tiistai 23. huhtikuuta 2013

Aksaa

Tänään oli Nitan aksa treenit. Meitä oli paikalla vain kolme joten onneksi otin Demin mukaan hallille :) Meillä oli siis ruhtinaallisesti treeniaikaa ja aikaa jäi myös ns. yli, joten sain tehdä myös Demin kanssa ja sain vinkkejä kouluttajalta :)

Treenattavana oli rata, jossa 12 estettä (hyppyjä, putkia, kepit, A). Rata tehtiin kolme kertaa ja aikaa otettiin joka kierroksella. Tämä sama rata tullaan tekemään kevään aikana vielä uudestaan ja myös silloin kellotetaan radat jotta päästään vertailemaan aikoja. Tutustuttiin rataan ja sen jälkeen käytiin vielä yhdessä kouluttajan kanssa rata läpi ja mietittiin eri ohjausvaihtoehtoja, joita sitten sai kokeilla radalla jotta saatiin vertailuja aikoihin. Nitan kanssa tehtiin 2 nolla, ja yhdellä radalla tuli 5vp, aika meni alle ihanneajan paitsi sillä radalla jossa tuli 5vp, kun meni kepeille kakkosväliin. Saatiin positiivista palautetta ohajuksesta ja teknisesti ohajuskuviot sujuu, kontakteilla turhaan odotin 2o2o asentoa kun siihne hukkaantuu paljon aikaa. Eli kommentoivat että treeenissä treenattava kontaktit ja 2o2o nopeiksi ja jos kisoissa osuu kontaktille, mutta himmailee kontaktilla niin sitten ei kannata jäädä käskemään 2o2o vaan jatkaa reilusti matkaa (kunhan ei anna koiran hypätä kontaktialueen yli), kepeillä jäi kahdella radalla haukkumaan ja hidasteli ja samalla mun oma liike hidastui, jolloin Nita vielä enemmän hidasteli. Tähän sain vinkin että reilusti tuen Nitaa kepeillä, eli pysyn lähellä ja ite täytyy pysyä liikkeessä, juosta pienin askelin. Näiden ohjeiden mukaan toimin ja parhaimman ja huonoimman radan aikaero oli 8 sekuntia, elikkäs aika suuri ero...

Demin kanssa treenattiin ihan vaan este-hakuisuutta, jotta ei olis niin kiinni mun kädessä. Sain vinkin että en palkkaa kädestä vaan targetilta jolloin ei enää olis niin kiinni mun kädessä ja fokus olis eteenpäin. Tein sitten niin että vein muutaman hypyn (jotka vinossa linjassa) taakse targetin ja sitten ohjasin hypyt. Demi ei ollut yhtään kiinnostunut mun kädestä ja fokus oli eteen kun se palkkakin oli siellä, eli ei enää tullut hyppyjen ohi mun liikkeen mukana :) Sain tällä tavalla tehtyä 6 hypyn pätkää kun aina siirsin targettia toistojen myötä seuraavan hypyn taakse ja hyvin toimi. Tehtiin myös putkea ja A:ta, eli ensin lähetys putkeen ja siitä A:lle. Demi varasti muutaman kerran suoraan A:lle, se niin tykkää siitä. Ai niin, otettiin me muutama toisto myös renkaalla.

Kivat treenit oli molempien kanssa, on noi molemmat vaan niin ihania <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti