sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tokoa

Eilen, lauantaina, tehtiin taas jumppaa tasapainolaudalla, molempien tyttöjen kanssa. Takasten nostelu sujui molemmilta hyvin, Nitakin on tässä kehittynyt. Tein myös kaukoja molemmilla, istu-seiso ja maahan-seiso vaihtoja. Molemmilla sujui hyvin. Demille otin myös 1m etäisyyttä, katsoin peillistä että takajalat pysyi paikoillaan ja pysyihän ne suurimmaksi osaksi. Molemmat paranteli otetta kapulasta, Demi teki puisella ja Nita metallilla. Demin kanssa tehtiin myös paikallamakuuta, olin itse 2m päässä, jotta pääsin korjaamaan jos siirtyi lonkalle. Kerran siirtyi lonkalle, kävin tökkimässä jolloin korjasi asennon.

Illalla treenattiin Sporttiksella. Demi aloitti. Tehtiin ryhmäpaikallamakuu, kaikki 6 koiraa rivissä. Demin toisella puolella oli kultainen noutaja ja toisella puolella Tara. Etäisyyttä koiraan n. 15 m, oli suorassa, mutta lonkalla. Totesin heti, että mun tarvii ite nyt olla tarkkana siitä että Demi istuu hyvin sivulla jotta maahanmennessä jää heti oikeaan asentoon. Demi pysyi 3 minuutin paikallamakuun kokoajan samassa lonkka-asennossa, oli siis suora, mutta vähän lonkalla. Jos olis siirtyny niin mulla oli valmiiks juteltu L:n kanssa sävelet, miten toimii jos Demi vaihtaa asentoa. Eli ihan onnistunut paikallamakuu. Tein hyppyä namialustalla, kivasti Demi näytti nyt hakeutuvan kauemmas, toistoja oli ehkä 4-5. Sitten tein palkattomuutta, 3 liikettä liikkuroituna. L liikkuroi meitä, ensin seuraaminen taluttimetta, liikkeestä maahanmeno ja lopuksi hyppy. Kaikki liikkeet meni hyvin ja varsinkin maahanmeno oli kuulemma todella hieno! Itse olin todella tyytyväinen hyppyyn, ei kääntynty heti hypyn jälkeen mua kohti vaan jatkoi eteenpäin (eli alusta on oikeasti tuottanut tulosta) ja kun käskin "seis" niin pysähty ja pysyi paikoillaan vaikka tulin sivulle, ei askeleita mihinkään suuntaan :) Tässä olikin Demin treenit, oikein onnistuneet!

Nita aloitti oman vuoronsa metallinoudolla, mutta siitä ei kyllä tullut mitään. Nita otti painetta bortsu pojasta sekä hallin ilmastoinnista. Noudossa tiputti kapulaa jatkuvasti ja vilkuili bortsua päin jännittyneenoloisena. Sain muutaman toiston tehtyä, teemana oli vauhti jota ei kyllä nähty. Nita ravasi luokse joka kerta ja oli stressaantuneen oloinen. Otin itselleni aikalisän ja hetken mietittyäni päätin ottaa pieniä pätkiä seuraamista, jotka onnistui kivasti. Nita rentoutui ja leikki omalla narupallollaan. Otin myös muutaman toiston hyppyä, ok.

Tänään käytiin päivällä treenaamassa Sirkuskentällä. Mun keskittymiskyky oli alussa vähän huono kun samaan aikaan tuli kentälle treenaamaan maajoukkue tyyppejä, heh. Yritin ehdottaa Erikalle paikanvaihtoa, mutta sehän ei suostunut! No ihan hyvä sinänsä, mulle tekee ihan hyvää treenata paineen alla, kun itepähän oon niin idiootti että otan painetta tollasista tyypeistä, jotka kumminkin oikeesti keskittyy ihan niiden omaan touhuun eikä muihin. Nita aloitti paikallamkuulla Taran kanssa. Nitan paikallamakuu kesti 3min, olin esillä, alussa olin n. 10-15m päässä ja sitten siirryin reiluun 20m. Nita oli hiljaa kokoajan ja oli myös levollisen oloinen, välillä käänteli päätä. Sitten metallinoutoa, pitkällä matkalla ja siis pelkkää palautusta. Koitettiin nyt niin että jätin Nitan istumaan ja Erika anto Nitalle metallin kun kävelin pois. Nita tiputti alkuun, mutta useamman toiston jälkeen ja kun Erika kehui sitä pitämisestä, pääsin kutsumaan nitan mun luokse. Tuli hyvällä laukalla, mutta ei niin lujaa kun osaa. Tähän tarvii varmasti useampia toistoja koska oli Nitalle uus tilanne ja oli selkeesti hämillään siitä että se jätettiin istumaan kapula suussa ja että sen kapulan antoi joku muu kun minä. Seuraavaksi tunnari, 5 + oma, rivissä ja kaikki esillä. Nita oli hiljaa koko sen ajan kun Erika vei tunnarit, oli hiljaa lähetyksessä. Haisteli hyvin, suu aukes väärän kohdalla, mutta ei kumminkaan koskenut siihen ja löysi sitten oman, voi ihana nipsu <3 Loppuun seuraamista, joka ei kyllä ollut kovinkaan kummosta. Otti häiriötä hienoista bortsuista.

Demi aloitti oman vuoron, milläs muulla kuin paikallamakuulla. Erika auttoi mua katsomaan että Demi istuu kunnolla, ennen kuin käsken sen maahan. Erika jäi myös Demin lähelle, jos tarvitsi tökkiä. Menin reiluun 10m, minuutin jälkeen Demi vaihto lonkalle, josta sanoin "äp, äp" ja Erika meni Demin luo korjatakseen asentoa, mutta Demipä korjasi itse, hyvin. Jatkettiin vielä ja pysyi asennossa. Vapautus ja uudestaan. Nyt siirtyi lonkalle aikasemmin ja Erikan tullessa lähelle, nousi istumaan, kielsin menin luokse ja vapautin ja otettiin uusiks. Nyt Demi pysyi hyvin, otin aikaa tosin vaan minuutin, jotta saatiin taas onnistuminen. Huomioita tehtiin sen verran että istumisen pitää olla hyvä, jotta voin edes vaatia että makaa kunnolla. Asentoa pitää vahvistaa. Demi otti häiriötä (pää kääntyili) kun Erika liikkui sen lähellä, tarkistaakseen asentoa. Kun jätän Demin, haistelee maata, joten tähänkin sitten puututttiin. Otin loppuun vaan lyhyitä jättöjä, jossa pääsin palkkaamaan tai kieltämään jos ehti haistella maata. Itse paikallaolo sujuu kyllä Demiltä, mutta ns. ongelmia on sen asennon kanssa, eli herkästi vaihtaa lonkkaa tai sitten jätöissä haistelee maata. Demi teki ylipitkää noutoa. Pidin Demiä pannasta kiinni, heitin kapulan ja Erika heitti vielä uudestaan. Demi kadotti kapulan ja sinkos kauemmas merkkejen luokse, hups! (onneks maajoukkuetyypit oli lenkillä tämän ajan, eli ei häiritty kenekään treenejä). Otettiin uudestaan toiseen suuntaan, niin ettei ollu merkkejä häiriönä, nyt todella hyvin. Näitä muutam toisto, kaikki hyvin. Sitten merkkiä, kosketusalustalla. Eka ihan läheltä, Demi meni alustalle ja läppäsi, josta kehu ja palkka. Oli vähän vinossa, mutta toistojen jälkeen suoristui siellä merkin takana. Otin muutaman toiston kauempaa, ihan muutamasta metristä ja sekin sujui. Loppuun liikkuroitu seuraaminen, joka ihan jees, täyskäännös väljä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti