tiistai 18. kesäkuuta 2013

Ohjatut treenit tauolle

Niin on kesä taas siinä vaiheessa, että meillä alkaa agility seuran kesätauko ohjatuista treeneistä. Ohjatut treenit jatkuu taas heinä-elokuun vaihteessa. Tämähän ei kumminkaan tarkoita sitä, että me jäätäis lomalle vaan nyt pitäis ehtiä kunnolla treenaamaan niitä juttuja joita ollaan saatu läksyksi, mutta mitä ollaan vähän laiminlyöty, hyi mua.

Nooalla oli eilen vikat ohjatut ennen taukoa ja Nitalla vuorostaan tänään.

Eilen Nooan treeneissä tehtiin jälleen, niinkuin perinteisiin kuuluu, sm kisojen (2013) yhtä rataa. Tämä perinne liittyy siis treeneihin jotka osuvat arvokisojen jälkeiseen treenikertaan. Meidän kouluttajilla on tapana ottaa arvokisoista, joko sm tai mm radoilta joku rata jota treenataan. Tätä perinnettä on kestänyt jo useamman vuoden ja juuri näillä samoilla kouluttajilla. Aikaisemmin "kärsin" tästä perinteestä Nitan kanssa, mutta nyt kun kouluttavat Nooan ryhmää niin nakki osui kohdalle Nooan kanssa :D Nooan ryhmä kun ei vielä kuulu kisaavien ryhmään, niin ei tietenkään tehty koko sm hyppäri rataa, vaan tämä oli joku kiva kohta sieltä keskeltä, eli radasta puuttui alku ja loppu. Rata koostui 15 hypystä ja mukaan mahtui kaikkea ei niin kivaa. Ei saatu oikeastaan mitään kauhean sujuvaa aikaiseksi, tehtiin tällä radalla kuulemma kaikki virheet mitä siellä sm:kin nähtiin, heh! Keppikulma mm. oli aika kamala, siitä pistettiin ohi aikalailla, mutta niin oli kuulemma muutkin tehneet ;) Ei siis mikään paras treeni, mutta saipahan oikein huolella miettiä eri ohjauksia. Tehtiin vielä erikseen omatoimisesti pujottelua, mutta kepit oli kyllä nyt vähän hukassa. Joko haki 2 väliin sisään tai vaihtoehtoisesti jätti vikan välin pujottelematta ja keskittyminen oli vähän siellä sun täällä.

HAU:n tokotreeneihin jäin vielä Demin kanssa. Aloitettiin ryhmäpaikkamakuilla. Rivissä tais olla 7 koiraa, Demi oli reunassa ja vieressä oli meille tuntemattomampi pumi. Aikaa oli 2min, Demi makasi hyvin vaikka viereinen koira nousi seisomaan ja liikkui muutaman metrin eteenpäin. Paikkamakuun jälkeen tehtiin eteen istumisia. Kehitystä on tapahtunut, Demi tulee suorempaa, vaikka edelleen, varsinkin pidemmältä matkalta pyrkii vasemmalle vinoon. Autan toki vielä, eli ei todellakaan olla vielä päästy tilanteeseen jossa voisin seistä suorassa auttamatta, mutta pikkuhiljaa. Ja mä olen tässä treenissä muistanut että on eri käsky kuin tokon luoksetulossa, hyvä minä. Sitten ohjelmassa oli henkilöryhmän treenaus. Saatiin 2:n hengen henkilöryhmä. Alkuun lähestymisiä ja kun ne sujui, siirryin kiertämään henkilöitä. Demi välillä pyrkii haistelemaan henkilöiden käsiä seuraamisen yhteydessä, joten tätähän sitten treenattiin ja tietty oikein häiriöllä jotta saatiin virhe esiin.  Eli henkilöryhmän henkilöt hieroi ensin nakkia käsiin, tämä ei vielä ollut tarpeeksi iso häiriö jotta Demin keskittyminen herpaantui joten päätettiin tehdä niin että henkilöillä oli nakkipalat näkyvästi molemmissa käsissä. Tässä tulikin sitten ahneus ja iso häiriö esille. Ensin Demi seurasi hyvin, mutta kun pysähdyin henkilön viereen, niin että Demin pää oli henkilön ja nakkikäden vieressä niin olihan Demin tietty pakko haistaa kättä ja nakkia. Tästä huomautus ja uusi yritys. Toista kertaa ei tähän häiriöön langennut, selkeästi oli vaikeaa mutta tsemppasi hyvin. Hieno Dempu!

Tänään oli sitten Nitan vikat ohjatut agility treenit. Tehtiin 12 esteen lyhyttä rataa, jossa teemana takaakierrot. Takaakierrot sujuivat meiltä pääasiassa hyvin. Takaakierto-persjättö ja saksalainen sekä takaakierto-päällejuoksu onnistuivat hyvin, mutta takaakierto-valssissa Nita helposti jäi mun selän taakse, tai ei tullut käteen vaikka yritin. Toisaalta tää ei ollut iso ongelma, koska virhe sattui vain kerran, kun sitten kiinnitin tähän erityistä huomiota, mutta lähinnä siis se haltuunotto valssissa vaatis enemmän huomiota. Huomion arvoinen juttu oli myös se, että mä ihan turhaan otan Nitaa haltuun, sellasissa kohdissa jossa ei tartte, eli enemmän pitäis antaa vaan mennä eikä käyttää turhaan "tässä" käskyä, jos sen ei oikeasti tarvii kunnolla tulla haltuun. Rytmityksen kanssa oli jälleen vähän viilattavaa, ei kyllä haitannut radan onnistumista, mutta olis ollut sujuvampaa jos olis rytmitys ollut kunnossa. Mutta ainahan sitä viilattavaa löytyy. Kivat treenit oli ja tuli kyllä tunne että me osataan, eli mukavat ja positiiviset treenit ennen tulevia kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti