keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tokoa & aksaa

Eilen en ehtinyt Nooan aksatreeneihin kun oli töissä kevätjuhlat, kummasti työ haittasi taas harrastuksia! Mutta treenata piti, niinkuin maanantaihin kuuluu, mutta laji muuttui tokoksi. Treffattiin Kirsin kanssa Toppelundin koulun hiekkakentällä. Uusi kenttä mulle, ohi ajan joka päivä mutta ikinä en ole kentällä reenaillut. Nita aloitti oman vuoronsa ruudulla. Ensin lähetys kaukaa, n. 20m päästä, sanoin Nitalle "missä ruutu" ja otin muutaman askeleen ruutua päin ja sitten lähetys. Nita lähti lujaa ruutuun ja mä taas stoppasin liian myöhään. Nita kyllä pysähty hyvin mun käskystä, mutta kun se käsky oli taas ajoitettu liian myöhään (koskakohan opin?!). Nita pysähty heti ruudun taakse, annoin uuden käskyn ja sehän osas korjata paikan ruutuun :) Sitten vielä muutama lähetys lähempää ja eri suunnista, hyvin kaikki. Sitten yksi suora seuruu jossa kaikki tempot. Hyvä kontakti ja into, eikä mitään pomppimista juoksussa. Luoksetulo voittajan tyyliin liikkuroituna. Päätin kokeilla stopin pelkällä käsimerkillä, Nita ei pysähtynyt vaan pomppi eteenpäin ettien palloa :D Otettiin uudestaan nyt käsimerkki + käsky, pysähty paremmin, mutta pienellä viiveellä, maahanmeno oli hieno! Sitten vielä paikkamakuu Nooan ja Demin kanssa, hyvin.

Demi aloitti myös ruudulla, eri etäisyyksiltä ja suunnista. Hyvin menee ruutuun kaikista suunnista, jäi vähän turhan eteen vaikka olikin ihan kunnolla ruudussa (ei ollut nyt alustaa apuna). Sitten liikkuroituna seuraaminen ja liikkeestä maahanmeno, molemmat hyvin, vaikka seuraamisessa käännöksissä vielä hiomista. Kapulan pitoa, hyvin ja vauhtinouto vielä lopuksi joka myös hyvin. Ihan vikaksi paikkamakuu Nooan ja Nitan välissä, hyvin.

Tänään oli Nitan aksatreenit, tehtiin rataa. Kepit sujui nyt hyvin, vaikka olikin ikävä avokulma, myös välistävedot ja takaakierrot sekä yks poispäinkäännös sujuivat hyvin. Kompastuskivi oli A:n alastulokontakti, kun piti jättäytyä koiran taakse, jotta sai hyvän linjan seuraavalle hypylle. Nitan kanssa näitä taakse jätättäytymisiä on treenattu liian vähän joten se näkyi. Joko hiippaili alastulon loppuun tai kääntyi 2o2o asennossa vinoon ja kuikuillen. Okserista tippui myös rima, sitä ei olekkaan vähään aikaan ollut meidän radoilla, tarttis ehkä muistaa treenata okseria useammin.

Demin kanssa tein vielä hyppytekniikkaa Nitan treenien jälkeen. Ihan vaan perussarjaa 6 jalan väleillä. Taisin tehdä 6 toistoa yhteensä. ei ollut tarkoitus tehdä niin montaa, mutta rimat kolisi ja muutama tippui neljännellä toistolla joten piti ottaa vielä toisto jolloin Demi onneksi korjasi eikä enää kolistellut rimoja. Mä viikonlopun aikana jotenkin heräsin ja tajuisn että kyllähän mun pitää jatkaa myös Demin hyppytekniikkatreenejä. Demi hyötyy siitä ihan yhtä plajon, ajatellen niitä isoja pk esteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti