sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Maiju Korhosen koulutuksessa

Tänään oltiin aamulla Purinalla, Maiju Korhosen agility koulutuksessa. En ole aiemmin Maijun koulutettavana ollutkaan, joten ei ollut mitään käsitystä minkälainen kouluttaja kyseessä oli. Oltiin Nooan kanssa kisaavien ryhmässä, jossa oli 1-3 luokkalaisia. Alla kuva Maijun radasta. 
 
Maiju Korhonen
 
 
Aloitettiin jokainen ominpäin tutustumaan rataan ja sitten lopuksi käytiin Maijun kanssa yhdessä rata läpi. Maiju halusi kuulla meidän ajatuksia ja koska luonnollisesti jokaisella ei ollut samat ajatukset niin päästiin pähkäilemään erilaisia ohjausvaihtoehtoja ja niiden hyötyjä tai toimimattomuutta. Päivän suurin anti oli ehkä se, että mä kyllä ehdin, kunhan ohjaan huolella, liikun, luotan koiraan. Ei turhaan kohellusta vaan selkeää ohjausta jolloin pääsee myös itse liikkeelle ajoissa. Mulla ei tullut kertaakaan sellasta tunnetta että apua en ehdi, koska mä ehdin ja joka kerta vaan paremmin. Oli kivaa hinkkailla ajoitusta ja huomata kuinka sitä ehtii ihan mitä vain.
 
Flippiä en ole pitkään aikaan käyttänyt, ollut unohduksissa koko ohjaus, mutta tossa 8-9 välissä se toimi oikein ajoitettuna törkeen hyvin. 11. kokeilin pyöritystä, jota näkee tosi paljon mini ohjaajilla, mutta vähemmän maxeilla. Nooa ei ole mikää paras kääntymään, joten en noita pyörityksiä ole senkään takia käyttänyt, mutta kyllä tuli todettua että kyllä se Nooakin sillä kääntyy ja oikein hyvinkin, kunhan vaan pidän ohjaavan käden alhaalla ja lähellä kroppaa. Nooa on todella tarkka siitä, kuinka lähellä kroppaa mun kädet menee. Jos kädet irti kropasta niin heti lukee ohajusta niin että pitää tehdä isompi kaarre. 16:sta tehtiin valssi, jossa käytettiin vastasta kättä. Me koulutettavat vähän tätä protestoitiin, koska vastasella ei pitäis valssia tehdä, mutta Maiju sai perusteltua vastasen käytön sen verran hyvin, että päätin kokeilla ja sehän toimi äärettömän hyvin. 20-21 treenattiin back lap:iä, joka oli mulle uusi ohjauskuvio. Tavallaan back lap on takaakierto-sylkkäri, ja se toimi tossa kohtaan hyvin, koska sit ehti tehä 22. pakkovalssi-jaakotuksen. Back lap siis hyödytti, koska jos olisin tehny saksalaisen niin en olis ehtiny tehdä pakkovalssi-jaakotusta tohon 22-23 kohtaan. 24. niisto-persjätöllä  ja 25. persjätöllä vienti putkeen jolloin pääs tekee pakkovalssia 27, koska Nooa ei kauheesti putkijarrua tee niin sai paremman linjan tuolta pidempä reittiä pakkovalssilla 27.
 
Maijulla on todella kiva tyyli kouluttaa, analysoi tarkkaan ohjaajia ja koiria ja perustelee ehdottamiaan ohjauksia. Mä nimenomaan tykkään, kun kouluttajat perustelee miksi ehdottaa tietynlaista ohjausta tietyntyyppiselle koiralle. Näin saa usein enemmän kouluttajastakin irti ja sitä oppii enemmän. Myös erityylisiä koiria ja ohjaajia on kiva katsoa koska sitä oppii niin paljon jo pelkästään katsomalla. Koulutus oli siis monella tapaa antoisa. Jäi todella kiva fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti