lauantai 30. marraskuuta 2013

Syksyn viimeinen päivä

Eilen perjantaina lähdin Oittaalle lenkkeilemään Tiinan ja lapinkoira urosten kanssa. Kierrettiin valaistu lenkki, jossa kivasti myös mäkiä. Kiva mennä välillä kimppalenkille, sen verran paljon yksin lenkkeilen että oli ilo huomata että Tiina fb:ssä huuteli lenkkiseuraa. Meidän tytöt ja Tiinan pojat tulivat hyvin juttuun.

Tänään oltiin Sporttiksella tokoilemassa. Meitä oli paikalla vain 3, joten aikaa ja tilaa olis ollut riittävästi. En tosin ehtinyt tehdä kaikkea mitä olin suunnitellut kun alun jutusteluun meni vähän aikaa.

Otin koirat yksitellen halliin, jottei ne hauku kun teen toisen kanssa vauhtiliikkeitä.

Demi aloitti. Ensin leikittiin hetki ihanalla karvalelulla. Sitten vauhti noutoa 650g kapulalla. Ekalla kerralla vähän mietti kapulaa, ei olla vähään aikaan treenitty tolla painavammalla. Uudestaan ja nyt nosti ilman mietiskelyä. Sitten agility A:lla noutoa 650g kapulalla. Vein kapulan A:n toiselle puolelle, koska tuo on 8-kulmainen enkä osaa heittää sitä niin, että olisi suorassa, sinkoaa aina jonnekkin sivulle. Annoin käskyn "kiipee" ja kurkkasi sivusta kun oli laskeutumassa annoin vielä "nouda" ja "kiipee" käskyn, toimi hyvin joten vapautin vauhdista karvalelulle. Toinen toisto muuten samoin, mutta nyt jätin vikan "kiipee" käskyn pois. Kiipesi siis takasin ilman lisäkäskyä. Sitten tehtiin jääviä, ensin peruuttaen. Tein kaikki jäävät sekaisin muutamaan otteeseen, kaikki asennot meni oikein. Palkkasin nämä aina pehmopallolla. Sitten otin liikkeestä maahanmenon, niin että lennosta kutsuin Demin seuraamaan, jäi seisomaan. Annoin uuden käskyn ja nyt meni maahan, kehuin ja otin uudestaan. Tokalla kerralla meni maahan, mutta hieman epävarmasti, en nyt oikein tiedä mistä tämä johtuu?! Myös liikkeestä seisominen (lennosta liikkeelle), hyvä. Seuraamista, temponmuutokset. Normiseuruussa kontakti tippui muita koiria ohittaessa, näistä huomautin ja kontakti palasi. Sitten pitkää suoraa jossa vaihtelin normaalivauhdista hitaaseen ja takaisin normaaliin. Demi pysyi jutun juonessa hyvin mukana ja varsinkin hitaaseen olen erittäin tyytyväinen. Paikka pysyi paremmin kuin normaalissa, mutta ei kumminkaan lähtenyt ennakoimaan pysähtymistä, jess. Juoksussa paikka ja kontakti myös hyvää. Sitten ryhmäpaikallaolot Jasun ja Elsan kanssa. Ensin paikka istuminen. Jäin 5 m päähän kun halusin varmistaa ettei valahda maahan. Kävin palkkaamassa 2min aikana 3krt, ja samalla Demi korjasi istumista ryhdikkäämmäksi. Kaksi kertaa oli jo valumassa maahan, mutta ei mennyt kun kielsin. Istuminen on Demille vaikea, asento on usein huono joten en yhtään ihmettele ettei jaksa istua ja valahtaisi mielummin makuulle. Tässä taitaa olla kyllä paljon työnsarkaa edessä. Sitten 4min paikkamakuu, oltiin piilossa hallin ulkopuolella mutta ikkunasta näki mitä koirat touhuaa. Demi makasi ryhdikkäänä kunnes jossain 3-4min välillä meni lonkalle. Iso miinus oli maan haistelu, josta kielsin varmaan 3 kertaa, murr! Loppuun vielä kaukoja, tein pelkästään maahan-seiso / seiso-maahan vaihtoja. Sivupalkka, etäisyyttä otin enimmillään 8m.

Nita aloitti myös leikkimisellä, oli selkeesti vähän jännittynyt joten leikki ei ollut parasta mahdollista. Tehtiin hyppynoutoa 450g kapulalla. Nitaksi vaisu suoritus, vauhtia on normaalisti enemmän joten sitä jäin kaipaamaan, mutta jännittyneeltä koiralta ei voi enempää pyytää. Pääasia kumminkin että pystyi tekemään töitä. Sitten taas leikittiin jonka jälkeen seuraamista. Ensin pitkää suoraa, Nitaa ahdisti jonkin verran kaikki äänet, mutta paransi kyllä kokoajan. Varsinkin juoksu oli hyvää. Tein myös seuraamista ympyrällä. Tein ympyrää vasemmalle ja Nita teki hyvin töitä pysyäkseen oikeassa kohdassa.

2 kommenttia: