torstai 28. marraskuuta 2013

Hiljaiseloa

Ollaan me treenailtu jotain vaikka ei päivityksiä olekkaan tullut. Meillä on netti ollut poissa pelistä enkä ole jaksanut kännykällä kirjotella, sen takia ollut hiljaiseloa.

Näiden viikkojen aikana ollaan lähinnä tokoiltu ja aksattu.

Nita on käynyt 3 krt ohjatuissa aksatreeneissä, jossa kahdella kerralla tehty rataa ja yhdellä muistitreeniä. 13.11 tehtiin treeneissä tooodella pitkää rataa, muistaakseni esteitä oli 34, huh huh! Mulla oli jokseenkin haastetta muistaa rata, koska siinä mentiin samoja esteitä moneen kertaan. Tällaset radat on jotenkin mulle haastavia muistaa. Muistin kumminkin radan ja se sujuikin meillä hyvin, miinusta tuli kontakteista, Nita vapautti itseään omin luvin. Muistan, että välistävedot ja persjätöt ainakin toimi. Viime viikolla tehtiin muistirataa. Meillä oli neliön muodossa kolme hyppyä ja u-putki. Hypyt "nimettiin" 1-5, ja tehtävänä oli suorittaa "rata", jossa mentiin näitä 5 hyppyä milloin missäkin järjestyksessä. Eli rataan ei päässyt tutustumaan vaan siinä lähdössä piti nopeasti (lyhyessä ajassa) suunnitella miten ohjaa suoritettavat hypyt. Tehtiin aina 5 rataa peräkkäin, jonka jälkee vaihto. Tehtiin useampi kierros treenin aikana. Mutta esim. radat oli tällaisia: 1) 1,3,4 takaa, 2 ja 5. 2) 1, 3, 1 takaa, 4 takaa ja 5. Eli jutun juoni oli siinä että esteet oli nimetty ja ne tuli sitten sekalaisessa järjestyksessä eikä rataan päässyt tutustumaan ja aikaa oli vähän. Tässä näki hyvin, mitkä ohjaukset oli kullakin ohjaajalla ne vahvimmat koska niitä helposti tunki joka paikkaan. Jossain vaiheessa vaihdettiin niin että aloitettiinkin 4 hypyltä, joka oli 1. vastapäätä. ainakin mulla tämä aiheutti valtavan muistiongelman, jotenkin oli vaikeuksia jo muistaa rataa ja sitten kun aloitettiinkin vastakkaiselta puolelta niin tuntui hankalalta. Treeni oli kumminkin antoisa, epäilin alkuun etten tule muistamaan mitään rataa kun tehtävä oli mulle kovin erilainen normitreeneistä. Nita olikin sitten todella hyvä, sai kehuja tiukoista käännöksistä ja siitä kuinka hyvin lukee ohjausta. Eilen Nitan treeneissä tehtiin rataa, joka sisälsi kohdan Viitaniemen Heidin viikonlopun 3-luokan radalta. Nyt ei kyllä ihan sujunut niinkuin Strömsössä, leyeröinti oli vaikeata, Nita tuli helposti yhden hypyn ohi ja toisessa kohtaan sujahti aina vaan väärään putken päähän. Treenikaverit kyllä huuteli että syy oli mussa, eli ihan selkeesti kuulemma ohjasin kerta toisensa jälkeen väärään putkenpäähän. Tyhmä minä!

Nooan kanssa ei viime viikolla päästy treenaamaan, mutta maanantaina olimme jälleen mukana. Tehtiin rataa, jossa oli hyppyjä ja putkia. Eka kierros radasta oli melkoista luukutusta, takaaleikkauksilla mentiin, tokalla kierroksella tultiin esteitä vähän eri järjestyksessä ja nyt oli pakkovalssi, valssi ja takaakierrot käytössä. Vaikeinta oli se, että ensin paahdettiin menemään lujaa ja koira sai/piti irrota hyvin. Tokalla kierroksella koiran piti taas kääntyä tiukasti ja olla hyvin hanskassa. Kuten arvata saattaa niin eka kierros radasta oli meille helppo, Nooa poikahan irtoaa todella hyvin ja takaaleikkaukset sujuivat. Toinen kierros radasta aiheuttikin sitten päänvaivaa kun oli tiukkoja käännöksiä ja koiran piti pysyä hyvin näpeissä. Saatiin pikkasen hinkata toista kierrosta radasta.

Sporttiksella ja Purinalla ollaan myös tokoiltu. Viime lauantaina meni Sporttiksella molempien tyttöjen treenit melkoisen penkin alle, mutta maanantaina Purinalla tokoillessa sujuikin taas kivasti. Demin kanssa ollaan keskitytty nyt noutoihin, sekä tasamaa että hyppy. Hyppynoutoa on tehty 80cm esteellä, jos vaikka joskus pääsis siihen metriin asti ;) Vauhtia on noutoihin tullut lisää ja hyvää asennetta. Ruutua on myös treenitty, sekä bongausta että paikan korjausta, Demille nämä on olleet helppoja treenejä. Ruututreeniin pitäis Demin kanssa alkaa ottamaan häiriötä mukaan. Nitan kanssa on myös tehty pääasiassa ruutua, noutoja sekä seuraamista. Ruututreenissä jossa oli häiriötä, meni Nita hyvin epävarmaksi, joten taisi olla liikaa häiriötä. Noudot ovat olleet hyviä, seuraamisessa nyt erityistreenissä ollut liikkeellelähdöt ettei ennakoi sekä askeleet vasemmalle jotka ovat nyt olleet toodella rumat. Kaukoja on myös tehty molemmilla sisätreenissä, kuin myös jääviä, sekä erityisesti Demi tunnarin pitoa. Demi mälvii helposti tunnaria, ollaan vähän edistytty, nyt pystyy jo pitämään suurimmaksi osaksi istuessa nätisti, mutta edelleen liikkeessä tulee helposti mälvintää. Kaukot pystyy kumminkin tekemään tunnari suussa nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti