torstai 25. heinäkuuta 2013

Me tehtiin se

... tai rehellisesti sanottuna Demi teki sen. Jaa siis minkä?! No hyppäsi ekaa kertaa metrisen pk esteen! Sitä hyppyä on harvakseltaan treenattu, ehkä viis kertaa, mutta joka kerta treenit on lopetettu 80 cm tai viimeistään 90 cm. Syy miksi on jätetty leikki kesken on se, että mulla on ollu metrisen kammo. Mua on pelottanut toi 100 cm hyppy ihan kauheesti, koska Demi on mukamas niin pieni. No eihän se mikään kääpiö ole, onhan se sentään mitattu 53 cm korkeaksi tytöksi :) Mua on pelottanut hyppy myös siksi, että ihmiset kertoilee kaikenmaailman kauhutarinoita pk hypystä ja miten niidne koirat on vetäny kuperkeikkoja ym.

Tänään me siis treenattiin Hyvinkäällä Pia ja Kirsin kanssa. Tarkotus oli harjotella bh:ta varten. Demi tais aloittaa paikkamakuulla, piippaili puolet ajasta, ei mitenkään lujaa, mutta silloin tällöin, en tykkää. Kehuin pari kertaa paikkamakuun aikana, pysyi hyvin. Sitten meidän vuoro tehdä seuraamista. Tein kaavion Demi kytkettynä, koska siinä ollut ajoittain ongelmaa, koska Demi on muutaman kerran ottanu hihnasta kiinni. Mun käsi oli lamaantunut, mutta onneksi Pia huusi mulle asiasta jolloin sain korjattua asian ja aloin heiluttamaan kättä. Täytyy sanoa että on kyllä jotenkin outoa heilutella kättä, kun siinä vasemassa kädessä on se hihnakin, kuin oikeassa sitä ei saa pitää. Seuraaminen ei ollut hyvää, Demi ajoittain vähän jätätti ja kontakti tippui useamman kerran. Täyskäännös sen sijaan olikin ihan hyvä. Takaisin tullessa, kun tein sakaran tajusin että tila loppuu kesken, eli en mahutnut ottamaan kaikkia askeleita ja menin siitä jotenkin hämilleni jolloin sakara ei mennyt ihan sääntöjen mukaan, huoh. Ei siis mikään mediän paras suoritus, töitä riittää. Täytyy nyt ottaa kuuria tohon seuraamiseen, palkkailla enemmän ja tehdä siitä taas kivaa. Siitä on ehkä nyt enemmän tulltu tylsää pakkopullaa ja sehän ei käy. Jäävät onnistu mun mielestä hyvin, luoksetulo muuten hyvä, mutta istu eteen vinoon, ei vielä osaa tulla suoraan jos on pitempi etäisyys.

Kun kaikki oli tehnyt haluamansa osat bh kaaviosta otettiin vielä A estettä ja hyppyä. Aloitettiin loivemmalla A:lla, sujui hyvin, tosin sain opetuksen ettei kannata alkaa hihkumaan kun koira on harjanteella, tulee sieltä liian korkealta hyppäämällä alas, hui. Onneksi ei siis harjalta hypännyt sentään, mutta liian korkealta kumminkin. Demi teki A:ta innokkaasti ja kun loiva sujui hyvin, siirryttiin siihen normaaliin, eli mun mielestä todella jyrkkään A:han. Demi kiipesi senkin hyvin, vielä ei ihan kestä sitä että olen valmiina toisella puolella, eli tarvii mut etpuolelle, mutta ei kai voi kuvitellakkaan että ekaa kertaa heti osais kaiken. Hyvin kumminkin suoritti.Lopuksi otettiin vielä hyppyä. Aloitettiin 80 cm, muutama toisto ja nosto 90 cm ja lopuksi vielä se kriittinen 100 cm. Mä oon niin iloinen että Demi selvitti metrisen niin hyvin, ei mitään ongelmia. Eihän sitä ilmavaraa juurikaan ollut, mutta ei myöskään kolistellut metrisessä eikä potkassut vauhtia. Me selvittiin molemmat siitä hengissä ja ihan ehjin nahoin :D Mä oon niin vaan jännittänyt tota, mutta nyt se on suoritettu ja todettu että Dempula siihen pystyy, joten nyt vaan hyvillä mielin jatkamaan. 

 80 cm
 90cm
100cm

Hyvinkäältä ajettiin vielä Purinalle tekemään lyhkäset viimeistely treenit Nitalle ja Nooalle. Nooan projektina kepit kovassa vauhdissa, eli sisääntulo kovasta vauhdista. Putki syötti ikävästi 2 tai 3 väliin ja sinnehän se Nooa päätyikin useamman kerran. Saatiin kumminkin onnistumaan. Nooa teki myös A:ta josta u-putkeen, haki todella hyvin pimeästä putkikulmasta putkeen, hyvä. Kontaktit oli siis myös kunnossa. 

Nita teki muutamat toistot keppejä, nyt meni taas hyvin. Nitalla oli kovin kuuma, joten ei sitten tehtykkään muuta. 

Demikin pääsi tekemään. Tehtiin keppejä, lähetys u-putkeen josta kepeille ja vielä hyppy. Kepeillä oli 6 verkkoa, pitäis alkaa vähentämään niitä verkkoja ettei tehdä verkkojen kanssa loppua elämää ;) Puomia tehtiin myös, 2o2o ei kyllä ole vielä ihan hanskassa.

Eilen keskiviikkona käytiin aamusta Purinalla treenaamassa. Nita teki keppejä pienen radanpätkän yhteydessä, ai että oli taas hankalaa. Nita haukku ja rytmi kepeillä oli taas hukassa. Mutta muuten homma oli hanskassa, päällejuoksut ja takaakierrot sujuivat hyvin.

Nooa teki samaista radanpätkää, kepit menee kyllä tosi varmasti kun lähestyminen on suorassa linjassa, tai kun tultiin radanpätkää toisesta suunnasta jolloin tultiin putkesta ja kepeille tultiin sulkukulmasta, joka siis toimi myös hyvin. Mun täytyis vaan muistaa että suu pysyy kiinni kun Nooa pujottelee, ei mitään hihkumisia tai Nooa kääntää päätä ja kattelee mua. Eli siis myöhemmin treeniin enempi häiriötä kun poika pujottelee. Myös Nooalla toimi hyvin päällejuoksut ja takaakierrot. Kontaktit otettiin myös, siis puomi ja keinu. Keinu otettiin osana rataa ja senhän poika teki todella hyvin ja hallitusti!

Demi pääsi opettelemaan keinua. Apuna siiveke, eli koira hyppää sivusta keinulle, joloin siis tehdään vain 2o2o, mutta samalla koira tottuu pikku hiljaa puomin rämähdykseen. Siivekkeen avulla saadaan säädeltyä kuinka paljon keinu rämähtää. Päästiin jo siirtämään siivekettä, ja Demi ei onneksi välittänyt rämähdyksestä ollenkaan. 2o2o sujui keinulla ja puomilla hyvin. Tosin siis se namialsuta on vielä käytössä. Takaakiertoa Demi ei enää musitanut, se pitää opettaa uudelleen ja vaihtaa siihne käsky. Mutta kivat treenit Demin kanssa myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti