tiistai 13. marraskuuta 2012

Aksaa

Eilen maanantaina oli Nooan aksatreenit. Ennen omia treenejä olin kouluttamassa ryhmää, jossa toimin varakouluttajana. Tästä syystä en ehtinyt itse hakea Nooaa taikka lämmitellä sitä, mutta onneksi Kirsi oli niin kiltti että toi Nooan hallille, lämmitettynä ja jäi sitten vielä kuvaamaan meidän treenit. KIITOS! Meillä oli tänään vuorossa ryhmän omat kisat. Ratana oli Anne Saviojan 1-luokan hyppyrata,  ihan Italiasta, Roomasta. Radan ihanneaika on ollut 50s. Saatiin tutustua rataan 5min, jonka jälkeen kaikki sai suorittaa radan kaksi kertaa ja paremman radan tulos jäi voimaan. Ekalla radalla mulla tuli kiire, enkä sitten lopussa ehtinyt ohjata niin kuin olin ajatellut, mutta takaaleikkauksillakin näytti toimivan ja sehän on ihan kiva koska takaaleikkauksia ollaan treenattu melko vähän. Kepeiltä tuli virhe, Nooa ampasi kepeiltä ohi, muuten puhdas rata, joten 1. radan tulokseksi tuli 5vp ajalla -14s. Toka rata meni jo niinkuin olin alunperin suunnitellut, eli olin enemmän ajoissa ja tein niin kuin olin miettinyt. Turha virhe tuli toisellakin radalla, nyt tippui rima. Tulos joak meiltä jäi voimaan oli 5vp ajalla -19,5 s. Parannettiin tokalla kierroksella aikaa melkein 6s. ja tehtiinkin koko ryhmän paras aika, jolla tosin sijoituttiin 2/7, kun kääpiöpinseri voitti 0vp:llä. Mutta ihan tyytyväinen olin suoritukseen, toki siinä oli vielä viilattavaa ja käännöksiä vois saada pienemmäks ja omaa liikettä paremmaks, mutta ihan kelpo suoritus oikeesta 1-luokan kisaradasta. Alla linkki ratoihin.
Nooan radat (1-luokka, A.Savioja)

Tänään oli sitten taas Nitan treenit, tekniikkaa väännettiin radanpätkällä joka on 3-luokasta otettu. Alku vaikutti aivan jäätävän vaikeelle, 4 hypyn suora jossa lopussa vielä u-putki suorassa linjassa hyppysuoraan. No täähän tietty olis ollu helppo jos oltais menty 4 hypyn suora josta putkelle, mutta ehei, joka toinen hyppy oli takaakiertona ja se ammottava putki oli siellä tässä vaiheessa tavallaan hämäyksenä, tosin siihen mentiin kyllä sitten myöhemmässä vaiheessa. Alkua mietin kauan ja mietin ja mietin miten ihmeessä ehdin tehdä sen viimesen takaakierron ilman että Nita on putkessa. Otin tokan hypyn takaa vastaan pakkovalssilla, josta heitin nitan yli ja aloin juoksemaan suoraan eteen jolloin 3 hyppy tuli melko ilmatteeks kun oli hvyin linjalla. 3-4 hypyn väliin persjättö ja koira takaakiertoon ja saksalaisella seuraavaan putkeen, josta leyeröinti ja sylkkäro putken jälkeiselle hypylle josta taas takaisin putkeen jonka taas leyeröin, seuraavaan putkeen josta kiemran kautta loppusuoralle. Saatiin rata hyvin onnistumaan, eikä virheitä tullut ollenkaan ekalla suoralla, tosin ajoitusta pystyin parantamaan melko paljon jolloin sain ohjauksen ja Nitan toimimaan vieläkin paremmin. Putkesta sylkkärillä hyppy ja takaisin putkeen, siinä tein alkuun jota ihme sivuttais askeelita, mutta sitä kun hiottiin niin sekin saatiin toimimaan hyvin. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen ja siihen kuinka hyvin rata meiltä onnistui vaikka olikin vaikea. Lopussa meillä jäi vielä aikaa joten otettiin uo alkuhässäkkä myös toiseltapuolelta ohjattuna, eli pakkovalssit vaihdettiin niistoihin ja niistopersjättöihin, nämäkin toimi, mutta itselle tuntu helpommalle tehdä pakkovalsseilla ja saksalaisella.

Erika jäi Taran treenien jälkeen mun seuraks ja Nitan treenien aikana kävi Demin ja Taran kanssa kävelyllä ja päästi tytöt leikkimään. Nitan treenien lopuks käytiin vielä toisella kentällä kattomassa Erikan treeniryhmän rataa ja mun oli pakko päästä testaamaan rataa Demin kanssa. En tosin tehnyt rataa kokonaan koska Demi ei osaa esim. keppejä ja verkot ei enää ollu paikoillaan. Mielettömän positiivista oli Demin asenne, tyyppi oli törkeen innokkaana. Eteni reippaalla laukalla ja kävi jopa vähän kierroksilla. Demiltä on kyllä osa jutuista vähän unohtunut, tosin ei ehkä voi ihmetellä kun ei ole tehty mitään agilityä heinäkuun jälkeen. Mm. pakkovalssit jotka Demi on osannu hyvin oli nyt melko hukassa, mutta meillä oli kivaa! Tuli taas sellanen fiilis, että ehkä mun pitäis taas kokeilla jospa Demi syttyis nyt :)

Käytiin vielä lopuks jätemäellä lenkillä tyttöjen kanssa. Kiitos Erika kovasti seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti