keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Aksaa

Maanantaina treenattiin Nooan kanssa ohjatuissa treeneissä. Tehtiin toisen kouluttajan kanssa putki-A erottelua sekä takaakiertoja ja toisen kanssa rataa.

Ratatreeni oli jokseenkin haastava. Musta tuntui etten millään ehtiny sinne minne piti. Alkuun tein niisto-persjätön jonka jälkeen hyppy ja taas persjättö hypyn kautta putkeen. Tässä en ensin uskaltanut tehdä tota tokaa persjättöä kun olin ihan varma että Nooa tulee mun päälle, mutta kyllähän se sitten onnistui kun tajusin juosta niin lujaa kun kintuista pääsin. Putkesta tultiin pituudelle ja pituuden jälkeiselle hyppysuoralle, joka oli inhottavassa kulmassa pituuteen nähden. Tässä ei saanut antaa koira hypätä liia pitkälle pituudelta, koska muuten seuraavasta suorasta tuli yhtä sik-sakkia jotta pystyi pelastamaan tilanteen. Koitin tehdä valssin pituudelle, niin että kävin merkkaamassa ponnistuspaikan, tästä tuli ittelleni huono linja jatkoa ajatellen, koira sai hyvän suoran linjan, mutta mä jäin niin paljon suoralla jälkeen etten ehtinytkään sitten suoran vikalle hypylle kääntämään siivekkeen ympäri, jolloin Nooa automaattisesti hyppäsi hypyn kiertäen toisen siivekkeen kautta jolloin tie seuraaville oli taas kökkö. Päätettiin sitten kokeille pituudelle leyeröintiä, eli jäinkin pituutta seuraavan hypyn taakse ja pääsin vielä tekemään persjätönkin. Näin pääsin vähän enemmän edelle, mutta en vieläkään ihan ehtinyt, vaikka oikeasti juoksin niin lujaa kuin pystyin, jäi pienestä kiinni, mutta ei vaan pystynyt. Lopputulema oli siis se että tein leyeröinnillä ja persjätöllä ja hyppy jolle melkein ehdin jouduin antaa Nooan hypätä kaueamman siivekken kiertäen ja sitten tein vähän epäsujuvaa pyöritystä jatkoon, näin saatiin nolla tehtyä, mutta ei siitä mitään huippusujuvaa tullut. Nooassa on kyllä hyvää sen irtoaminen, leyeröinti toimii sillä hyvin, vaikkei niitä ollakkaan montaa kertaa treenitty.

Toisen kouluttajan kanssa tehtiin siis takaakiertoja ja putki/A erottelua. Eli meillä oli hyppy molemmin puolin A:ta ja kaksi u-putkea A:n alla. Tehtävä meni näin: takaakierto-putken oikea pää-takaakierto-putken vasen pää-takaakierto-A, takaakierto-putken vasen pää-takaakierto-putken oikea pää-takaakierto-A-hyppy. Takaakierrot sujuivat alun sähläyksen jälkeen todella hyvin. Aloituksessa hyppäsi 2 krt hypyn väärään suuntaan, mutta tässä ite ohjasin huolimattomasti. Eli takaakierrot sujivta hyvin sekä putki-A erottelu. A:n toisella puolella meni muutaman kerran putkeen A:n sijaan, mutta nää oli selkeesti mun ohjausvirheitä. Todella kivat treenit.

Tänään oli Nitan vikat ohjatut treenit ennen joulutaukoa. Ens viikolla me ei päästä kun oon kokouksessa, joten kauden päätös kekkerit jää meiltä väliin. Tehtiin 24 esteen rataa, jossa kaikki kontaktit. Rata oli sellanen mukava juoksurata, jossa päästiin treenaamaan mm. persjättöjä, takaakiertoja. Juoksurata olikin mukava kun pakkasta oli, joten sai olla liikkeellä. Nita liikkui alusta lähtien todella hyvin, mä pääsin juoksemaan ihan kunnolla. Tuli kiire tehdä muutamassa kohtaan persjättö jolloin jouduin tekemään pelastuksia. Saatiin kumminkin nolla tehtyä! Tokalla kierroksella keskityttiin sitten siihen että mä liikuin tasasemmin, enkä jää seisoskelemaan putkien luo. Myös persjätöt sain onnistumaan paremmin kun luotin Nitaan ja juoksin kunnolla, enkä himmaillut. Takaakierto meni muutaman kerran plörinäksi sekä putki-puomi erottelu, mutta pääosin tuli paljon onnistumisia ja todella hyvä fiilis. oltiin Nitan kanssa oikein hyviä! Oli kyllä ihana treenata kun vauhtia taas löytyi kunnolla. Täytyy ite vaan muistaa juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti