lauantai 25. toukokuuta 2013

Ihana kevät!

Viikko on taas vierähtänyt kovaa vauhtia ja päivitykset jääneet tekemättä.

                               

Maanantaina oli Nooan aksatreenit. Tehtiin rataa jossa 21 estettä, sisälsi kaikki muut esteet paitsi keinun, muurin ja pituuden. Radan alku oli hyppy-puomi jonka jälkeen tuli hyppyhässäkkä jossa pääsin tekemään ehkä enemmän persjättöjä kuin olen koskaan aikaisemmin yhdellä radalla tehnyt. Nooa kääntyy todella hyvin persjätöllä ja nyt kun luotin ettei koira tule päälle ja liikuin kokoajan ja muistin vaihtaa ohjaavaa kättä ajoissa ni voi hitsit ne persjätöt toimi hienosti! Hyppyhässäkästä A:n kautta kepeille, renkaalle, putkeen josta kahden hypyn kautta A:n alla olevana putkeen. Olin alkuun miettinyt että ohjaan putken A:n vasemmalta puolelta valssaten ja lähetän Nooan putkeen jonka suu oli A:n oikealla puolella. No tämä kyllä onnistui, mutta jatkon kannalta olin auttamattomasti myöhässä enkä millään pystynyt ohjaamaan putken jälkeistä elämää. Kokeilin sitten ohjata putkeen niin että hypyltä kuljetin Nooan putken suulle suoraan A:n alastulon edestä, tässä olisi voinut olla suurikin riski että koira karkaa A:lle, mutta linja oli Nooalle A:n kannalta niin huono (olisi tullut todella vinosti) että sain hyvin sujuvasti ohjattua putkeen enkä A:lle. Näin ehdin myös itse pinkoa A:n toiselle puolelle ja kerkesin sen verran edelle että sain hyppyhässäkässä juuri ja juuri tehtyä persjätön ja vielä hienon veikin seuraavalle hypylle, josta toisen hypyn aikana tein persjätön ja sitten takaakierto-niiston seuraavalle hypylle ja loput 3 hyppyä välistävdeoilla. Tehtiin rata 2 krt ja toisella kerralla tehtiin rata alusta loppuun nollana kun tein kaikki ne korjaukset mitä ekan kierroksen aikana tuli treenattua. Nooa oli niin pätevä! Tein itsekseen vielä keinua. Nooa sekoitti keinun taas puomiin ja lentokeinuhan siitä tuli :( Tehtiin sitten taas pelkkää 2o2o niin että Nooa hyppäsi keinun puolestavälistä ja suoritti 2o2o, nämä hyvin.

Jäin vielä HAU:n tokovuorolle, Demi pääsi tokottelemaan. Aloitettiin paikalla istumisella ja makuulla, me tehtiin molemmat makuuna. Demi oli reunassa, Tara vieressä, rivissä yhteensä 6 koiraa. Halusin tutun viereen kun hallissa oli muutenkin häiriötä kun toisella puolella oli aksatreenit käynnissä. Eka 2 min paikkis hyvin, olin eka lähellä ja sitten siirryin n. 15m päähän. Sitten 4 min paikkamakuu. Tässäkin vaihtelin etäisyyttä Demiin, levollisen oloinen. Sitten jatkettiin muistaakseni liikkeestä maahanmenoilla. Ensin tein peruuttaen, sitten niin että kutsuin vaan Demin mukaan niin että oli mun takana ja lopuksi muutama ihan seuraamisen kautta. Alussa muutama hidas, mutta sitten ripeitä. Eteen istumisia, niin että itse olin seinää vasten jalat haralla. Demi tuli kivasti jalkojen väliin, lähemmäs kuin sunnuntaina ja oli useimmiten suorassa, hyvä.

Keskiviikkona oli LKK:n toko treenit kaatosateessa. Ensin koulutin omaa ryhmää ja sen jälkeen tehtiin lyhkäset treenit. Mulla oli tässä vaiheessa jo vaatteet ihan läpimärät, mun sadetta pitävä takki ei ihan kaatosateessa kumminkaan toiminut... Aloitin tekemällä Demin kanssa seuraamista. Seuras hyvin, isoista lätäköistä huolimatta, muutamassa kohtaa oli mun makuun vähän välyyttä. Demi ei selkeesti kyllä nauttinut seuraamisesta kun vettä tuli silmiin. Raasu ihan siristeli silmiään. Sitten muutamat jäävät, muistaakseni seisomiset meni istumisiks useamman kerran. Loppuun paikkamakuu Elsan kultsun ja Elsa valkkarin välissä. Makasi hyvin niin kauan kunnes Elsa vapautettiin vierestä, käskin uudestaan maahan, mutta nousi vielä muutaman kerran istumaan kun Elsaa leikitettiin takana, pysyi kyllä loppujne lopuksi kun käskin 3 kerran maahan. Otin vielä yksin 2 lyhyttä paikkamakuuta. Toisessa oli noussut istumaan jätön aikana, käskystä meni kyllä maahan ja pysyi. Kolmas toisto oli hyvä, pysyi maassa. Demi oli selkeästi vähän jännittynyt Elsojen välissä ja sille oli liikaa Elsan vapautus, olis pitänyt lopettaa paikkis samaan aikaan, mutta mulla ei ollut tilannetaju taas kohdillaan :(

Torstaina tehtiin lenkin yhteydessä 5min paikkamakuu, olin puolet ajasta piilossa, Nita ja Demi pysyivät molemmat hyvin ja olivat hiljaa.

