torstai 5. joulukuuta 2013

Hyvinkäällä tokoilemassa

Treffattiin Pian kanssa Hyvinkäällä tokoilun merkeissä. Ajo Hyvinkäälle oli aivan kamala. Vantaalla alkanut sankka lumisade yltyi yltymistään ja Nurmijärvellä toivon jo olevani perillä. Lunta satoi edestäpäin aivan hulluna ja valtavankokoisina hiutaleina. Tien reunoja ei nähnyt ja olo oli kuin jossain tuubissa jossa vauhtia 200km/h vaikka oikeasti siis ajoin motarilla 60km/h. Lumisade aiheutti todella erikoisen näköharhan, enkä esim. voinut pitää pitkiä valoja ollenkaan päällä koska valo heijastui lumihiutaleista niin että silmiin sattui. Myös outoa oli se, että kun sitä lunta tuli todella paljon ja suoraan lasiin niin mulla tuli todella paha olo. Tuntui kuin olisi ollut Lintsillä jossain pyöreessä pyörivässä huoneessa jossa pää menee sekaisin. Onneksi lumisade laantui Hyvinkäällä ja päästiin perille ehjin nahoin.

Treenattiin Pian kanssa koirat vuoron perään. Demi aloitti leikkimällä jonka jälkeen tehtiin 650g noutokapulalla agility A:lla noutoa. Mä heitin kapulan ja Pia kävi korjaamassa sen suoraan A:n takana. Demi tekee nämä noudot A:lla todella hyvin, ei siis mitää ongelmaa. Annoin tosin vielä lisäkäskyjä, kapulan otettuaan anna vielä uuden "kiipee" käskyn, mitä ei varmaan enää edes tarttis. Sitten tehtiin hyppynputoa 450g kapulalla. Aloitettiin kai 80cm ja edettiin 95cm, jossa Demi alkoi tulemaan hypyn ohi. Eli 95cm oli se korkeus jossa epävarmuus iski, ennen sitä hyppäsi hyvin molempiin suuntiin ja toi kapulan. Hyppyytettiin sitten vielä lopuksi edes takasin (ilman kapulaa) 95cm hypyn yli, hypääsi hyvin ja tekniikka parani kuin myös varmuus. Eli lisää treeniä vaan niin tulee koira varmaksi. Jääviä tehtiin myös peruuttaen, sekalaisessa järjestyksessä. Muutaman kerran otti väärän asennoin, mutta suurimmaksi osaksi oikein. Seuraamista, temponmuutoksia, normaalia, hidasta ja juoksua. Seuraamisessa oli ideana vaan tsekata missä mennään, lähinnä nähdä kuinka paljon edistää ja poikittaako edelleen. Poikittamiseta ei pahemmin ollut ja edistäminenkin on vähentynyt vaikka ajoittain edisti vieläkin vähän enemmänkin. Mielestäni perusasennon hinkkaus on kumminkin auttanut myös seuraamiseen ja siihne pahimpaan poikittamiseen ja edistämiseen. Loppuun tehtiin ruutua niin että lisättiin häiriönä kapuloita ja leluja. Demihän ei vielä ole aikaisemmin tehnytkään ruutua häiriössä. Aloitettiin siis lisäämään häiriötä pikkuhiljaa.  Ensin oli häiriönä Pia ja yksi noutokapula, näihin ei reagoinut meni suoraan ruutuun. Sitten lisättiin toinen kapula ja pikkuhiljaa myös leluja. Jossain vaiheessa Demi kävi matkalla haistelemassa lelua ja kapulaa ja meinas jollain toistolla ottaa jonkun mukaansa, muttei kumminkaan ottanut. Hienosti siis kumminkin ekaksi kerraksi kesti häiriön ja pääsi niistä yli.

Nita aloitti myös oman vuoronsa leikkimällä ja kylläpä se narupallo olikin ihana. Nita teki metallinoutoa koska viime aikoina on ruvennut tekemään sitä ravilla, joak ei tietenkään käy päinsä. Tehtiin 2 x vauhtinoutona ja sitten 1 x kisamaisesti. Laukalla teki jokaisen toiston. Mun käsky on kuulemma erilainen kun tehdään vauhtina tai kisamaisena (hups). Puisella isolla 650g (Nita valitsi tämän itse :D ) kapulalla tehtiin noudon loppuosaa, eli sivulletuloa. Usein ne jää meillä väljäksi niinkuin tänäänkin. Näihin tarvitaan paljon lisää treeniä. Nita tarvii vielä tähän käsiapua jotta tulee tarpeeksi tiiviisti sivulle. Nita pääsi myös tekemään ruutuua. Ensi ihan vaan pelkkää ruudun bongausta. Ruutu oli suoraan edessä ja sinne oltiin valmiiksi viety kosketusalusta. Pia seisoi hallin reunassa, eli samalla hallin sivulla jossa ruutua oli kauempana. Nita otti Piasta hirmusesti häiriötä eikä löytänyt ruutuun vaikka annoin lisäkäskyjä. Yritin myös ettei tulisi mun luokse vaan jatkaisi yrittämistä, muutaman kerran yrittikin mutta kuin ei osunut silmään niin tuli mun luo. Uusi lähetys vähän lähempää, edelleenkään ei löytänyt. Mentiin vielä lähemmäs jolloin bongasi ruudun. Otettiin useampi toisto ja kauempaa eikä nyt ollut ongelmaa. Nitalle lisättiin myös häiriöksi kapula ja sitten myöhemmin pallo. Nitalle häiriötreeni oli vaikeampi kuin Demille vaikka häiriötä oli vähemmän. Jossain vaiheessa haki noutokapulan eikä siis mennytkään ruutuun. Nitalle ruutu ei ole niin vahva käsite kuin Demille. Tarvii paljon toistoja ja pikkuhiljaa pientä häiriötä mukaan. Täytyy todeta etten yhtään ihmettele ettei kokeessa ruutu löydy kun Nita bongaa matkan varrelta häiriöitä eikä sitten löydäkkään ruutua. Mutta turha koiraa on syyttää, se ei vaan osaa vielä ja mun tehtävä on opettaa se paremmaksi :) Niin ja esittelin seuraamisen askel ongelman vasemmalle. Nita sinkoaa kauas, kun väistää mua, eli tähän mietittiin toimintasuunnitelmaa. Nitallahan myös tuppaa perusasento olemaan hieman liian edessä joka tietty vaikeuttaa näitä askelsiirtymisiä varsinkin vasemmalle. Paikallaankäännös vasemmalle toimii paremmin kuin askel vasemmalle. Mutta namilla toimi paremmin, joten täytyy vaan auttaa ja opettaa Nita luottamaan etten astu tassujen päälle.

Kivat treenit oli, kiitos Pia avusta! Treenien jälkeen vielä kahville ennen kotiinpaluuta. Onneksi lumisade oli muuttunut vedeksi kun lähdettiin ajamaan kotiin.

Huomasin muuten, etten ole tänne vielä kirjottanutkaan, että Demin geenitestitulokset ovat tulleet jo viikkoja sitten. Saatiin iloisia uutisia! DM testistä tulos N/N (= terve) ja MDR1 testin tulos +/+ (= terve).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti