tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kevät tekee tuloaan

Tänään lenkillä tulin niin iloiseksi kun nurmella näkyi paljon pienen pieniä leskenlehtiä. Sehän siis tarkoittaa että kevät on täällä! Kovin pilvistä ja harmaata on ollut, mutta mä olen lomalla ja sehän nyt on perjaatteessa ihan sama millanen keli on, kun ei tarvii töihin mennä. Tietty se aurinko olis kiva, mutta kaikkea ei voi saada.

Eilen maanantaina oltiin Nooan kanssa agility treeneissä. Tehtiin kahta radanpätkää, jossa toisessa treenattiin persjättöjä ja toisessa japanilaista. Tiesin jo rataantutustuttaessa ettei japanilainen tule onnistumaan, koska sitä yritettiin tehdä myös sunnuntaina Rannikon treenissä eikä oikein luonnistunut. Sunnuntain treenissä japanilainen tehtiin sellaseen kohtaan että en vaan mitenkään ehtinyt tehdä japanilaista kun Nooa jo oli lukinnut väärän esteen mun selän takana. Tässä tän päiväsessä tuli taas se ehtiminen ongelmaksi. Vaikka yritin ajoittaa omaa liikettä ja jätettiin Nooa kauemmaksi niin en ehtinyt, joko ehti mun selän takaa ampasta kepeille tai sitten mentiin putken suun ohi kun kalastelin Nooa seläntakaa käteen. Saatiin tosin kyllä japanilainen tehtyä, mutta muutettiin vähän ekna hypyn hyppysuuntaa, jolloin mulle jäi enemmän aikaa tehdä ohajus ja näin saatiin onnistuminen, just ja just ehdin. Eli tämä ei kyllä kovin monessa kohtaa sovi meille ohjaukseksi, mutta hyvä tätäkin on harjoitella. Toisella radanpätkällä teemana persjättö, tämä sujui hyvin vaikka tässä tuli myös nopeus ja ajoitus syyniin. Helposti koin että mulle tulee kovin kiire, vaikka Nooa irtos törkeen hyvin hypyille jolloin pääsin hyvissä ajoin lähtemään pois ja tekemään persjättöä, tässä linja muurille vaan oli kovin jyrkkä, ja kun lähdin rynnimään ja kiireellä tekemään persjättöä niin helposti rytmitys meni pieleen ja Nooa tulikin muurin ohi. Kun sain rytmityksen toimimaan niin loppujen lopuksi ehdin oikein hyvin tekemään persjätön ja sitten pakkovalssi-jaakotuksen. Tosin persjättöä en olsi ehtinyt tehdä jos Nooa eu tuossa kohtaa olis irronnu niin hyvin kuin irtoaa. Oli kyllä todella kivat ja antoisat treenit.

Nooan treenien jälkeen jäin vielä tokovuorolle. Myöhäsyin paikkamakuusta, mutta eipä se nyt maailmaa kaatanut. Nita pääsi tokoilemaan. Suunnitelmissa oli tehdä ruutua ja luoksetulon stoppeja. Aloitettiin ruudulla. Ruutu oli tehty jo valmiiksi ja Erika oli vienyt narupallon ruutuun Nitan näkemättä. Päätin lähettää Nitan ihan kisamatkalta vaikka häiriötä oli lähettyvillä jonkun verran. Epäilin ettei Nita ruutua löydä, kun ei olla sitä ruudun bongailua tehty tarpeeksi. Lähetin Nitan sitten ruutuun ja hitto vie, lähti lujaa, hiljaa ja täysin päämäärätietoisesti ruutua kohti ja löysi ruudusta pallonkin. Olin tästä niin ILOINEN, että pidettiin kunnon bileet ja Nitakin oli ihan intoja ja villiinty ihan riekkumaan pallonsa kanssa. Tehtiin vain tämä yksi ruutu kun oli niin super. Sitten siirryttiin tekemään luoksetulon stoppia. Nita juoksi mun ja Erikan väliä, läpijuoksuja ja stoppeja vaihtelevasti. Ekoissa stopeissa vähän valu, mutta kun tein yhden jossa iso vartaloapu niin sen jälkeen stopit olikin tosi hyviä. Loppuun vielä seuraamisen liikkeellelähtöjä, oi voi, sitä rauhaa ei noihin lähtöihin olla vieläkään saatu. Lipoo huuliaan ja helposti päästää äänen lähdössä. Ihan pelkkä mun painonsiirto saa Nitan jo piippailemaan, eli töitä riittää ennen kuin saadaan rauhalliset liikkeellelähdöt aikaiseksi.

Tänään tiistaina, ajelin aamupäivästä Hyvinkäälle. Mentiin Pian kanssa treenaamaan Sveitsiin yhdelle hiekka parkkikselle. Oli muuten hyvässä kunnossa tuo parkkis, iso, sulanut mutta ilman lätäköitä. Nita teki omalla vuorollaan ruutua. Pia vei pallon ja sitten mentiin merkille. Kysyin Nitalta "missä ruutu", katto molemmin puolin ruudun ohi ja sitten mun mielestä ehkä ruutuun, lähetin mutta juu lähti oikeelle vinoon ja oli hukassa. Hetken aikaa pyöri, pyysin takasin ja uus yritys, tässäkin lähti ihan vinoon ja seikkaili, mutta löysi sitten ruudun. Tehtiin vielä niin että Pia vei pallon Nitan katsoessa, nyt tietty löysi ruudun ja lopuks taas niin että pallo oli viety ruutuun niin ettei nähnyt, sekin onnistui. Eli eilinen super ruutu, oli hyvää tuuria, ei se kyllä vielä sitä kunnolla bongaa kisaetäisyydeltä. Sitten tehtiin Pian liikkuroidessa metallinouto, seuraaminen ja liikkeestä istuminen. Metallinouto muutoin hyvä, mutta tarvis tupla käskyn ja tais päästää jonkun äänen. Seuraaminen oli kamalaa. Nita piti huonosti kontaktia, katteli ties minne, otti paljon häiriötä. Tosin kontakti parani kaavion edetessä, mutta, mutta... sivuaskeleetja peruutus, ei osaa vielä kunnolla. Yksittäisenä treeninä kyllä tekee hyvin, mutta ei seuraamiskaavion yhteydessä. Niin ja seuruussa äänteli paljon, murr. Liikkeestä istuminen muistaakseni hyvä. Tän jälkeen juostiinkin sitten palkalle.

Demi teki omalla vuorollaan luoksetulon stoppia. Ajoin sisään tätä samaa systeemiä kuin Nitan kanssa, eli juoksee kahden ihmisen väliä, välillä stoppi välillä läpijuoksu, stopista aina vapautus taakse. Demi teki ihan hyvin, ekat stopit ei ollu kovin hyviä, mutta parani toistoja tehtäessä. Ja pitää muistaa että Demi teki tätä ekaa kertaa joten en voi olettaa että heti osais. Seuraamista, eri tempoja, niin että Pia käskytteli kokoajan jotain, mutta me ei toteltu. Demi otti alkuun todella paljon häiriötä Pian käskytyksestä. Pää käänty alkuun joka kerta kun Pia jotain huuteli, loppua kohden tämäkin parani eikä enää ottanut läheskään niin paljon häiriötä. Jatkettiin vielä seuraamisella niin että aloin totella käskytystä, tämä oli jo parempaa, muutaman kerran tippu kontakti ja jätätti. Sitten taidettiin näyttää meidän kaukot, siis istu-maahan / maahan-istu vaihdot. Välillä musta tuntuu että Demin pylly siirtyy maahanmentäessä taaksepäin, mutta tänään teki todella hyvin ja pysyi paikoillaan vaikka tein monta vaihtoa peräkkäin. Tosin se istusmis ja makaamisasento on vaan niin kamala ajoittain. Demi oli välillä maassa sellasessa asennossa ettei ikinä vois nousta seisomaan siitä ilman että joutuu liikuttamaan tassuja. Tälle pitäis tehdä jotain...Pitää miettiä tähän joku sopiva jumppajuttu. Koska Demihän tekee kivasti maahan-seiso vaihdot kunhan pidän huolen että makoilee fiksussa asennossa. Lopuks vielä muutama metallinouto vauhtinoutona.

Kiitokset Pialle treeniseurasta ja avusta :) Tuli taas miettimisen arvoisia juttuja. Niin ja tajusin että pitäis ehkä perehtyä joku kaunis päivä niihin BH sääntöihin, en oo vieläkään lukenu niitä läpi, hups!

Nitalla oli illalla vielä agility treenit. Nitallakin teemana persjätöt. Nita oli vauhdikkaalla päällä ja mulle tuli KIIRE. Tein hurjasti töitä jotta sain persjätön onnistumaan, piti pinkoa ihan kunnolla ja useamman kerran tuli läpi mun ohjauksesta tai lukitsi mun selän takana tyrkyllä olevan väärän hypyn. Tämä treni jäi sen verran kesken, siis kyseisellä radanpätkällä joten taidan rakentaa saman radan vielä tällä viikolla ja jatka atreeniä. Tein vielä itsekseni muutamat puomin kontaktit hyppyjen kautta, hyvällä vauhdilla ja hienot 2o2o. Nipsu oli hieno :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti