keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Agia, tokoa ja vuoden ensimmäinen esineruutu

Maanantaina olin Nooan kanssa agility treenit Purinalla. Tällä kertaa oli vuorossa ryhmän omat kisat, edellisistä onkin jo vierähtänyt vähän pidempi aika. Tehtiin Kirkkonummella ollutta 1-luokan rataa, jossa keinu vaihdettu hyppyyn ja muistaakseni yksi hyppy vähemmän muutoin kuin alkuperäisessä, mutta kontakteista A oli mukana radalla. Tutustuttiin rataan ja sen jälkeen suoritettiin rata. Meillä meni eka kierros melkoisen plörinäksi, 6 ekan esteen aikana saatiin kasaan 2 x hyl plus riman pudotus (jos nyt musitan oikein), mutta alun jälkeen loppu rata menikin oikein mallikkaasti. Rata ei ollut vaikea, mutta linjaukset ja rytmitys oli vähän hukassa. Kun kaikki oli suorittanut radan kerran tutustuttiin rataan uudestaan ja tehtiin uusi kierros. Toiselle kierrokselle muutin muutamaa ohjausta ja muutenkin meno oli jo hallitumpaa. Tehtiin heino 0- tulos ja ihanneaikakin alittui muistaaksnei ihna reilusti. Sijoituttiin kisassa 2. Hyvä me :)

Demi pääsi Nooan treenien jälkeen HAU:n tokovuorolle. Aloitettiin paikallaistumisella, jonka tein makuuna, eli 2min paikkamakuu sujui hyvin. Sitten 4 min paikkamakuu EVL tyyliin, Demi ei reagoinut muiden käskytyksiin, hyvä. Paikkamakuuta oli varmaan kestänyt sen 30sek. kun toisella kentällä n. 15m päässä Demistä aloitettiin agitreenit ja Demi alkoi sitten haukkumaan ja katteli toiselle kentälle. Odotin jonkin aikaa, kun en oikein tiennyt mitä tehdä aj kun tyyppi oli ihan kiihkona, menin Demin luokse ja mentiin sivuun, toisen kentän reunalle. Puhuttelin Demiä ja sen jälkeen laitoin sen makaamaan 5m päähän aidasta kun toisella puolella koira suoritti putkea edes takas. Palkkasin Demiä kun oli hiljaa, alkuun siis ehti haukkua muutamna kerran niistä kielsin ja hiljasuudesta palkkasin. Alkoi keskittymään omaan tekemiseen joten loppu hyvin. Tehtiin seuraavaksi ruutua. Ruutuun vietiin kosketusalusta. Mentiin 15m päähän ruudusta kun pidemmälle ei päästy kun hallissa oli paljon tokoilijoita, mutta Demi osaa todella hyvin etsiä katseellaan ruudun ja ampasee sinne vauhdilla. Kun tassu oli alustalla, menin rutuun palkkaamaan. Huomattiin muutaman toiston jälkeen että Demi odottaa naksautusta, eli pysähtyy naksusta eikä mun "seis" käskystä. Erika kun naksautteli kun Demillä tassu alustalla, mutta tyyppi siis pysy naksun avulla paikoillaan. Kun Erika ei enää naksautellut niin D ei enää ollenkaan totellut mun "seis" käskyä vaan haki vaan paikkaa ruudussa. Saatiin asia kyllä korjattua, mutta itse seis käskyä täytyy alkaa vahvistaa. Vikana tehtiin luoksetulon stoppia, niin D juoksi mun ja Erikan väliä ja joko stoppi tai läpi juoksu. Tässä kävi juurikin niin kuin epäilin käyvän, eli Demi ei ennakoi pysäytystä, mutta pysäytyksen jälkeen vapauttaa itse itsensä takapalkalle. Tätä sitten taottiin neidin päähän ettei pysähtymisen jälkeen omin luvin lähdetä taakse sinkoamaan. Täytyy miettiä mitä tähän keksisi, mahdollisesti satunnaisesti palkka eteen jottein odota palkkaa niin vahavsti takaa. Ai niin, loppuun tein paikkamakuuta (olin ihan Demin luona) niin että Tara teki agilitä toisella kentällä, palkkailin hiljaa olemisestä, kerran päästi vain ääntä. Demi ottaa selkeesti kovaa häiriötä agilityä tekevistä koirista, höh!

Tiistaina ei ollut Nitan ohjattuja treenejä, mutta mentiin hallille joka tapauksessa. Nita teki puomilla kontakteja ja treenattiin 2o2o vaikka mö jättäydynkin taakse, nää on kyllä edelleen hankalia. Testattiin myös 2by2 meetelmää, aion nimittäin lainata sen dvd:n ja mietin jos alkaisin Nitan kanssa sitä tekemään, jotta saadaan sisääntuloa vahvistettua.

Demi teki omalla vuorollaan seuraamista, ihan pelkkää pitkää suoraa. Tässä Erika huomasi että mä en osaa kävellä suoraan (ylläri), ja Demi kun tiivisti seuraamista niin mä tavallaan ajoittain ajauduin siitä pois, ihan kuin olisin sitä väistänyt. Mun piti ihan ottaa kiintopiste jotta kävely oli suoraa. Mutta kivoja seuraamispätkiä saatiin aikaiseksi. Sitten paikkamakuu kun tuo maanantainen niin mua häiritsi. Nousi istumaan jätön aikana, käskin uudestaan maahan jolloin pysy maassa, tehtiinköhän joku 1,5min.

Keskiviikkona mentiin Erikan ja Kirsin kanssa Röylään tekemään maastojuttuja. Demi teki vuoden ensimmäisen esineruudun. Tallottiin 40 x 50 ruutu, maasto oli turhan vaikea, sellanen kallio siinä keskellä. Demille vietiin yks esine kerrallaan niin että näki. Kaks ekaa esinettä löysi nopeasti ja palautti vauhdilla. Esineet oli mun nahkahanska sekä pehmeä heijastin. Kolmas esine oli Kirsin lapanen, se vietiin  vasemmalle takarajalle. Demi ei siis nähnyt tätä viimeistä koska alue oli sellanen ettei takarajaa nähnyt kallion alta. Demi lähti innolla ja haisteli hyvin, haisteli jonkin aikaa melko isolta alueelta ja näytti kuulemma siltä että oli melko hollilla käynyt, mutta ei löytänyt. Lähetin vielä uudestaan ei edelleen löytänyt joten mentiin vähän lähemmäs ja Kirsi kävi vielä näyttämässä lapasta. Löysi nyt lapasen, mutta oli hetken miettinyt ennen kuin lähti palauttamaan. Täytyy siis aiankin pitää huolta siitä että esineet olis myös vieraita. Toki toi viimenen oli hankalimmassa paikassa, mutta en tiedä eikö sitten ehkä myöskään sitä niin mielellään olis tuonut?! Nita teki myös esine-etsintää. Nitalle tää on selkeesti vaan nenäkäyttö harjoitus, eli yritän tällä tavalla saada Nitaa aktiivisemmin käyttämään nenää, joka toivottavasti tuottaa myöhemmin tulosta myös tunnarissa. Nita oli todella innokas ja löysi ensimmäisen esineen nopeasti. Toisen kanssa oli vähän vaikeampaa, mutta haisteli kyllä todella nätisti. Erika vei Nitan esineet ja tajusin että ehkä olis parempi että vien ne ite kun tavoite on siis vaihvistaa sitä nenänkäyttöä ja että löytäis mun hajusia asioita.

 
Demi esineruudussa
 ja hanskakin löytyi...
 Nita lähtövalmiudessa elämänsä ensimmäiseen esineruutuun
Myös Nita teki löydän, sama nahkahanska

Loppuun vielä pienet tokottelut kentällä. Demin kanssa murheenkryyninä paikkamakuu Seuraaminen ja luoksetulo sen sijaan sujuivat mallikkaasti. Nita teki seuraamisen ja paikkamakuun piilossa. Seuraaminen oli ihan hyvää, kontakti pysyi hyvin, mutta kerran herpaantu ja juoksussa hyppi, mutta oli kovin innokas :) Paikkamakuussa päästi kaksi pientä piip ääntä heti alkuun ja sitten hiljeni, hyvä.


HAUSKAA VAPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti