maanantai 10. syyskuuta 2012

Agility kisat ja tokoilut

 
Tänään ajoimme Monican kanssa Vääksyyn agility kisoihin. Henri Luomala tuomaroi kaikki radat, olivat kivoja profiililtaan, vaikkakin aikas helppoja. Ykkösen radat olivat aamusta ja kakkosen iltapäivällä, joten saatiin Nitan kanssa odotella ennen kuin pääsimme tositoimiin. Molemmat radat olivat agility ratoja. Ensimmäisellä radalla teimme 0-tuloksen ajalla -5,80 sek. ja sijoitumme 2. sijalle. Luvaa emme valitettavasti saaneet, koska osallistujia luokassamme oli vain 5. Toiselta radalta saimme 5vp (kielto) ajalla +0,79 ja sijoituimme 3. sijalle. Toisella radalla mokasin taas itse, jätin Nitan selän taakse katsomattani sitä ollenkaan ja ohi tultiin, no mentiinpä hyppy kuitenkin, mutta aikaahan siinä meni hukkaan. Olen kumminkin tyytyväinen molempiin ratoihin ja meillä oli kivaa radalla :) Ekalla radalla taidettiin tehdä meidän oma nopein etenemisaika tähänmennessä, hyvä me, etenemä meillä oli muistaakseni 3,7m/s, tosin nopeimmat eteni melkein 5m/s joten aika kauas jäädään, mutta edistystä on meillä tapahtunut.
 
Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä ihastelemassa kauniita maisemia ja olipahan pakko ottaa muutama kuva.
 
 
Eilen käytiin Erikan ja Taran kanssa lenkkeilemässä illalla, pimeässä. Mulla ei ollut hajuakaan missä kuljettiin, Talissa nyt ainakin, mutta muuten ei tietoa, mutta mukavaa oli. Lenkin jälkeen mentiin vielä treenaamaan, ihan pikkasen vaan. Tehtiin pimeässä puistossa, lampun alla pieniä juttuja. Nitan kanssa tein seuraamista, innokas likka, jonka seuraamispaikka on hiukka edessä, mutta annan olla. Myös liikkeestä istumista tehtiin, kun on jäänyt usein seisomaan ja niin myös nyt. Kerroin Erikalle että jos teen pienen avun, niin silloin istuu aina. No pyysin Erikaa kattomaan mua tarkkaan, jos huomais mun avun, koska aikasemmin K ja S eivät mun apua ole tässä huomanneet eikä Erikakaan huomannut jote todettiin että kai mä voin jatkaa pienellä avulla jos sitä ei edes huomaa :D
 
Demin kanssa tein myös seuraamista, suoraa, täyskäännöstä, käännöksiä paikoillaan ja sivuaskelia, hyvin toimii. Tunnaria, jossa palikat oli rivissä ja se oma siellä mukana, tosin pikkasen suuremmalla etäisyydellä kuin ne muut. Tein 3 krt ja jokaisella löysi oman. Haisteli tarkasti kaikki ja toi varmasti oman, hyvin muutoin, mutta ravaa molempiin suuntiin, höh! Puun kiertoa, vielä vähän epävarma mutta toimii ihan hyvin, lisää toistoja vaan jotta pääsee tekemään vielä kauempaa, nyt kiertää 8-10m. Vikaks taidettiin ottaa puisen kapulan pitoa ja siirtymistä edestä sivulle, hyvin.
 
Perjantaina käytiin Sirkuskentällä collievuorolla. Paikanpäällä oli ilahduttavan paljon koiria :) Demin kanssa tehtiin ryhmäpaikallamakuu, molemmilla puolilla vieraita koiria, aikaa 3 min josta 30sek. piilossa, hyvin paitsi jouduin muutamaan otteeseen huomauttamaan haistelusta. Seuraamista, jossa häiriönä muut koirat jotka treenasivat samaan aikaan, ajoittain oltiin lähellä muita. Otti välillä häiriötä, olis pitäny helpottaa vähän, en heti tajunnut. Ruutua, paikkaa läheltä. Alkuun jäi ruudun eteen, mutta korjaa hyvin kun en mitään tee. Näitä läheltä 5m päästä ja useammasta suunnasta. Liikkeestä maahanmenoja,  hyvin. Kaukojen m-i vaihtoja 5m, hyvin. Taisin ottaa myös 2 x vauhtinouto metallilla, ok.
 
Nita aloitti jälleen seuraamisella, intoa ja vauhtia riitti kuin myös ääntelyä. Käy pikkasen kierroksilla ja sen takia en yleensä aloita seuraamisella, paitsi tänään. Kiva asenne, mutta paikka oli liian edessä, jonne ajautuu kun on niin kovin innokas, paikka paranee mitä pidempää seuraamista ottaa. Ei ottanut juurikaan häiriötä muista. Ruutua, eka kävin viemässä patukna ruutuun, lähetin sitten 20m, lujaa meni jee. Uudestaan pikkasen lähempää n. 15m ja tyhjään, lujaa ja pysähty heti mun käskystä, jess ja loppuun vielä ysk jossa patukka oli valmiina. Hyppynoutoa metallin kanssa, otti häirötä yhdestä bc:stä, jätti metallin ja tuli takaisin. Otin uudestaan joka oli hyvä. Lopuun paikallamakuu yksin. Nita piippaili hiljaa ja lujaa, odotin että olis pidempään hiljaa. loppujen lopuks makas 7min 45 sek. ennen kuin vapautin ja tässäkään kohtaa ei ollut kuin vajaa 1/2min hiljaa. Ajoittain oli kyllä minuutinkin hiljaa ja sitten taas aloitti, voihan pahus.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti