lauantai 20. huhtikuuta 2013

Treenejä

Eilen aamulla treffattiin taas Hannan kanssa hallilla. Mulla oli mukana Nita ja Demi, tarkoitus oli alkuun ottaa Nooa, mutta aikataulut eivät sopineet, kun piti ehtiä tallille sen jälkeen ym...

Nita teki omalla vuorollaan sellasta tekniikkajuttua, jossa esteet oli neliössä ja sen neliön ulkopuolella oli putki. Välistävedot ja jaakotukset sujuivat hyvin. Nita teki myös kontakteja, kokeiltiin sellasta jossa appari hetsaa ja nopea vapautus 2o2o palkalle. Nita otti vähän paineita Hannasta (joka oli palkkaamassa), joten lisää vauhtia ei tullut, ennemminkin vähän himmaili. Otettiin kumminkin useampi toisto ja vauhti kyllä palautui kun Hanna tuli tutuksi. Luulen että tästä olis saatu suurempi hyöty irti, jos palkkaamassa olis ollu joku Nitalle tuttu tyyppi. Muutamat kepit otettiin myös ja sain tehtyä takaaleikkauksen kepille, jess! Nitan on nimittäin vaikea kestää takaaleikkausta kepeillä.

Demillä ajattelin kokeilla tota neliöjuttua, mutta huomasin ettei ihan olla siinä vaiheessa että se onnistuisi näin suoralta kädeltä. Ja joo, Demihän ei treenaa agilityä joten sen kanssa tää on vaan mukavaa vaihtelua ja pitäis musitaa ettei se vielä osaa kovinkaan paljoa. Demi on kovasti kiinni kädessä, eikä siis irtoa esteille. Demi tulee helposti hyppyjen ohi, mun mukana, joten toi neliö ei oikein tominut. Päätin sitten alkuun vaan tehdä irtoamistreeniä kahdella hypyllä (neliöstä) ja putkella. Tässä ei mitään ongelmaa, irtosi hyvin. Muutaman toiston jälkeen jatkettiin niin että putkesta vielä kaksi hyppyä, joiden välissä tein persjätön tai valssin. Hyvin sujui tämänkin. Sitten jatkettiin vielä niin että näiden kahden hypyn jälkeen olis tullut vielä 2 hyppyä lisää, eli yksi osa lisää neliöstä, mutta tässä tuli sitten sellanen tavallaan 90 asteen kulma johon Demi ei irronnut vaan tuli mun mukana ohi hypystä. Keksin laittaa namipurkin tähän kaarteeseen tai "kulmaan", jolloin Demi irtosi eikä ollut kiinni mun kädessä. Näistä pätkistä tuli sitten yhteensä 8 hypyn tehtävä, jonka Demi suoritti kivasti kun ensin rakennettiin valmiudet siihen. Demi ei siis tehnyt neliöllä samoja juttuja kuin Nita, vaan keksin Demille erilaisen "radan" samoista hypyistä. Meillä oli Demin kanssa kumminkin hauskaa, se on vaan niin hassu typy :)

Tänään tehtiin lyhyet treenit Pian kanssa Tuomarinkylässä, ennen SCY:n vuosikokousta. Demi teki omalla vuorollaan luoksetulon stoppia. Muutaman kerran kyllä veny pysähdys ihan luvattoman paljon ja muutaman todella hyvin stopin teki myös ja joo, typy keksi myös että hei se palkka on tuolla takana, joten stopin jälkeen voin ampaista Pian luokse vaikka en vapautusta kuullutkaan. Tätä taakse ennakointia mä jo ehdin miettiä, niin arvasin että Demi ton keksii. Siellä missä ruoka, siellä myös Demi ;) Tehtiin myös vasemmalle käännöksiä ja voi kun oltiin molemmat kyllä vähän tai aika paljon hukassa, oi voi! Ja metallinoutoa, sipsun sipsun, ei kai muuta voi sanoa. Ei ollu treenit ihan parhaimmasta päästä, mutta aina ei kai voi vaan mennä hyvin.

Vuosikokous venyi kovasti ja sen ansiosta en ehtinyt ajaa kotiin vaihtamaan koiraa. Meidän Sporttiksen tokovuorolle oltiin sovittu tälle päivälle kokeenomainen ja olin alunperin ajatellut osallistua Nitan kanssa, mutta kun en kotiin enää ehtinyt ja Demi kun oli jo matkassa mukana niin päätin treenata vielä Demin kanssa.

Tein alokasluokan, mutta paikkamakuu tehtiin viimeisenä liikkeenä kun Elsalla oli juoksut niinkuin myös meillä, niin ei viitsitty poikia häiritä. Larissa liikkuroi meille alokasluokan erilaisessa järjestyksessä.

Seuraaminen kytkettynä: Muistaakseni seurasi hyvin ja muut kommentoi että piti hyvin kontaktia, täyskäännöksessä menetti kontaktin.

Seuraaminen vapaana: Päästi muutaman äänen, aivasteli muutaman kerran! Tää oli kummallista koska Demi ei ole ikinä aivastellut seuraamisessa, se on Nitan juttuja... Seuraaminen tuntu ihan hyvälle, kontakti tosin taisi tippua muutaman kerran.

Hyppy: Tuplakäsky hyppyyn, pysähty heti käskystä, varmistelin paikoillaan pysymistä kun siirryin Demin viereen, mutta liikutteli vähän tassuja.

Luoksetulo: Hyvä.

Liikkeestä seisominen: Hyvä valmisteleva osuus, tein pienen hidastuksen samalla kuin sanoin "seis", muut eivät kumminkaan huomanneet kuulemma tätä. Hyvä pysähdys kuulemma oli.

Liikkeestä maahan: Hyvä valmisteleva osuus ja hieno maahanmeno.

Paikkamakuu: 3min, etäisyyttä vajaa 15m. Pysyi samassa asennossa koko ajan, oli rauhallinen.

Olen tyytyväinen suoritukseen. Taisin palkata kerran liikkeiden välissä. Demi ei ennakoinut käskytystä kertaakaan!!! Muutama ääni pääsi, seuraamisessa ainakin ja sitten haukahti jonkun liikkeen välissä ja paikkamakuussa kun käskin maahan niin päästi pienen piip äänen. Mutta kehitystä edelliseen kokeenomaiseen on tapahtunut :)

Lopuksi jäi vielä aikaa joten laitoin Demin hypyn taakse ja treenasin lähestymisiä niin että tassut pysyy paikoillaan ja pysyihän ne, hyvä. Otin myös hypyn kerran kokonaan, hyvin sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti