tiistai 9. huhtikuuta 2013

Aksaa ja tokoa

Eilen maanantaina oltiin Nooan kanssa aksatreenissä. Tehtiin rataa, oli ehkä joku 1-2 luokan tasoinen. Radalla oli pitkiä suoria, ja varsinkin loppusuora oli puoli hallia pitkä, sai siis juosta ja ihan kunnolla. Teknisesti radalla ei ollut mitään kovinkaan kummoista, irtoamista oli paljon, vekkejä ja ennakoivia valsseja tuli myös tehtyä. Kepit oli myös radalla, meni hienosti 5 verkolla (pitäis nyt rohkeesti vaan vähentään kun menee niin hyvin), A:n kontaktin otti hyvin ja pysy 2o2o vaikka itse siirryinkin eteenpäin, ei reagoi mun liikkeeseen enää niin paljon. Irtoaminen sujui mallikkaasti, pitkälla kaarevalla suoralla, tosin oli ongelmia mahtua 5m hyppyväleihin kun tultiin lujaa ja pojalla on niin kovin iso laukka-askel. Renkaasta tultiin kerran ohi, mutta sekin saatiin pitkällä suoralla onnistumaan kun korjasin kaarteen jälkeistä linjaa paremmaksi. Treenit oli todella kivat, ihana päästä välillä tekemään tykittämisratoja eikä aina vain vääntöä.

Vielä illan päätteeksi oli HAU:n tokoryhmän koulutus, Nina Manner oli toista kertaa kouluttamassa. Osallistuin tällä kertaa Nitalla. Aloitettiin katsomalla luoksetulon stoppeja. Kerroin että niitä päästään vähän huonosti treenaamaan, kun aina ekalla toistolla tulee stopin läpi ja seuraavilla ennakoi vaikka ottaisinkin läpijuoksuja. Ollaan treenattu kiertojen ja putkien avulla mitä Nina myös ehdotti, mutta ei kovin hyvällä tuloksella kun ennakoi niissäkin. Päätettiin sitten kokeilla kahden ihmisen välillä juoksuttamista, molemmat palkkaa ja kun pysäytän niin vapautetaan taakse palkalle. Nina kertoi että omasta kokemuksesta, tämä on paras tapa jolla koirat eivät alla ennakoimaan, edes ne jotka ennakoi muilla tavoilla treenattaessa. Pyysin Erikan tähän mun kanssa tekemään kun ajattelin ettei Nita välttämättä suostu palkkaa ottamaan ninalta. Juoksutettiin meidän väliä ja kahella ekalla stopilla nita meni maahan. Aikasemmin ei kyllä ole maahan mennyt, mun stopista joten otin sitten käsimerkin avuksi. Pysähty hyvin ja muutaman toiston jälkeen jätin käsimerkin pois ja pysähty edelleen hyvin. Ja oikeesti, ekaa kertaa Nita ei ennakoinut kertaakaan, JEE! Nina kommetoi että stopit oli hyviä ja Nita tulee kuulemma optimaalisella vauhdilla. Eli näin nyt sitten jatketaan.

Sitten siirryttiin seuraamiseen. Pyysin vinkkejä Nitan aivasteluun. Nita siis aivastelee seuraamisessa, liikkeelle lähdöissä. Tein ensin yksin ihan vain näyttääkseni mitä tapahtuu ja aivastelihan se. Nina totes että aivastelu johtuu väärästä mielentilasta, Nita on turhan korkeessa vireessä seuraamisessa. Eli lähtöjä pitää saada rauhallisemmiksi ja virettä pikkasen matalammaksi. Nitallahan aivastelu loppuu seuraamisen pitkittyessä, eli on selkeesti vähän hermostuntu ja innokas ja rauhoittelee itseään. Nita kuulemma myös lipoi huuliaan liikkeelle lähdöissä. Niin ja aivastelua ei kuulemma tullut häiritsevän paljon, mutta jotta koira olisi rauhallisempi niin asialle tietty pitää tehdä jotakin. Treenattiin sitten niitä lähtöjä, niin että mulla oli nami kädessä ja kappas vaan aivastelutkin loppui siihen. Eli nyt pitää vaan treenata rauhallisia lähtöjä ja alkuun palkkailla rauhallisista hiljasista liikkeelle lähdöistä.

Lopuksi tehtiin vielä ryhmäpaikallamakuu. Nita oli keskellä riviä. Tehtiin ensin 2min jonka muut teki istumisena ja toinen oli sitten pidempi, ejotain 3-4min. Ekassa Nita makas suorana ja oli levollinen, mä olin lähellä jossain 15m paikkeilla. Toisessa menin 20m ja olin osan ajasta selinpäin kääntyneenä, Nita vaikutti edelleen levolliselta, mutta tässä Nina kommentoi Nitan makuuasentoa. Nita makas taas toisen tassun päällä, epämukavannäköisesti. Nina ehdotti että korjaisin makuuasennon jotta siinä olis miellyttävämpi maata. Olipa antoisa koulutus, tuli taas monta hyvää vinkkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti