sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vähin treenein...

on tämä viikko mennyt. Maanantaina en päässyt Nooan treeneihin ja tiistaina jäi Nitan treenit väliin renkaiden vaihdon takia. En saanut itse päättää renkaiden vaihdon ajankohtaa joten "pakko" oli mennä. Hyvään saumaan kumminkin sain talvinakit alle kun perjantai aamuna olis muuten ollu vähän heikkoa lähteä aamusta töihin. Torstaina venähti töissä päivä aiottua pidemmäksi, minkä takia jouduin peruuttamaan yhden koulutuksen :(

Demi pääsi myöhemmin illalla fyssarille, Tamaran käsittelyyn, hyvä niin. Demi kävi ennen fyssaria eläinlääkäriasemalla vaaálla, jotta osasin Demin painon Tamaralle kertoa. Vaaka näyti 17,70 kg joka oli kyllä vähemmän kuin pelkäsin, hyvä niin. Demi on ok painonsa suhteen, lisää painoa ei saa tulla, mutta poiskaan ei tarvitse lähteä. Lihaksia kaivattaisiin kyllä lisää, on rimpula tyttö. Tamaran ensi kommentti Demistä oli kyllä hauska: "voi mikä vauva!" Tamarahan on nähnyt ekan kerran Demin siinä 12 vko:n ikäisenä, mutta on kuulemma edelleen niin vauvan pää ja muutenkin kovin junnun oloinen, kevyt rimpula. Demillä ei ollut minkään sortin jumia eikä kireyttä missään, letkeä tyyppi :D Se mitä sitten ei myöskään ollut, on syvät lihakset. eli syviä lihaksia aletaan nyt kehittämään ihan tietoisesti. Syy Demin kummalliseen istumiseen ja makaamisasentoon löytyi siis heikoista syvistä lihaksista. Sain siis vinkkejä miten treenata syviä lihaksia ja niitä tuleekin nyt ohjelmaan. Demille ei varattu uutta aikaa koska tarvetta ei ole. Katsotaan myöhemmin uudestaan kunhan ollaan vähän lihasmassaa saatu kuin myös niitä syviä lihaksia kehitetty.

Perjantaina jäi vielä illan tokotreenit väliin, päätä ja hartioita särki aivan kamalasti ja palelsi hirmusesti.

Lauantaina olo oli jo parempi. Iltapäivällä osallistuin Nitan kanssa helsingin kennelpiirin koulutusohjaaja kurssille demokoirakkona. Joitain hyviä vinkkejä saatiin tulevilta koulutusohjaajilta, mutta toisilta ei sitten taas mitään, mutta oli kumminkin ihan kiva kokemus.

Illemmalla oli sitten vielä omat hallitreenit sporttikoirahallilla. Demi sai aloittaa. En muista missä järjestyksessä tehtiin, mutta hyppyä kumminkin. Tein hyppyä ajatuksella että Demin hyppy suuntautuisi eteenpäin eikä koira heti hypyn jälkeen kääntyisi mua kohti. Heitin namin kun Demi oli hypyn päällä, mutta tää ei oikein toiminut koska Demi ei nähnyt minne namit lensi, kun olivat vähän liian pieniä. Laitoin sitten namialustan hypyn toiselle puolelle ja lähetin Demiä hyppäämään jolloin bongasi namialustan, tää toimi hyvin. Ruutua, eka muutama toisto jossa etittiin sitä oikeaa paikkaa ruudussa, naksauttelin ja palkka. Sitten muutama toisto niin että jätin Demin vaajaan 20m päähän ja itse olin n. 5m ruudusta, huusin ruutuun ja kun oli ruudussa oikeassa kohtaa niin naks ja palkka. Hyvin tuli laukalla pitkältä matkalta. Paikallamakuu, yksin kun muut teki omiaan. Palkkasin muutaman kerran maahan menosta ja välillä myös jätöstä. Kävelin 15m ja palasin palkkaamaan kun jäi hyvin, jonka jälkeen vielä otin aikaa ehkä vajaa 2 min, siirtyi lonkalle muuten hyvä. Seuraamista, jossa alkuun äänteli joka liikkeellelähdössä, kielsin ei auttanut. Tein sitten niin että pa:ssa sanoin "seuraa", mutta en liikkunut minnekkään, kun Demi tässä oli hiljaa kehut ja palkka ja pikkuhiljaa sain rakennettua hiljasen lähdön. Seurautin vaihtelevasti askel, kaks, kolme, kymmenen ym. tein käännöksiä joista aina heti palkka. Seuraaminen oli oikein kivanoloista. Kapulan pitoa pa:ssa ja siitä luovotusta. Alkuun piti vähän huonosti ja tiputteli kapulaa kun mun käsi tuli lähelle, paransi kumminkin otetta muutaman toiston jälkeen. Loppuun muutama putki ja agility A:ta muutama toisto.

Nita teki vuorollaan luoksetulon pysähdystä, ja voi kun se ennakoi. Tein vain muutaman stopin ja loput oli läpijuoksuja. Luoksetulon pysäytykset on kyllä hankalia treenata, kun koira alkaa ennakoimaan niin herkästi. Muutama hyvä stoppi kumminkin tuli. Ruutua muutama toisto, paikanhakua näyttönä, ihan ok. Ja lopuksi niin että Niat jäi kauemmas, ite jäin lähelle ruutua ja sitten lähetys, hyvin toimi vaikka Nita ei tällä tavalla olekkaan aikaisemmin tehnyt. Loppuun paikallamakuu Elsojen ja Nompulaisen kanssa. Nita oli reunassa, olin koko paikallamakuun esillä, kaks kertaa kävin 15 sek. piilossa. Kaks lyhyttä hiljasta piippausta. Otin vielä yksin paikallamakuun, alkuun oli hiljaa, kun aloin juttelemaan K:n ja A:n kanssa alkoi Nita huutelemaan, vi**u! Kun hiljeni vapautin ja otin vielä kerran, nyt en jutellut kellekkään ja Nita oli hiljaa. Voi voi sanon minä.

Tänään sunnuntaina kävin ekaks Orimattilassa LT:ä kattomassa ja kun sieltä sitten kotiuduin niin kävin Purinalla treenamassa Tara nahkaa Erikan pyynnöstä. Tehtiin radanpätkää jossa vähän tsekattiin mitä Tara osaa ja sehän OSAA! Tara osas mm. kepit aivan valtavan hienosti. Oli kuulemma aikasemmin tehny niin että 2 verkkoa pois, tänään olikin sitten treeneissä lopuks vaan 5 verkkoa jäljellä, kaks alussa ja yks keskellä, kaks lopussa ja neiti pujotteli ilman mitään ongelmaa. Tara oli aivan ihana, luki ohajusta hyvin ja vauhtia riitti, niin että mulla tuli kiire. Tara oli kyllä mahtava :)

Omat koirat onkin tasapainoilleet tasapaino laudalla, toiselle oli vähän helpompi kuin toiselle, lisää treeniä molemmille koska tasapainolaudasta on moneksi.

Ens viikosta toivon sitten hiukan parempaa treenien kannalta ja kuviakin yritän vihdoin saada otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti