keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tähtiniityn kentällä

Eilen illalla heitin Erikalle ehdotuksen, jos vaikka tokoiltais huomenna tai jotain... Tänään sitten päätin päivällä soittaa Erikalle ja kysästä jos treenit maistuis. Saatiin sovittua treenit ja miettimisen jälkeen keksittiin myös kenttä joka on valaistu ilta-aikaan.

Nähtiin Erikan kanssa Tähtiniityn koulun kentällä, ihanaa muuten kun on valaistu kenttä täälläpäin. Tara sai aloittaa jonka jälkeen oli Demin vuoro. Demi aloitti paikallamakuulla Taran kanssa. Aikaa otetiin 2 min 20 sek. Demi oli rauhassa, pää välillä kääntyili ja kerran huomautin kun haisteli maata, siirtyi lonkalle ehkä vajaan minuutin jälkeen. Sitten tehtiin kiertoja lyhtypylvään ympäri. Voi blondi sanon minä :D Olin n. 10 m päässä lyhtypylväästä ja sanoin Demille "mennään kiertämään" ja lähetin kiertoon, Demi etenee n. 7m ja sen jälkeen on ihan että missä, mitä, häh, mitä mä kierrän?! Pyörii ympyrää ja etsii mitä pitää kiertää, oi voi tota otusta, se on vaan niin koominen! Otettiin vielä useampi toisto ja menin myös lähemmäs jolloin se kirtäminen oli helpompaa. Muutaman kerran oli myös sitä mieltä että ei sitä pylvästä tarvii kiertää kun voi kääntyä jo sen edessä, mutta ilman käskyä, hetken mietittyään lähti kumminkin kiertoon. Tein muutamia pysäytyksiä kierron yhteydessä. Demiksi stopit oli ihan ok, osa valui kyllä vähän, muutama oli ihan jees, mutta ei sitä parasta Demiä. Sellanen skarppius (ei varmaan oo mikään sana, heh...) pitäis saada niihin stoppeihin. Sitten oli varmaankin ruudun vuoro. Päätin koittaa vaihteeksi uutta juttua, eli laitoin alustan ruutun, eli Demin oli tarkoitus läppästä tassulla alustaa. Otin eka muutaman muistuttelun pelkällä alustalla ja hyvinhän se muistui. Sitten alusta ruutuun ja lähetys, eka ehkä 5 m ja useamman toiston jälkeen ehkä reilusta 10 m. Demi meni hyvällä laukalla ruutuun ja läppäsi alustaa, jolloin Erika heitti Demille namppaa. Tää toimi oikein kivasti, joten nyt voin vaihtelevasti käyttää ruudssa alustaa, näyttöä ja sitten ihan vaan tyhjään ruutuun lähetystä. Sitten vielä uusi paikallamakuu yksin.  Jätin Demin, kävelin 20 m päähän ja palasin palkkaamaan ja jätin uudestaan. Kun pääsin "paikoilleni" 20 m päähän huomasin että Demi on todella vinossa lonkka-asennossa. Erika osasikin kertoa että Demi siirtyi lonkalle heti palkkauksen jälkeen. Tätä Demi on tehnyt myös muissa treeenissä, tosi yleensä käy niin, että kun viereistä koiraa on käyty välipalkkaamassa niin silloin Demi on siirtynyt vinoon lonkka-asentoon. Aikaa otettiin nyt vaan 1min, muuten ei moitteita paitsi toi asento. Jäätiin Erikan kanssa miettimään mitä asialle vois tehdä ja ens kerralle mulla on toimintasuunnitelma. Lopuski vielä luoksetulo 35 m päästä. Lujaa tuli ja vapautin asentoni Demin tultua n. 20 m. Hyvä tyttö!

Nita aloitti oman vuoron luoksetulon stopeilla. Eka venähti, sitten useampi läpijuoksu koska alkoi ennakoimaan. Kun sain taas vauhdin kohdilleen otin uuden stopin, pallo oli apuna ja stopin tein lähempänä itseäni, nyt pysähtyi hyvin. Sitten vielä läpijuoksu. Seuraavaksi noutoa, sitä ylipitkää. Nita ei ole aikaisemmin tehnyt ylipitkää ja olikin sitten ihan pihalla. Hävitti kapulan, vaikka katsoi perään kun se heitettiin. Tehtiin useampi toisto, mutta joka kerralla hävitti kapula, etsi kyllä sitä vimmatusti ja löysi, mutta idea ei ihan toiminut. Tehtiin myös kerran niin että Erika vei kapulan kauas ja huuteli Nitalle, mutta edelleen ei heti kapulaan bongannut, mutta eipä se nyt niin vakavaa ollut, meillä oli kivaa kumminkin. Loppuun tunnari, niin että Erika vei kaikki piiloon lehtien alle. Nita piippaili ja oli levoton kun Erika vei tunnarit paikoilleen. Lähti kumminkin mun ekasta käskystä ja haisteli melko kauan ja tarkasti kunnes löysi sen oman. Erika antoi merkin että oma löytyi, joten mä olin vaan ja odotin että tuo sen ja sitten olikin bileet, JESS! Sitten leikittiin ja leikittiin ja Nipsu oli kovin iloinen, niin myös minä :)

Kiitokset Erikalle seurasta ja avusta!

2 kommenttia:

  1. Jos Nita ei hiffaa sitä pidemmälle heitettyä noutokapulaa niin voithan jättää sen istumaan kentän päähän kapula aivan sen edessä maassa ja mennä niin kauas kuin sua huvittaa ja pyytää tuomaan - saa paluuvauhtiin melkoista vauhtia lisää.Tai jättää se kapula suussa istumaan/seisomaan jos se ei tajuu ottaa kapulaa siitä edestä suuhun.
    Mut ei ne aina heti ekasta kerrasta tajuu - rauhoitu ite :D

    VastaaPoista
  2. Joo, voi olla että tarvii useamman toiston :D Päätin vaan kokeilla Nitallakin uusia variaatioita ettei aina niitä samoja kikkoja. Uskon että se, että jättäisin sen kapula suussa kentän laitaan ja itse menisin kentän toiselle laidalle, niin se ainakin toimisi. Täytyypä kokeilla ens kerralla tota :)

    VastaaPoista