sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Jälkeä, esineitä, tottista

Aamupäivällä oli treffit Pian kanssa Nurmijärvellä. Aloitettiin jälkien tekemisellä, tein tällä kertaa itse Demin jäljen. Vielä on opittavaa ja muistettavaa, mutta tällä kertaa osasin jopa kävellä suoraan. Jäljellä oli 2 kulmaa ja pituuttua ehkä 300m. Nameja oli jäljellä ja 4 keppiä myös. Demin jälki vanheni vajaan tunnin. Ennen kuin päästiin jäljelle niin tehtiin keppijälkeä, eli muistuteltiin niistä kepeistä, melko hyvin nousi kepit maasta ja Demi toi ne mulle hyvin. Janalla oli pituutta 5m, lähetin Demin 2 m päästä jäljestä, löysi jäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Demi pysyi hyvin jäljen päällä, ekasta kulmasta meni ensin ohi, mutta palasi sitten jäljelle. Keppejä nousi 2, mutta kaikki 4 näin, ja Demi siis käveli niiden kaikkien yli, vaikkei niitä kahta nostanutkaan. Luulen että olis nostanut kaikki kepit jos niitä olis treenattu enemmän ja jos mä en olis laittanu namia askeleen ennen ja jälkeen kepin. En muistanut että ei ehkä kannata laittaa kepin luo namia, mutta tehty mikä tehty. Toinen kulma meni paremmin ja koko jälki kokonaisuudessaan hyvin. Pää pysyi hyvin maassa ja haisteli tarkasti, tosin niitä namejankin oli aika paljon. Mutta hieno typy jokatapauksessa.

Tehtiin myös esineruutua, syvyyttä se reilu 50m ja leveyttä vähän vähemmän. Pian koirat teki esineruudun ensin ja Demi pääsi vikana kehiin. Ennen esienruutua muistuttelin esineistä ja heitin yhden metsään ja Demi toi sen mulle käteen. Sitten siirryttiin esineruudulle, Pia vei kaikki 3 esinettä kerralla ruutuun, niin että Demi näki ne. 2 esinettä oli takana ja yks ehkä puolessavälissä. Lähetin Demin etsimään, hiukan oli epävarma ja lähti ravaillen mutta nenäauki. Muistaakseni heti ekalta lähetyskerralta toi ensimmäisen esineen, hyvä Demi. Sitten uusi lähetys ja nyt lähti jo vähän ripeämmin, etsi vähän pidempään ja löysi seuraavan. Palautti hyvällä laukalla molemmat esineet. Hienosti sujui.

Sitten siirryttiinkin Hyvinkäälle. Hyvinkään käyttökoirien kentällä olikin just pk koe menossa. Koirakot oli just palailemassa metsästä ja siirtymässä tottikseen. Mähän en oo ikinä ollu kattomassa pk koetta, joten oli kiva päästä seuraamaan tottista. Näin 3:n koirakon suoritukset, 2 x alo, 1 x avo. Mulla on ollu tietynlainen kuva pk tottiksesta ja koirakoista, miltä se varmaankin näyttää, varsinkin kun usein puhutaan että tokoseuraaminen ei näytä yhtään niin hyvälle kun pk seuraaminen. Noh, koirakoitahan on eritasosia myös pk puolella ja voin sanoa että vain yhdellä noista kolmesta oli hyvä seuraaminen. Mä vähän järkytyin kun tajuisn ettei pk puolella kaikki seuraakkaan 110% lasissa ja törkeen hyvällä kontaktilla. Ja nähtävästi riittävät tottispisteet voi saada aivan luokattoman huonolla seuraamisella. Joo, onhan se seuraamienn pitkä enkä vähättele lajia ollenkaan, mutta ehk oli hyvä todeta ettei ne kaikki ihan täydellisiä olekkaan, nyt mulla taitaa olla paljon realistisempi käsitys myös tosta tottiksesta. Mutta niinhän se vaan on, että lajissa kun lajissa on tasoeroja ja koirakoilla voi olla huonoja päiviä, mutta mun oletusarvo alokasluokan tottis suorituksesta kyllä laski aika lailla. Mutta kiva oli nähdä tottiksia ja ymmärtää pikkuhiljaa niitä pisteitä. Täytyy mennä joskus uudestaan kattomaan tottiksia ni saa enemmän vertailupohjaa.

Mentiin tottistelemaan sitten isolle nurmikentälle ja saatiin seuraa mukaan. Demille ammuttiin ekaa kertaa liikkeen aikana. Tosin ammuttiin eka 2 x kun leikin Demin kanssa ja sitten 3-4 laukausta vielä kun tein seuraamista namiavusteisena. Ei reagoinut ampumiseen, eli seuraamisessakaan ei kiinnittänyt ampumiseen huomiota. Tosin seuraaminen itsessään oli kamalaa, Demi poikitti aivan sairaasti, mutta tää johtu namista joka mulla oli kädessä. Kun nami oli taskussa suoristui myös seuraaminen :) Treenattiin myös eteenmenoa, mitä en oo ikinä vielä kokeillutkaan, hyvin toimi. Seuraavaksi pitäis vaan pidentää etäisyyttä tonne namikippoon, nyt etäisyys oli ehkä 20m, mutta oli kyllä sen verran pimeetäkin jo ettei sitä namikippoa meinannut nähdä.

Kiitos kovasti treeniseurasta ja avusta!

Illalla treenttiin vielä molempien tyttöjen kanssa kaukoja i-s/s-i ja m-s/s-m. Sekä tasapainoiltiin tasapainolaudalla. Demi treenas myös peruuttamista, niin että pysyi tossa vieressä. Nita harjoitteli ryömimistä ja maassa ollen peruuttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti