sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tokoa ja agilitya

Keskiviikkona aamupäivästä mentiin Kirsin kanssa Purinalle. Hallissa oli muita joten päätettiin treenata ulkona. Nooalle ja Nitalle oli tiedossa keppi ja kontaktitreeniä ja Demille hyppytekniikkaa.

Nooa sai aloittaa. Alkuun vain lähettelin sitä kepeille, eli tsekkasin että vielä tauonkin jälkeen löytää tiensä ekaan keppiväliin. Tämä sujui hvyin, joten mukaan otettiin vauhtia, jota saatiin mukavasti loivasta u-putkesta. Putkeen lähetys ja siitä kepeille. Itse sijoituin putken lähelle, jossa pysyin paikoillani, eli koirien tuli itsenäisesti jatkaa pujottelua vaikka mä en liikkunutkaan minnekkään. Kova vauhti ei tuottanut ongelmaa, muistaakseni kuin kerran. Löysi kyllä aina ekaan väliin, mutta mun kepit käsky olis voinu tulla himppasen aikasemmin. Nooa nimittäin katseella etsi mua putkesta ulostullessaan ja vasta sitten etsi kepit. Kun ajoitin käskyn aikaisemmaksi, poistui "ongelma". Tehtiin myös pientä rataa, joka oli ovaalin muotoinen, siis vauhtirata joka sisälsi hypyn, putken, puomin ja kepit. Tässä saatiin hyvää reeniä myös kontakteille, jotka toimi hyvin, ei mitään fuskailua.

Sitten oli Nitan vuoro, Nitalle myös kepeille menoa. Nitalle kepeille sisäänmeno tuottaa hankaluuksia, alkuun usein haukkuu ja vasta 6 kepin jälkeen on hiljaa ja alkaa pujottelemaan nopeammin. Mielestäni Nita ei myöskään osaa pujotella itsenäisesti, eli tarvii mun liikkeen jollain tavalla mukaan, eli ei kestä sitä että seison paikoillani. Mutta, ihmeiden aika ei ole ohi! Lähetin Nitan pujottelemaan niin että seisoin paikoillani, ensin muutaman kerran lähti ja kääntyi ympäri kunnes alkoi itsenäisesti menemään kepeille ja jatkoi pujottelua vaikken liikkunut. Tehtiin tällaisia toistoja useita aj sehän toimi mukavasti. Nita siis osaa pujotella itsenäisesti ilman mun liikettä jos keppejen lopussa on lelu odottamassa. Sitten kierros vauhtiradalla, jossa kontaktit myös hyvät.

Demi pääsi tekemään hyppytekniikkaa. Ensin pelkkää perussarjaa ja sen jälkeen korkeuden arviointia. Perussarja meni hyvin. Korkeuden arvioinnissa kävi melko aikasessa vaiheessa moka. Demi hyppäsi suoraan estettä päin, ei ollut nähtävästi reagoinut hypyn uuteen korkeuteen joten arvioi hypyn aivan väärin. Rymäytti päin, ei näyttänyt loukanneensa itseään, mutta kyllä taisi tuntua ikävälle koska muuttui todella epävarmaksi tämän jälkeen. Helpotin suoritusta, mutta meni useampi toisto ennen kuin homma alkoi taas luistamaan. Vauhti hidastui huomattavasti ja rytmi ei enää ollut ennallaan. Jätettiin siis korkeuden arviointi vähän kesken ja otettiin vain perussarjaa jotta itseluottamus taas nousi. Tähän jätettiin tämän päivän treeni.

Nooa jatkoi toisella kierroksella keppejen parissa, teki vauhtirataa johon liitettiin kepit jatkoksi, hyvin. Sitten otettiin keinua yksittäisenä, voihan keinu. Muutama toisto taas lentokeinua, voi ei! Sitten muuttui herra epävarmaksi ja vähän alkoi sikailemaan. Saatiin kyllä ns. onnistuneita suorituksia, mutta kovasti oli epävarmuutta, mutta hitaasti ja hallitusti alkoi suorittamaan keinua. Nooa sekoittaa siis edelleen keinun puomiin ja kaahottaa keinulle vaikka sitä hidastankin, kun on tehnyt yhden lentokeinun niin alkaa taas muistamaan miten homma menee. Tässä on kyllä vielä töitä edessä.

Nitan toinen kierros keppejä jatkaen, kivasti toimi.

Illalla mentiin vielä Tähtiniityn kentälle tokoilemaan Sallan, Tiinan ja Kirsin kanssa. Alkuun yhteispaikkamakuu. Demi osallistui, taisi olla toisessa reunassa Jasun vieressä. Tehtiin avoimen paikkamakuu, eli piiloon mentiin, aikaa joku 3min. Demi makasi levollisena, tulin kaksi kertaa piilosta esiin kehumaan. Oltiin piilossa sellasen puisen seinämän takana, lautojen välistä pystyi tiirailemaan koiria, mikä oli kiva juttu. Sitten Demi autoon. Toisessa setissä teki avo hyppyä, eka hyppy oli selkeästi epävarma (johtui varmaankin aamuisesta), mutta toinen ja kolmas sujui ilman epävarmuutta. Autoin vielä käsimerkin kera avo-hypyssä istumisen. Tehtiin myös bh paikkamakuu samalla kun Jasu teki liikkuroituna voittajan liikkeitä. Olin Demistä noin 30 m päässä, hyvin pysyi, muutaman kerran kehuin. Kolmas setti sisälsi seuraamista henkilöryhmässä sekä vasemmalle käännöksiä. Henkilöryhmässä vasemmalle kaarrokset sujuu hyvin, mutta oikealle meinaa vähän jätättää. Ei keskittynyt henkilöryhmän henkilöihin ja se oli tietty hyvä. Vasemmalle täyskäännöksiä treenattiin vielä erikseen, työnsarkaa riittää.

Nita teki paikkamakuun Tiinan nuoremman lapinkoiran kanssa. Aikaa oli kai joku 2 min 30sek. Oli hiljaa ja levollinen. Seuraamisessa työstettiin sivuaskeleita, peruutusta ja paikallaankäännöksiä. Nyt ne toimii hyvin! Olen kovin tyytyväinen että näyttää nyt toimivan, suurin apu on varmaan ollut sillä että itse teen askeleet rauhallisemmin enkä äkkipikaisesti. Nitan viimeinen setti sisälsi ruutu treenin, jonka tein samalla tavalla kuin viimeksi, eli sijoituin itse lähemmäs ruutua mutta Nita lähti sieltä 25m. Toimi melko hyvin, löysi ruutuun, vaikka edelleen hakeutuu vähän sivureunoihin. Tehtiin myös luoksetulon stoppi, Tein voittajan luoksetulon etäisyyksillä, mutta stoppasin vasta maahanmenon kohdalla. Vauhtia oli siis paljon, mutta annoin apuna myös käsimerkin, hieno stoppi! Loppuun vielä hyppynouto vieraalla kapulalla, hyvin.

Perjantaina oli vuorossa taas agilitya Purinalla. Treenattiin hallissa kun ulkona tuli aivan törkeän paljon vettä. Tehtiin rataa joka oli jo hallissa valmiina, ei siis jaksettu rakentaa mitään uutta. Teemana edelleen kepit ja kontaktit. Aloitettiin Nooan kanssa, kepit oli radalla kolmantena ja ennen sitä kertyi sopivasti vauhtia. Pujotteluvirhettä ei tullut kertaakaan, hyvä. Takaaleikkaus ei toiminut niin hyvin kuin voisi, ajoitus ei ollut mikään paras, koska Nooa ehti katsella maisemia eikä kääntynyt niin terävästi kuin olisin toivonut. A:n kontakti toimi hyvin, kuten myös puomin, toisessa kohtaan takaaleikkaus toimikin sitten paremmin. Nooa teki toisessa setissä vielä hallin toisessa päässä keinua, kerran lentokeinu ja sen jälkeen todella hyviä keinuja. Vauhtia oli sopivasti ja suoritti keinun hallitusti, muttei enää varonut niinkuin keskiviikkona. Edistystä keinulla oli tapahtunut hurjasti, joten uskaltauduin ottaa keinua pienen radanpätkän yhteydessä, jolloin saatiin lähetymiseen vauhtia, sujui edelleen mallikkaasti.

Nita teki myös rataa, yritin miettiä tarkkaan omaa sijoittumistani jotta kepit sujuisivat hyvin. Nyt ei taas irronnut mun edelle millään joten jouduin menemään lähemmäs. Pitää kumminkin varoa kökkimästä paikoillaan koska silloin sisäänmneo on huonoin. Paras tapa oli kun päästin Nitan vähän mun edelle ja niin että lähti pujottelemaan ja sitten kipitin ohi katsomatta ja kehumatta. Näin kun tein päästi vain muutaman haukahduksen ja tekniikkakin pysyi parempana. Pujottelutreeniä tarvii vain niin paljon lisää, itsenäisyyttä travii treenata vielä paljon. Kontakteissa ei ollut hämminkiä eikä missään muussakaan.

Demi pääsi myös tekemään pieniä radanpätkiä, ja loppuun vielä koko rataa, koska olikin yllättäen melko pätevä. Demi on tehnyt tänä vuonna muistaakseni kaksi kertaa aikaisemmin pientä rataa, muuten ollaan vaan tehty hyppytekniikkaa. Mun olettamus oli, että Demi ei enää muista juuri mitään, kepit olis ihan hajalla ja kontakteja ei muistais ja olis kädessä kiinni. Kaikki tämä osoittautui vääräksi :D Demi ei siis ole treenannu agilityä vakavasti 1,5 vuoteen ja sitäkin ennen treenattiin vain 5kk ryhmässä, jolloin oppi vähän esteitä ja pikkasen ohjauksia. Olin siis kyllä todella yllättynyt että tyyppi löysi mm. pujottelussa rytmin niinkin hienosti. Videota ei tullut koko radasta, jossa oli siis myös kontaktit. Tässä muutama video Demistä treenissä, kuvattu kännykällä joten laatu ei ole mitä parhain. Mutta kiitos Kirsille kuvaamisesta. D treeni1 D treeni2 kepit

Kotona ollaan treenailtu melkein päivittäin jotain pientä. Demin kanssa ollaan treenattu jääviä, mutta niin että mä olen paikoillani, käsken Demin peruuttamaan ja sitten käsken asennon. Demi tykkää peruuttamisesta, joten tästä on tullut mukava leikki. Niin ja asennotkin alkaa hahmottua. Myös kaukot on taas ollut vähän tehostetussa treenissä. Nita puolestaan opettelee nyt uudella käskyllä istu-seiso vaihtoa, opetan sille sen vähän niinkuin ylös pomppaamalla, näyttää ainakin tykkäävän, hih. Myös maahan-seiso-maahan vaihtoja on tehty ahkerasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti