sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Oili Huotarin tokokoulutus

Sunnuntaina oli siis Oili Huotarin tokokoulutus. HAU:n tokoporukoille suunnattu, tosin muutama ulkopuolinenkin mahtui mukaan. Oili on tämän vuoden SM 3, ja muutenkin menestynyt tokossa, ollut mukana MM kisoissa ym.

Treenit pidettiin ulkona ja kaksi kierrosta per koirakko. Osallistuin koulutukseen Demin kanssa, kun muutamiin juttuihin kaipasin just nyt vähän apuja. Aamupäivän vuoro käytettiin luoksetulon pysäytyksiin. Kerroin että ollaan treenattu stoppeja kiertojen kautta, mutta Demin vauhti ei ole niin hyvä puuta/siivekettä kiertäessä, joten en ole ollut niihin täysin tyytyväinen vaikka itse stoppi onkin ollut ihan hyvä. Kerroin että olemme myös tehneet stoppeja apuohjaajan avustuksella, niin että Demi juoksee mun ja apuohjaajan välilä, välillä pysäytetään ja välillä juoksee läpi. Tässä ongelmana on ollut se, että Demi ei pysähdy stopista vaan kääntyy vain ympäri ja "karkaa" apuohjaajan luo hakemaan palkkaa. Oili halusi nähdä miltä näyttää stopit kierron kautta ja sen jälkeen totesi ettei ole toimiva juttu meillä. Tehtiin sitten luoksetuloja, ihan kisamaisesti, niin että jätin Demi istumaan, kävelin 25m päähän ja kutsuin luokse. Eka oli siis läpijuoksu ja avuhti hyvä niinkuin miellä onkin :) Sitten muutoin samalla tavalla, mutta nyt stoppi tehtiin 5m päässä musta, käytin apuna sekä käsiä että ääntä, stoppi oli aivan törkeän hieno! Oili totesikin että todella hyvä stoppi, tulee hyvällä vauhdilla ja reagoi käskyyn samantien ja pysähdys oli kuin seinään. Otettiin useampi toisto peräkkäin ja stopit olivat todella hyviä, olin niin iloinen. Kokeiltiin väliin läpijuoksuja ja sitten stoppi kauempana musta, jossain reilun 10 m päässä. Tämä stoppi oli huono, hidasti vain ja ravasi mun luokse. Oili totesikin ettei Demi osaa stoppia vielä niin hyvin, joten sitä ei tehdä noin kuakana nyt kun tiedetään ettei vielä osaa. Eli läksyksi treeneiihn, tehdä stoppeja ihan lähellä, kunnes olevan aivan varma että Demi osaa asian, sitten vasta kokeillaan kauempana. Ja pitää muistaa että jos vauhti hiipuu luoksetulossa niin niistä ei koskaan palkkaa vaan uutta yritystä peliin. Ehdittiin katsoa vielä meidän luoksetulon maahanmeno lyhyeltä matkalta. Tässäkin tuli kehuja hyvästä maahanmenosta, mutta vielä kun ei osaa sitä kauempaa niin vahvistetaan maahanmenoa läheltä, eli kutsun luokse ja ihan kädestä vasta käsken maahan.

Iltapäivän toisella kierroksella katsottiin jäävät läpi. Näissä onmgelma on se, että kun olen alkanut treenaamaan myös istumista niin sitten on alkanut sekoittaa kaikki jäävät ihan sekaisin. Itse asennoissa (maahanmeno/seisominen) ei ollut mitään huomautettavaa, tekee ne kuulemma hyvin. Istumista ei vielä osaa liikkeestä, eli siinä pitää vielä auttaa. Näitä ei nyt yhdistetä seuraamisiin ennen kuin istuminenkin on kunnossa. Jäävien asentoja voin treenata vaikka niin että kävelen ympäriinsä ja kesken kaiken käskytän Demiä istu/maahan/seiso, näissä Demin olisi vaan tarkoitus liikkua jossain hollilla ja sitten pysäyttelen. Apuna voi myös käyttää nameja, eli heitellä niitä ympäriinsä ja kun on syönyt namin ja tulossa mua päin niin joku asento käsky. Myös sellaisia että seison selkä Demiin päin ja sen pitää vaihtaa asentoa mun selän takana. Myös asioiden kiertämistä voi hyödyntää, mutta tässä ideana ei ole kiertää vauhdilla vaan ihan vaan kohteen puolelta toiselle ja kohteen jommalla kummalla puolella suorittaen joku asennoista. Kiva oli saada palautetta siitä missä mennään, kiva atietty kuulla että asioita on tehty oikein, mutta myös saada lisää vinkkejä miten eritavalla voi samaa asiaa treenata ettei aina tee samalla tavalla.

Oili oli todella mukava kouluttaja. Suorasanainen, asiansa tietävä, koirakkoon perehtyvä, kannustava ja muutenkin miellyttävä persoona. Menisin koska tahansa uudestaan Oilin koulutettavaksi. Todennäköisesti päästäänkin Oililn koulutukseen josksu uudestaan. oil jo puhetta että vois pyytää jossain vaiheessa uudestaan kouluttamaan HAU:n tokoporukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti