tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannus KaarinassaPerjantai aamuna oli aikainen herätys ja lähtökin oli jo klo. 7:15. Kirsin kanssa nähtiin tossa meidän parkkiksella, pakattiin kamat ja koirat autoon ja lähdettiin ajamaan Kaarinaan, Tuorlan kartanoon. Espoossa oli aamulla aikasiin jo lämmin ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Turun motarilla jo ehdittiin kirota ettei säätiedot taaskaan pitäneet paikkaansa kun näytti siltä että milloin tahansa alkaa satamaan. No sadetta ei onneksi tullut. Kaarinassa oltiin hyvissä ajoin, ennen klo. 9. Saatiin auto kätevästi parkkiin, nurmialueelle kisa alueen viereen. Auton eteen pystytettiin teltta, jossa pystyisi päivän aikana istuskelemaan auringolta suojassa. Pikku hiljaa alkoi pilvetkin kadota ja loppujen lopuksi paistoikin jo aamupäivällä aurinko pilvettömältä taivaalta. Käytiin ilmoittautumassa, vietiin kisakirjat ym. ja Nooa mitattiin kisakirjaa varten. No tokihan me tiedettiin että poika on maxi, mutta kuinka korkea, se oli mysteeri. Mä veikkasin Nooaa 63cm korkeaksi ja hei, mä olin todella väärässä! Ei Nooa niin iso ole, vain 57,4cm! Mä olin ihan hämmentynyt kuinka "pieni" Nooa on. Tuomari mittasi Nooan kaksi kertaa jotta saatiin ihan tarkka korkeus :)

Päivä alkoi 1-luokkien radoilla. Maxi 1 aloitti britti tuomari Bob Griffin hyppyradalla. Rata oli oikein mukava, mutta tiesin että kepit tuottaa vaikeuksia.  Virhe sattui sitten vielä radan loppupuolella, kun ohjasin Nooa lepsusti ja se kaarratti jonnekkin ulkoavaruuteen enkä siis saanut poikaa kääntymään ajoissa :D Ohjaus ei tällä ekalla radalla muutenkaan ollut kovin hehkeetä, mua jännitti paljon ja rata juostiin läpi vähän sinnepäin. Tuloksena siis HYL. Hyppärin jälkeen ei kauaa jouduttu odottelemaan kun päästiin agiradalle, jonka tuomaroi tuomariharjoittelua tekevä Reetta Mäkelä. Myös tämä rata oli ihan mukava. Aavistin jälleen keppejen ja keinun tuottavan eniten ongelmia. Rata sujui muutoin ihan ok, mutta kepeille meni ensin väärään väliin, uudella lähetyksellä sitten oikein. Keinulta Nooa hyppäsi pois, jalka kait petti alta (ainakin siltä näyttää yhdessä kuvassa), joten otin sitten keinun uudestaan ja otettiin myös tältä radalta HYL. Tässä videot radoilta Nooan hyppäri & agi

Iltapäivällä oli 2-luokkalaisten vuoro päästä radalle, maxit aloittivat jälleen hyppärillä. Hyppärin tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen, joka oli tehnyt oikein miellyttävän ja jotenkin helpon tuntuisen radan. Ihan radan alussa, tosin oli melkoinen ansa koiralle joka on putkihullu, mutta Nita ei siihen ansaan mennyt. Rata sujui mukavasti, kepit olisivat voineet olla sujuvammat ja kaarrattelua tuli vähän liikaa, mutta mitä sitä jossittelemaan, me tehtiin nimittäin 0-rata sijoittuen 2/24 ja saatiin vielä kaikenlisäksi LUVA! Mä olin niin iloinen :) Agilityrata oli jälleen Reetta Mäkelän käsialaa, mukava rata, jossa ei mun mielestä ollut mitään kovin vaikeita kohtia. Meidän heikkoudet tuli kyllä vaan taas kovin esille, eli ne kepit. Nita räkytti koko alun pujottelusta ja luulin että me oltais saatu tosta jotain virheitä, mutta ei. Radan lopulla hyppäsi vielä A:n alastulon yli ja yliaikaa tuli keppejen ansiosta. Radalta siis 7,53vp sija 14/30. Nitan radat

Tarkoitus oli jäädä vielä kattomaan 3-luokkien ratoja, mutta eipäs sitten jäätykkään kun mulla oli melkoinen päänsärky kun en ollut taaskaan tajunnut juoda tarpeeksi ja auringossa tuli oltua koko päivä. Ajettiin Paimioon jossa yövyttiin, meille tutussa maatalousoppilaitoksessa. Purettiin tavarat ja lähdettiin fiilistelemään ihanaa kesäiltaa pellonlaitaan. Mä niin rakastan kesäiltoja, varsinkin jossain maalla, se peltomaisema vaan on niin siisti. Istuskeltii sitten iltaa nurmella ja juotiin vähän sidukkaa ja syötiin pientä iltapalaa.

Paimiossa
                             
Nooa, Nita, Demi

Demi pääsi illalla myös tekemään pienet tokot. Teki Nooan kanssa 4min paikkamakuun, ei moittimista. Myös seuraamispätkä, tein sellasen ison kolmion. Oikein kivaa seuraamista, juuri sellaista josta itse tykkään. Loppuun vielä puunkiertoa, jossa muutama stoppi ja maahanmeno, tietty sis läpijuoksuja myös. Ihan vikana otin eteen istumisia. Demi oli oikein hieno tokokoira!

 Demi treenaa eteenistumista

Lauantaina oli herätys vähän myöhemmin kuin perjantaina, kun oli lyhkäsempi matka kisapaikalle. Saatiin Tuorlassa auto samaan paikkaan kuin perjantaina ja taas pystytettiin teltta. Luokkajärjestys oli sama kuin perjantaina. Nooan kanssa päästiin siis ensin töihin. Nyt hyppärin oli tehnyt Seppo Savikko. Rata oli todella lyhyt, vain 15 estettä, kuulemma teki lyhkäsen radan kun oli juhannuksen viettoa jokaisella alla :D Tämäkin rata oli mukava, mutta kepeille tultiin julmetulla vauhdilla, ei hyvä meille. Radalta saatiin siis Nooan kanssa kasaan 5vp ja oltiin näin sijalla 9/31. Sitten oli vuorossa agilityrata, jonka tuomaroi tuomariharjoittelija Jari Helin. Rata oli pitkä, reilu 170m, sisältäen puomin ja A:n, keinua ei siis tällä agiradalla ollut. Tämä tuntui radoista ehkä vaikeimmalta, vaikkei siinä nyt sinänsä mitään kauhean kummoista ollut. Meillä meni pasmat sekaisin jo heti radan kolmannella esteellä, eli puomilla jossa Nooa kompuroi ja mä olin sitten vähän huolissani ja keskittyminen katosi. Puomi suoritettiin kumminkin, ottaen jopa hienot alastulokontaktit mutta sen jälkeen alkoi pakka hajota ja hyllytettiin hetken päästä putken väärään päähän. Jätin radan sitten loppujen lopuksi kesken kun hylly oli jo alla ja poika sikaili kontaktilla. Tulos siis HYL. Vaikka tuloksilla ei voi kehua, niin olen kumminkin tyytyväinen ekoihin kisoihin Nooan kanssa. Nooa ei välittänyt yhtään vaikka Kirsi seisoi ihan kehän laidalla ja kuvasi meidän radat. Ekat radat m jännitin aika lailla enkä ohjannut napakasti joka tietty sit vähän näkyi, mutta mitään katastroofia ei kumminkaan saatu aikaan. Mulla oli hyvin tiedossa meidän tämän hetken heikkoudet ja osasin ennen jokaista rataa nimetä meille vaikeat kohdat jotka myös osoittautui mielle hankalaksi, joten ainakin on se homma hanskassa. Tiedän siis mitä treenata ennen seuraavia kisoja :)
Tässä Nooan radat

                         
Nooa
                         
Nita agiradalla

Nitan kanssa kisattiin taas iltapäivällä, ensin hyppäri joka oli tällä kertaa Sari Mikkilän käsialaa. Jälleen kiva rata, ei valittamista. Rataantutustumisessa sain ohjaukset mietittyä eikä jäänyt tälläkään kertaa mitään kohtaa johon en olisi keksinyt ratkaisua. Tehtiin jälleen 0-rata hyppärillä ja nyt sijoituttiin 3/22. Nyt ei tullut luvaa, kun saatiin se perjantaina hyppäriltä ja luvia kun ei saa kuin vain yhdeltä hyppäriltä. Rata oli kiva mutta kepit olisi voinut sujua paremmin. Hyppärinollan jälkeen olin aivan varma että agirata menee ihan perseelleen koska mähän en osaa tehdä kahta nollarataa samana päivänä. Agilityradan tuomaroi jälleen Jari Helin. Rata oli kiva, ei mitään ihmeempää. Tehtiin puhdas 0-rata ja olin siitä maalissa toki iloinen, mutta en mitenkään uskaltanut toivoa luvaa tältä radalta. Kuvittelin että niitä nollai tuli paljonkin koska rata ei tuntunut mitenkään vaikealle. Lähdettiin radan jälkeen pakkaamaan kasoja kamaan ja kun kaikki oli pakattu lähdin hakemaan kilpailukirjaa ja tsekkasin samalla tulokset. Olin sijalla 3/26 ja perässä luki LUVA. Soitin Kirsille ja sanoin että tässä täytyy olla joku vika, koska eihän me voida saada kahta luvaa yhden viikonlopun aikana. Kirsi tuli sitten vielä kattomaan tulokset ja näki saman kuin minä, mutta ei vaan uskottu. Jäätiin odottamaan palkintojen jakoa ja kyllä vain, olin molemmilla radoilla palkintopallilla ja agiradalta sain toisen luvan. En vaan meinannut tajuta tätä, sehän tarkoittaa että ollaan yhden luvan päässä 3-luokasta! Niin iloinen olen, koska en ole oikein jaksanut uskoa mahdollisuuksiin nousta 3-luokkaan, tokihan se työtä vielä vaatii, mutta kumminkin, nyt ollaan jo lähempänä tavoitetta. Nitan radat

Palkintojen jaon jälkeen lähdettiin ajelemaan kotiinpäin. Pysähdyttiin Paimiossa ABC:llä syömässä ja vielä Lohjalla oli pakko käydä ostaa jädeä kun oli niin lämmin. Demi sai maistaa mun vaniljapehmistä ja tyyppihän tykästy siihen. Eka oli vähän hämmentyneen oloinen, mutta sitten olikin jo kiire syödä. Söpö jätskityttö :)2 kommenttia: