle. Ja tässä kohtaa loppupalkka.

Kokonaisuudessaan sujui todella mukavasti, Demi osaa. Saatiin pisteitä 191/200, sija 1/5. No eipä niillä pisteillä nyt niin väliä, pääasia kun saatiin kisanomainen treeni tehtyä. Olen hyvinkin tyytyväinen, mutta täytyy nyt treenata noita siirtymisiä Demin vierelle. Ja paikallamakuussa täytyy muistaa että kontakti on pidettävä ennen maahankäskyä, muuten menee käsky kuuroille korville, jolloin joudun antamaan tuplakäskyn.

Otin uuden paikallamakuun avoluokan kanssa. Nyt vieressä oli valkkari ja toisella puolella kultainennoutaja. Aikaa otettiin se 3 min, jonka aikana kävin 3 krt piilossa ja välssä olin esillä. Demi oli nyt levollinen, vaikka kävinkin piilossa. Ei vaihtanut lonkkaa ja oli oman itsensä näköinen, ei pää turhaan kääntynyt ym. Paikallamakuun jälkeen palkkasin ja otin seuraamispätkän melkein koko kehän ympäri, hyvin pysy kontakti vaikka mentiin muutaman koiran läheltä ohi. Kehän laidalla, muutama kaukojen vaihto.

Viime viikonloppuna ja alkuviikosta ollaan treenattu pientä kotona. Nita on mm. opetellut nenäkosketusta naksuttimen avulla ja vaikuttaa siltä että Nita on ymmärtänyt sekä nenäkosketuksen että naksun, hyvä.

2 kommenttia: