maanantai 30. joulukuuta 2013

Lenkkeilyä sekä tokoa

Aamusta menin tallille Erikan ja koirien kanssa ja sieltä sitten ajettiin Vihtiin lenkkeilemään. Kierrettiin 10km lenkki, vaihtelevan mäkisessä maastossa. Koirat ja ihmiset nautti! Täytyy sanoa että vaikka on talvi ja lumi olis ihan kiva juttu, niin ei tääkään mikään huono tilanne ole. Plus asteita ja lenkkeillä voi missä vaan kun hiihtäjät eivät ole vielä vallanneet kaikkia parhaita paikkoja itselleen. Kesken lenkkeilyn pidettiin pieni evästauko, pitihän sitä glögiä ja kahviakin välillä saada :) Kiitos Erika mukavasta lenkkiseurasta!

Illalla ajelin vielä Hyvinkäälle hallille treenaamaan Pian kanssa. Demi pääsi vikana treenaamaan kun ensin kateltiin mitä ihanat pojat ja Sompu tekevät.

Demi aloitti luoksetulon maahanmenoilla, tein näitä niin että lähetin Demin putkeen ja putken jälkeen maahan käsky. Tekipä muuten kivoja maahanmenoja :) Sitten hyppynoutoa, vinoilla hypyillä ja noutokapulan sijaan otettiin nyt patukka. Alkuun tiputteli patukkaa hypätessä, mutta alkoi taas sujumaan. Vinoissa hypyissä Demi selkeästi miettii ponnistuspaikkaa, eli sopivan ponnistuspaikan löytäminen on vaikeampaa kuin suorissa hypyissä. Näihin tarvitaan selkeesti lisää treeniä. Sitten hyppyä, otettiin korkeutta, edettiin 90cm. Pientä epävarmuutta 90cm hypyssä. Tunnaria x 2, ekalla meni laukalla mutta siirtyi raviin muutamaa metriä ennen, eli tunnarit eivät tällä kerralla lennelleet mihinkään, haisteli koko rivin ja toi oman. Luovutuksessa toivomisen varaa, mutta sitä pitääkin sitten erikseen treenata. Tokalla toistolla meni laukalla loppuun asti, mutta jarrutti sentään joten tunnarit eivät tälläkää kertaa lennelleet, toi taas oman varmasti :) Palauttaa ravilla, mutta epäilen sen johtuvan tuosta luovutuksesta, josta vielä on epävarma. Vikaksi treenattiin seuraamiseen tuloa, eli ruudun loppuosaa jossa kutsutaan koira seuraamaan. Ekoilla toistoilla tarvitsi tuplakäskyn, sitten tuli jo yhdellä käskyllä. Mun pitää vaan muistaa katsoa eteenpäin, kyllä mä kuulen ja tunnen kun Demi tulee seuraamaan. Varasti muutaman kerran kun vilkasin olan yli, eli tähän pitää kiinnittää huomiota ja pitää muistaa palkata ihan vaan siitä pysymisestäkin.

Oli jälleen kivat treenit!

Tässä muuten pieni videokooste meidän treeneistä...
http://youtu.be/FWMKBYIErpI

2 kommenttia:

  1. Hei onpa kiva blogi! Kiva lukea muidenkin treeneistä näin yksityiskohtaisia kuulumisia ja analyyseja. Ekaa kertaa törmäsin tänne, mutta pitää laittaa osoite muistiin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vilma! Yritän kirjoittaa blogia niin että siitä olisi hyötyä treenejä suunnitellessa ja joku paikka minne palata kun miettii miten jokin asia on edistynyt tai mitä ongelmia ollut.

    VastaaPoista