Perjantaina kävin tallomassa Demille reilun 300 askeleen jäljen Latokasken metsään. Jälki alkoi hakkuualueella, jatkui mustikkavarpuisella sammalpohjalla, kallioiden yli ja kaatuneiden puiden ja muutaman ryteikön läpi. Jälki ei ollut suora niin kuin arvata saattoi. Jäljelle laitoin nappulaa, ihan vaan varmuuden vuoksi ja sen takia että itse ehkä tietäisin sitten pysytäänkö jäljellä, jos ja kun Demi niitä nappuloita söisi. Jälki vanheni ehkä reilu 30min. Jäljen vanhetessa tein Nitalle tunnarin metsään, tai siis etsi sitä omaa, ekat 2 toistoa ihan tunnarilla ja sitten kepillä. Nita käytti nenää tosi kivasti, haisteli rauhassa ja teki ekoissa toistoissa töitä kauan ennen kuin löysi oman. Etsi vähän turhan isolta alueelta, mutta pääasia että haisteli kunnolla. Sitten oli Demi vuoro päästä jäljestämään. Mä niin tykkään kun laitan Demille valjaat päälle ja otan autosta, neiti on niin into piukeena ja nenä alkaa käymään. Demi jäljesti jäljen hienosti, nappulaa söi tasaseen tahtiin joten oletan meidän pysyneen jäljellä. Kaksi kertaa nousi nenä maasta ja selkeesti vähän eksy, pyöri mun ympäri alle 5m päässä kunnes taas löysi jäljen ja jatkettiin matkaa. Demillä oli ajoittain vauhtia aika paljon, mutta nenä pysyi kumminkin hienosti maassa, puun rungon ylitys sujui ilmna ongelmia ja ryteikön läpi meni vauhdilla. Jännä huomata miten jäljellä menee ryteikön läpi vaikka viime vuonna hakutreeenissä ei ryteiköiden läpi mennyt vaan aina kiersi. Löydettiin siis loppupalkalle, eli aikas hyvin meni. Demi on hieno nenä-koira :)

Painia
 
 Ja sitten taas juostaan toisen perässä...


Demi 

 Kuvia perjantain iltalenkiltä, vaikka ei ehkä uskois, ihana valo!

Ja välillä kuljettiin metsän siimeksessä...
Nita

Lauantaina oli aikainen herätys, tai ainakin viikonloppu aamuksi. Hain Nooan vähän jälkeen 8 ja suunnattiin sitten Purinalle Vappu Alatalon hyppytekniikka kurssin toiselle päivälle (jatkoa pari viikkoa sitten alkaneelle). Aamun aloitti Nooan ryhmä, tehtiin pitenevää sarjaa, korkeuden arviointia ja etäisyyden arviointia. Nämä kaikki sujuivat Nooalta hyvin. Erityisen iloinen olen siitä miten Nooa niin rakastaa lajia ja keskittyy tekemiseen aivan täysillä. Meidän vuoron aikana halliin tuli juoksuinen narttu, juuri sellaisella hetkellä jolloin olinj tulossa Nooan kanssa harjoituksen alkuun. nooa meni nartun luokse, tuli mun käskystä pois ja jatkettiin hommia. Keskittyi aivan 110% vaikka juoksuinen narttu siinä olikin. Tietty vähän äänteli ja silleen, mutta työ meni narttujen edelle :) Narttu häipyi viekä hallin ulkopuolelle odottamaan ja Nooa pääsi ovelle haistelemaan hajut jonka jälkeen käytiin taas hommiin. Vappu ihan erikseen kehui kuinka mahtava työmoraali tällä nuorella uroksella on, ei paljon nartut haittaa silloin ku tehdään töitä. Tosin todettiin että kyllä se narttu sen verran kiva oli, että se olis ollut kyllä hyvä palkkakin ;D Myös Nooan into sai huimasti kehuja ja se että käy sopivasti kierroksilla ja komentaa mua kun joutuu turhia odottelemaan, mutta keskittyy heti hommiin kun sille kerrotaan että hei nyt rauha, nyt jatketaan ja keskitytään työn tekemiseen. Huomenna vielä viimeinen päivä kurssista, aikainen aamu siis huomennakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti