lauantai 13. lokakuuta 2012

Perjantaina Sirkuskentällä

Ja jäipä muuten p***a maku suuhun treeneistä. Mä oon tainnu taas kerran onnistua pilaamaan yhden koiran paikallamakuun, p*****e! Miten mä oon niin tunari?! Demin paikallamakuu on ollu todella kivalla mallilla, on maannut varmasti ja rauhallisin mielin, mutta eilen sitten kaikki näytti olevan päin pyllyä. Mutta tässäpä nyt eiliset treenit...

Demin kanssa aloitettiin. Tehtiin paikallamakuuta Sonan ja Reetan kanssa. Demi nousi istumaan heti kun sen jätin, käskin kauempaa maahan ja jolloin meni maahan, pysyi 2min paikoillaan. Sitten uudestaan vain Sonan kanssa, heti jätettyäni nousi istumaan. Tätä toistettiin ja toistettiin ja aina vaan nousi istumaan. Tehtiin monta toistoa ja ihan parin askeleen jälkeen palasin palkkaaman kun pysyi maassa. Demi oli jotenkin tosi levottoman oloinen ja kun näitä jättöjä tehtiin niin lopuks alkoi jo piippailemaan. Mua niin ahdistaa se, että Demi aloitti piippailun, nään punasta koska Nitan kanssa siitä ääntelystä ei edelleenkään olla päästy eroon ja jos nyt onnistuin saamaan Deminkin paikallamakuut piloille ni mä lopetan koko harrastuksen. Tehtiin myös muutakin, eli sivulletuloja, niin että Anne katsoi että oli suorassa, nämä suurimmaksi osaksi hyviä. Sitten hyppyä, jossa Anne vuorostaan käskytti. Palkkailin Demiä siitä ettei varastanut, eli ei lähtenyt liikkurin käskystä mihinkään. Myös muutama niin että pääsi hyppäämään, menin luokse ja sitten palkka. Nämä toimi oikein hyvin. Puun kiertoa, jossa Demillä on nykyään hyvin vauhtia ja osaa kiertää puuta jo kauempaa. Puun kierron yhteydessä tein muutaman luoksetulon maahanmenon, hyviä mun makuun. Sitten noutoja puun  kierron yheydessä. Tämä oli meille ihan uus juttu. Olen toki nähnyt kun muut tätä tekevät, ja Pialta pääsin kysymään apuja tähän ja kas, hienosti pysy puinen noutokapula suussa ja laukalla kiersi puuta, hyvä Demi. Kiva saada lisää variaatiota treeneihin. Tehtiin myös tunnaria x 2. Tunnarit oli rivissä, Demi meni laukalla, haisteli koko rivin ruhassa ja toi oman molemmilla kerroilla, hineoa. Olen kyllä todella ihastunut Demin tunnarityöskentelyyn, rauhallinen haistelu ja innokas meno ja paluu. Loppuun vielä luoksetulo, jossa Pia käskytti. Tässäkin sitten ilmeni ongelmia, eli jättö oli taas ongelmana. Nousi seisomaan kun jätin, joten pääsin uusimaan liikkeen monta kertaa. Ennakoi myös Pia käskytystä, nice! Kun vihdoin pysyi, tuli lujaa luokse, söpö.

Nitan kanssa heittelin alkuun muutaman kerran palloa kentän laidalla, jotta kierrokset vähän laskee. Sen jälkeen "yhdessä" käskyllä mentiin kentälle, haukahti kerran, ennen kuin päästiin kentälle, tästä kielsin. Aloitin seuraamisen liikkeelle lähdöillä, ei lähtenyt kertaakaan pelkästä käskystä, hyvin on oppinut homman nimen ja oli muuten hiljaa. Sitten seuraamista niin että keskityin siihen rauhalliseen lähtöön ja Nita oli hiljaa, hyvä. Seuraamisessa edisti aivan hurjasti, voihan kökkö. Nyt pitää sitten miettiä miten siirrän sitä paikkaa taaksepäin, todennäköisesti kokeilen niin että palkkaan oikeasta kädestä selän takaa. Hidas toimi parhaiten, mutta siis, koko seuraaminen meni pääsääntöisesti edistäen ja välillä poikitti huomattavasti. Paikallamakuu yksin, en ottanut aikaa kun tarkoitus oli tehdä lyhyt paikallaolo. Sirkuskenttä on paikkana Nitalle nyt vähän hankala, varsinkin paikallamakuut on menneet erityisen huonosti tuolla. Olin esillä ja kävin kaks kertaa ihan lyhyen aikaa piilossa. Ei äännellyt, tai en ainakaan kuullut että olisi äännellyt. Loppuun tunnaria, Pian avustamana. Tehtiin niin että kaikki tunnarit oli lehtien alla piilossa. Nyt tuli virheitä, toi väärän ja kun skeittirampeille tuli mopoja jotka piti julmetusti meteliä niin Nita otti niistä paineita eikä lähtenyt ollenkaan mun vierestä ennen kuin olin antanut monta käskyä. Saatiin kumminkin onnistumisiakin ja Nita kyllä tiesi mitä oli tekemässä, haisteli hyvin.

Treenissä oli paljon hyvää, mutta mieleen jäi erityisesti paikallamakuu ja Nitalla taas vastaavasti tunnari. Nyt pitää Demin kanssa kiinnittää erityistä huomiota noihin perusjuttuihin ja treenata niitä nyt tehostetusti. Omaa asentoa pitää tarkkailla, mulla on niin taipumusta kääntyä ja paineistaa Demiä ja voi olla että sen takia Demi perusasennossa nojaa ulospäin ja asento sen takai näyttää vähän tyhmälle. Kiitos vaan kaikille auttaneille treeneistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti