tiistai 14. toukokuuta 2013

Viime viikko

Viime kirjoituksesta onkin kulunut jo viikko. Ihan ei mennyt viime viikko putkeen. Perjantai aamu alkoi heikosti, suunnitelmat meni pieleen ja illalla vielä lisää sotkua, huoh, onneksi ollaan nyt uudessa viikossa ja ponnistetaan ylöspäin.




Viime viikon tiistaina Nitan aksatreeneisä tehtiin rataa. Välistävedot ei oikein meinanneet sujua nätisti, rytmitys todella hukassa. Rynnin liikaa ja eihän siitä mitään meinannut tulla tosin saatiin kyllä homma vähän pelittämään, mutta toteamus oli että välistävedot nyt tehotreeniin.

Keskiviikkona oli LKK:n treenit Lauttasaaressa, mukaan pääsi Demi. Tehtiin paikkamakuu heti alkuun, vieressä uusi koiria ja huoh, nousi heti istumaan. Käskin maahan uudestaan ja nyt pysyi. Otettiin monen monta omaa paikkamakuuta uusien koirien lähellä, eli mentiin luvan kanssa muiden viereen suorittamaan paikkista. Alkuun Demi vilkuili vieraita koiria, mutta sitten alkoi keskittyminen ja luottamus paranemaan. Sitten tehtiin ruutua. Eka lähetys 10m päästä, hienosti ruutuun ja tassu alustalla, sitten reilusti kauemmas ja edelleen hyvin. Taidettiin ottaa pari lähetystä myös toisesta suunnasta, toinen tehtiin ilman alustaa, sekin hyvin, tosin ei totellut mun seis käskyä tarpeeks nopeesti. Mutta Demi kyllä bongaa hienosti ruudun kaukaakin ja paikan löytää hyvin, hieman epävarma jos alusta ei ole, eli ettii paikkaa kun ei nää alustaa. Sitten hyppyä. Tehtiin käskytettynä, eikä minkäänlaista ennakointia mihinkään, hyppäsi heti käskystä ja pysyi paikoillaan kun siirryin sivulle. Treeni on tuottanut tulosta :) Loppuun vielä uusi ryhmäpaikkamakuu, Demille taas uudet koirat viereen, jäin taas lähelle, nyt ei noussut, mutta ehti haistella hetken maata, mutta oli levollisempi kuin ekassa.

Torstaina taidettiin tehdä Demille jälki Oittaalle, ajettiin se keskellä yötä lenkin jälkeen. Pituutta reilu 200 askelta, kai, meni laskuit sekaisin. Jälki oli suora yhdellä käännöksellä. Jäljestys ok, nenä olis voinu pysyä paremmin maassa eikä yhteenkään keppiin reagoinut, tai no vikaan kun ei päästänyt mihinkään ennen kuin siihne reagoi. Eli kepit ei ainakaan ole hallussa. Ja siis ennen jäljen ajoa, tein mini keppijäljen jossa kyllä niihin ok reagoi.

Perjantaina aamulla oli siis tarkoitus lähteä Hyvinkäälle Pian kanssa jäljestämään, mutta se matka päättyi bensa-asemalle :( Tein Demille sitten nurmelle, lyhyen ehkä 30m jäljen, josssa 5 keppiä, eikä muuta. Palkkaa sai kun nosti kepin. Ekaan keppiin ei reagoinut, en päästänyt etenemään ennen kuin haisteli keppiä, jolloin naksautin ja palkkasin. Sitten jatkettiin ja seuraaviin keppeihin Demi sitten jo reagoikin ja toi ne mulle käteen. Naksuttelin keppien nostosta, ja palkkailin tietty. Ajattelin että tällanen rautalangasta vääntäminen ehkä auttaisi...


 Demiä naurattaa tällanen poseeraus kukkien keskellä!


Illalla alkoi sirkuskentällä Demin bh kurssi. Puhuttiin eka ihan vaan bh kokeesta ja kaikesta mahdollisesta ja sitten aloitettiin kaavion suorittaminen. Oltiin Demin kanssa heti ekassa parissa. Aloitettiin bh kaaviolla. Laskin askeleet tarkasti, Demi seuras ihan jees, olis voinu olla vähän intensiivisempi, mutta se pitkä kaavio ei tuntunu mahottomalta. Mä tosin en todellakaan osaa kävellä suoraa ja sitä meidän kouluttaja kyllä kovasti kommentoi :D Myös "jäävät" ja luoksetulo sujuivat hyvin, tosin mehän ei vielä osata sitä eteenistumista, mutta noin muuten. Ihmisryhmäkin sujui ihan hyvin, tais menettää kontaktin kerran kaks. Paikkamakuu sujui hyvin. Jäi rauhassa, jäin eka vajaan 10m päähän, 1,5min kohalla kävin palkkaamassa ja siirryin kauemmas. Palkkasin 4min kohalla ja sitten käännyin viistosti selin Demiin, mutta niin että sivusilmällä näin mitä touhusi. Demi oli oikein pätevä, seurasi toisen koiran suoritusta ja oli ihanan levollinen. Paikkamakuu kesti sen 9 min, mitä toinen koira suoritti kaaviota.

Nita pääsi myös tekemään bh kaavion, siis tietty kurssin loputtua. Teki todella kivaa ja innokasta seuraamista ja jäävät teki hyvin, tai no ei ne musta jäävät oo mutta anyway... Paikkamakuun teki mysö, vähän äänteli.

Sunnuntaina oltiin Nooan kanssa Vappu Alatalon hyppytekniikka kurssilla. Päivä oli pitkä mutta antoisa, kurssi jatkuu kahden viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti