tiistai 4. kesäkuuta 2013

KESÄ!

Kesä on tullut ja niin ihanan lämmin on! Mä en todellakaan valita koska viime talvi on vielä kirkkaana mielessä...

Viime viikolla keskiviikkona ehdittin käydä möllitokossa Demin kanssa. Tehtiin alokasluokka, pisteitä kertyi 192 ja luokkavoitto. No mieleen jäi sellaiset asiat kuin paikkamakuu, onnistui kahden vieraan aussin vieressä, toki jäi lähemmäs kuin alokkaassa oikeasti. Häiriönä oli myös varikset, jotka kierteli koirien ympärillä. Demi ei onneksi ottanut variksista häiriötä. Kaikki liikkeet sujui niin kuin osataan. Seuraamisessa yksi käännös oli väljä. Pientä piippailua liikkeiden alussa, eli lisää palkkaamattomuus treeniä. Niin ja sellanen juttu mihin kiinnitin huomiota... Demi alkoi haukkumaan luoksepäästävyyden jälkeen, on tehnyt tätä myös talvella omissa mölleissä. Hiljenee kyllä kun käsken, mutta ei mikään kiva ominaisuus tuo.

Nita teki samoissa mölleissä voittajan, joka siis oli ainoastaan liikkuroitu, ei mitään palkintoja. Ne liikkeet jotka meille on vaikeita oli edelleen vaikeita, ylläri ylläri! Eli tunnari, ei ollut nenä ollenkaan auki, teki tämän oikeastaan vain noutona, otti ekan vastaantulevan. Paikkamakuussa pysyi maassa 4min, kun olin piilossa, mutta tasaseen piippaili, ei tosin siitä pahimmasta päästä, muttei ihan hiljaakaan. No ne positiiviset asiat. Seuraaminen oli hyvää, mutta hiomista edelleen askeleissa, ei tee oikealla tekniikalla vaikka osaakin yksittäisenä treeninä niin tehdä. Luoksetulo oli aivan super! Ei oo ikinä tehny niin hineoa luoksetuloa, hyvällä reippaalla laukalla, hyvä stoppi, laukalla taas ja hyvä maahanmeno ja sivulle edelleen laukalla. Liikkeestä istuminen, hyvä. Molemmat nousot hyviä, mutta nehän me osataankin. Ruutu, ei ihan mennyt nappiin, mutta parannusta kumminkin. Ruutu oli ihan kehän toisessa reunassa. Ekalla käskyllä sinkosi ulos kehästä ja tokalla myös, kolmannella löysi ruudun, mutta mun seis käsky oli taas myöhässä joten oli pikkasen muistaakseni ulkona takareunasta. Seuraamaan tuli ekasta käskystä, mutta ei tullut suoraan oikeaan kohtaan vaan teki pienen kiepin. Eli ruutuun paljon treeniä, ihan vaan että bongais ruudun, mutta myös sitä paikkaa ja seuraamiseen tuloa pitää vahvistaa ettei tee turhia kieppejä. Kaukot teki niin hyvin kuin osaa tällä hetkellä, olin lähellä, kai jossain 1,5m päässä. Tuli eteen seiso-istu vaihdoissa, mutta niitä ei vielä osaakkaan. olikohan tässä nyt kaikki liikkeet. Mutta ihan hyvä mieli jäi, lisää treeniä vaan, mutta ihan jees mallilla on.

Lauantaina treenattiin sirkuskentällä Suvin, Erikan ja Kirsin kanssa. Treenit aloitettiin klo. 18 mutta todella lämmin oli edelleen, koirat väsähti nopeasti joten lyhyet setit molemmille. Demi teki ruutua, paikkaa ruudussa. Tätä pitää vahvistaa alkaa sekoilemaan kun kokeilin ilman alustaa. Tehtiin myös pidemmältä ruudun bongausta ja tässä sitten pysäytin Demin "seis" käskyllä, nämä onnistuu hyvin. Kapulan pitoa, pitää hyvin. 1 x vauhtinouto, hyvällä draivilla vapautin melko lähellä kun piti yllä laukkaa. Kaukot i-m-i, etäisyys 5m. Paikkamakuu 3min, porukassa. Jäi hyvin, haisteli maata 2:50 kohilla ja nousi sitten istumaan, murr. Uusinta, jollon pysyi.

Nita teki ruutua, ensin bongausta eri suunnista, hyvin. Sitten paikkaa läheltä, hakeutuu merkkejen luo, paikka ei kyllä ole tiedossa. Ruudusta seuraamaan x 2, avustin namilla ekan, ja tokan tuli hvyin ilman namppaa kädessä. Tunnari, kasa vieraita ja oma vähän sivussa, ekan teki noutona ja vääränhän se toi. Uudestaan, hasieli muttei kunnolla. Olisko ollut 3 vai 4 toisto kun löysi oman ja malttoi haistella, paljon treeniä. Paikkamakuu porukassa, hyvin, oli hiljaa.

Eilen maanantaina oli Nooan agility treenit. Tehtiin jotain rataa, joka on tehty viime syksynä joskus muunneltuna, eli viime syksynä tällä radalla ei ollut kontakteja. Mä en kyllä tunnistanu tätä rataa, ei ollenkaan tuntunut tutulle. Radan alussa 4 ekaa hyppyä ja siitä putkeen oli vähän haastava. Mietin ja mietin ja päätin sitten kokeilla pakkovalssilla kakkoshypylle ja sitten persjätöllä 3-4 väli jolloin pääsin putken ulkokautta juoksemaan niin että ehdin himppasen Nooan edelle. Jos olisin ohjannut sisäkautta en olis mitenkään ehtinyt (tuli sekin kokeltua). Poispäinkäännöksellä ohjasin kepeille, toimi hyvin vaikka mä en ite pidä tosta ohjauksesta, pitäis ehkä alkaa pitämään ;) Radan keskivaiheilla oli hyppyjä, pussi. Jaakotus oli tänään vähän hakusessa, mutta kyllä sain sen toimimaan kun ohjasin rauhassa ja selkeästi. Kontaktit otti kaikki hyvin ja loppurata oli helppoa rallattelua muutamalla persjätöllä. Kivat treenit ja Nooa teki verrattain hyvin töitä vaikka meidän ryhmässä oli kahdella nartulla juoksut. Hyvää treeniä tämä!

Tänään Nitan agility treenit. Tehtiin ihan lyhyttä radanpätkää, kun oli niin lämmin + 29 astetta. Rata koostui lähinnä välistävedoista ja takaakierroista. Alkun 5 esteelle kokeilin kahta eri ohjausta, Nitalla toimi molemmat hyvin, mutta ite olin vähän hukassa toisessa. Sain kyllä ihan oikein ohjattua, mutta ei tuntunut omalle, joten ekan ohjauksen olisin valinnut tähän jos olis ollu kisoissa tällanen pätkä. Radanpätkän loppupuolella oli taas välistävetoja ja takaakierto jonka ohjasin saksalaisella, toimi hyvin ja kepeille tein pikkasen vekkiä. Nita taas haukkua räkytti kepeille ja aloitti hitaasti mutta kiritti loppua kohden. Otin muutaman kerran sitten vain keppejä, ei jäänyt haukkumaan kun lähetin ja kun oli mennyt ekaan väliin juoksin ohi. nähtävästi nita kumminkin kestää sen että jättäydyn hetkeksi sen taakse.

Kävin agilityn jälkeen vielä Sirkuskentällä tokoilemassa pienesti. Demi teki paikkamakuun tai yrityksiä. Nousi taas jätöissä istumaan, toistin maahankäskyn ja kävin vapauttamassa tyyliin oho nyt mokasit. Vein Demin pois ja otin nitalle seuraamista. Nita teki seuraamisen sivuaskeleita, jotka teki hienosti opettamallani tekniikalla. Myös peruutukset onnistui ja paikallaan käännökset. Demi pääsi uudestaan yrittämään, taas sama juttu, vein koiran pois ja Nita teki kaukoja, m-s-m jotka ei toimineet uudella tekniikalla (tai siis sillä mitä ollaan nyt treenattu, oli ehkä liikaa häiriötä niin ei ihan onnistunut). Demi uudestaan, taas nousi, nyt vähän alkoi jo vituttamaan joten menin luokse käskin painokkaammin maahan ja kun mnei kehuin ja vapautin, mutta ei edelleenkään palkkaa. Otin heti uudestaan ja nyt pysyi, pidin 1,5min, vapautus ja palkka. Tehtiin myös hihnassa seuruu, vähän ylipitkä alo, alkuun ei kontakti pysyny 100% kun vilkuili skeittareita, mutta uudella käskyllä korjasi. Tein myös kaikki jäävät, otti heti oikein kaikki asennot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti