sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

ALO 1 Forssa

Saatiin viikolla tietää että Forssassa on koepaikka vapautunut ja pakkohan se oli ottaa vastaan. Kirsi ihana lähti mun mukaan, kuskiksi ja henkiseksi tueksi. Kokeen järjesti Forssan pussikoirat ja koe järjestettiin niiden treenikentällä raviradan läheisyydessä.

Kokeen tuomarin toimi mulle uusi tuttavuus Ilkka Sten. Kokeen alkua jouduttiin odottelemaan 50min kun yksi kilpailija ei tullut ajoissa paikalle. Kun hän sitten vihdoin tuli ja sanottiin että nyt koira autosta ja kehään niin eihän se näin mennyt. Nainen lähti vielä pissattamaan koira metsänreunaan ja siellä meni hetki jos toinenkin. Kun hän sitten alkoi kävelemään kenttää kohdin, siirryin yhden kanssakilpailijan kanssa kehän laidalle josta meidät ohjattiin omille paikoille. Noh nainenhan jäi vielä kenhän laidalle juottamaan koiraansa ja itsekkin vielä juomaan ja me odoteltiin kehässä. Demiä ja mua varsinkin alkoi ärsyttämään tällainen käytös ja se johtikin siihen että Demi oli levoton jo ennen luoksepäästävyyttä. Ja tämä nainen koiransa kanssa tuli tietenkin meidän toiselle puolelle ja koira oli todella levoton. Luoksepäästävyydestä saatiin 10. Paikkamakuussa Demi ei ihan ollut alkuun kuulolla, mutta otti kumminkin sitten katsekontaktia ja meni ekasta käskystä maahan. Viereinen koira oli todella levoton paikkamakuussa, vaihtoi lonkkaa vähän väliä, tuijottelia Demiä ja heilutti villisti häntää. Tämän koiran toisella puolella ollut koira paineistui ja lähti paikoiltaan jonka jälkeen Demin toisella puolella ollut koira nousi istumaan. Demi oli huolestuneen oloinen ja piippili, (ensimmäistä kertaa ikinä paikkamakuussa), nosti toisen kyynärän ylös mutta laski sen sitten takaisin maihin. Pysyi onnekseni sen 2min maassa, vaikka vaikeata oli. Pisteitä paikkamakuusta 10, tuomari totesi että ylemmissä luokissa lähtee kyllä pisteitä piippailusta, jepp, tiedetään että lähtee jo alemmistakin... Kehästä pois ja palkalle, jonak jälkeen olikin jo meidän vuoro suorittaa ykilöliikkeet. Aloitettiin kytkettynä seuraamisella, 9,5 ja ihan jees seuruu, ei meidän parasta mutta ihan hvyää kumminkin. Liikkeestä maahanmeno, jossa Demi alkoi possuilemaan, otti mua lahkeesta kiinni, sanoin tiukasti "äp" ja jatkettiin matkaa ja sitten olikin hetki antaa käsky maahan. Hyvä maahanmeno ja tuli ekasta käskystä sivulle. Saatiin 9, tuomari huomautti ettei tämä ylimääräinen käsky kuulu liikkeeseen, juu-u. Tämän jälkeen en enää voinut vapauttaa Demiä liikkeiden välillä koska oli sellanen tunne että jos vapautan niin meidän pakka hajoaa ja koira alkaa rallattelemaan ja possuilemaan ihan omaan tahtiin. Tässä oli hienon hieno raja sillä ihanalla innokkuudella ja kurittomuudella, onneksi pysyi ohjakset käsissä ;) Sitten tehtiin luoksetulo, josta ansaitusti 10. Liikkeestä seisominen, tuplakäsky ja muistaaksnei tuplakäsky myös sivulletuloon, arvosana 7. Vapaana seuraaminen, 9, paikka eli, välillä aavistuksen väljää ja käännökset ei niin hyvät. Hyppy 8, tuplakäsky hyppyyn. Kokonaisvaikutus 10. Pisteitä kertyi yhteensä 183p., jolla saatiin KP ja luokkavoitto.

Ei ollut paras suoritus, muttei mikään huonokaan. Töitä riittää vielä, mutta ihanaa saada 1-tulos jotta voi siirtää katseet kohti avointa luokkaa.


Kiitokset Kirsille reissuseurasta ja valokuvista!

3 kommenttia: