perjantai 13. joulukuuta 2013

Arki rullaa...

Nooan kanssa maanantaina aksatreeneissä. Tehtiin jotain 2-luokan rataa. Oli muuten melko kiva rata! Ainoa kohta joka tuotti pientä päänvaivaa oli kepit jotka loppuivat reilun metrin päähän seinästä. Ei olla aikaisemmin treenattukkaan keppejä jotka menee suoraan seinää kohti, joten tämä on selkeästi sellanen mitä pitää harjoitella. Nooa jätti siis viimeisen välin monta kertaa pujottelematta, kun laitettiin pallo keppejen loppuun niin pujotteli loppuun asti. Kaikki kontaktit sujuivat hyvin, tosin puomilla täytyy muistaa treenata taaksejättäytymistä. Vähän teki vinoa 2o2o, mutta tällä radalla siitä oli oikesti vain hyötyä :D mutta kyllähän 2o2o pitää saada suoraksi vaikka olisin missä.

Nooan treenit jäivät myös joulutauolle, eli seuraavat ohjatut treenit vasta tammikuussa.

Nooan jäähdyttelyn ja Nitan lämmittelyn jälkeen oli tokotreenit, joihin ei tullut ketään, joten päätin sitten olla siirtämättä esteitä sivuun ja tehtiinkin aksaa. Nita teki keppejä sekä kontakteja. Nitallakin tarvitaan vahvistaa 2o2o, puomilla siis myös Nitalla vinoutta. Kun olin treenannut jonkun aikaa saatiin treeniseuraa. Meni sitten jutteluksi ehkä enemmän, mutta oltiin me tehty se mitä olin ajatellut, joten no hätä ;)

Tokoa ollaan treenailtu kotioloissa. Demin kanssa edelleen suoruutta perusasentoon. On se hyvä kun koira on esittänyt joutsenkaulaa vajaat 3-vuotta niin kyllähän sen suoristumiseenkin menee aikaa. Oikeasti suoruttaa on kyllä tullut, nyt ollaan viety asiaa eteenpäin ja tehty askel eteenpäin tai taakse. Demihän on ollut huono peruuttamaan kun on perusasennossa, mutta nyt sekin on kehittynyt :) Mutta siis perusasennossa kaula ei ole enää läheskään niin pahasti kaarella, pa on vielä vähän edessä ajoittain. Mutta yhtä asiaahan voi kerralla vaan korjata joten tässä prioriteetti ollut suoremmassa kaulassa. Sivuaskeleet oikealle sujuvat hyvin, vasemmalle ei olla nyt tehty. Kaukoja on myös tehty, kaikkia vaihtoja yksittäin tai muutaman sarjassa. Demi tekee vaihdot hyvin, tällä hetkellä parhaiten pakka pysyy kasassa i-s/s-i ja m-i/i-m. Maahan seiso vaihdossa intoa on yleensä paljon ja neiti etenee jos ei ole nameja sivulla. Noita muita vaihtoja tehty ilman näkyvää namipalkkaa. Myös maahan seiso vaihtoja oon tehny ilman esillä olevaa palkkaa, mutta siis lähempänä kuin noita muita vaihtja. Kunhan tässä talvi treenaillaan niin toivon että keväällä omataan hyvät kaukot! Paikkaistumista on myös treenitty, ilman virheitä.
Jumpat otettu taas ahkerammin mukaan joka iltaiseen treeniin ja kappas vaan, tässäkin pientä edistystä.

Nita kanssa jatkettu samoilla linjoilla. Vahvistettu kaukoja, vaikein vaihto Nitalle on seiso-istu, unohtaa tässä usein ajatella kunnolla taaksepäin, eli tulee n. 5-10 cm usein eteenpäin. Seuraamisen liikkeellelähtöjä treenattu, Nita lähtee helposti ennakoimaan ja liikkuu jo pelkästä sanallisesta käskystä, ei siis odota mun liikettä, joten tätä treenitty. Myös sivuaskeleita vasemmalle, hiukan ovat parantuneet, mutta edelleen on työnsarkaa. Paikallakäännökset, askeleet oikealle ja peruutus hyvät. Nita myös tehnyt paikkaistumista, ilman virheitä. Myös Nita on jumppaillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti