sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Niin vaan vaihtui marraskuuksi

Viikot ja kuukaudet menee hirveää vauhtia, tuntuu ettei ehdi tehdä mitään. Nyt on ollut muutenki todella sateista ja ikävää. Onneksi viikonloppuna oli kivoja juttuja ja treenejäkin saatiin aikaiseksi.

Lauantaina mentiin illalla Sporttiksen hallivuorolle. Hallilla ei ollut tunkua joten mahtui tekemään mitä halusi. Demi taisi aloittaa seuraamisella. Tein lyhkäsiä pätkiä, suoria sekä käännöksiä, tuntui hyvälle ja palkaksi leikittiin tissikumilla ja siitä Demi tykkäsi. Luoksetulon stoppi tehtiin 2 x ja kerta läpijuoksuna. Ekat stoppi vähän valahti, toinen oli jo praempi. Salla liikkuroi meille myös seuraamisen, luoksetulon sekä liikkeestä seisomisen. Itse liikkeissä ei tullut virheitä, mutta ääntelyä sen sijaan joka liikkeessä kun tein nämä palkatta. Demi ja Jasu tekivät yhdessä lopuksi paikkamakuun, Demi nousi istumaan muistaakseni Jasun käskystä (tehtiin evl tapaisesti), käskin uudestaan. Pysyi koko paikkamakuun maassa ja oli hiljaa. Oltiin hallin ulkopuolella piilossa 4min. Sitten vielä paikkaistuminen, Demi meni maahan kun pääsin hallin ulkopuolelle. Kävin käskemässä uudestaan ja taas sama juttu, kävin jälleen käskemässä, nyt jäin 5m päähän jolloin pysyi istumassa. Istumista pitää kyllä vahvistaa, tosin mun olis pitäny muistaa ettei sitä olla kaheesti treenattu.

Hallilta lähdettiin Erikalle glögille. Demi osasi hienosti olla sisällä Tiikerin ja Taran kanssa, eivät siis alkaneet riehumaan, mitä vähän pelkäsin.

Sunnuntaina oli Sirke Viitasen tokokoulutus Purinalla. Osallistuin Demin kanssa koulutukseen. Koulutusta saatiin 2 x 20 min, eli ihan mukavasti. Ekalla kierroksella puhuttiin meidän kisasuorituksista, palkkaamattomuudesta, liikeväleistä, ääntelystä, vireestä. Puhetta oli siitä kuinka meillä kisoissa homma vähän lähtee lapasesta kun vire nousee. Sain vinkin provosoida treeneissä ongelman esiin, todennäköisesti Demi ei siis edes tiedä että käytös ei ole hyväksyttyä kokeessa kun ns. vapaalla saa niin tehdä. Treenattiin myös liikevälejä. Sirke liikkuroi meille 4 liikettä putkeen, palkkasin koiraa vain kehuilla ja taputuksilla ym. Alkuun Demi palkkantui tästä hyvin, mutta vikassa liikkeessä alkoi kuulemma jo ilmeestä huomaamaan että neiti odotti sitä oikeaa palkkaa. Ääntelyä tuli myös, mutta tästä todettiin että ääntely liittyy palkkaamattomuuteen, joten  treenataan palkkaamattomuutta niin äänetkin hoituu sitten samalla. Jtakettiin liikkeitä niin että osassa palkkasin liikkeen aikana, jolloin loppuliike, siirtymä tehtiin palkatta. Tai sitten palkattiin siirtymä tai liikkeen alku. Demillä on todella kova odotus palkasta liikkeen lopuksi, ja kun sitä palkkaa ei tule niin pettymys on myös kova. Nyt olisi syytä treenata paljon niin että palkkakohtaa vaihdellaan, jolloin Demi ei oikeasti tiedä milloin palkkaa tulee. Liikeväleissä taas pitäisi muistaa kehua koiraa kunnolla ja valmistella koiraa seuraavaan liikkeeseen, jolloin itse siirtymä ei tunnu niin pitkälle kun siinä oikeasti on jotain tekemistä ;)

Tokassa setissä tsekkasimme ruudun. Demillä ollut ajoittain ruudussa haistelua sekä hirmuista paikan tarjoamista ja korjaamista jos targettia ei ruudussa ole ollut. Teimme ruutua niin, että vaihtelimme targetin kanssa tai ilman. Demillä ei ollut ongelmia ruudussa, sujui todella hyvin, mutta mä sain huomautuksen siitä, että kun sitä targettia ei ruudussa ole ja koira on oikeassa paikassa niin voisin huutaa "jes" enkä "seis", koska munhan olis hyvä kehua oikeasta paikasta vaikkea tregettia ruudussa olekkaan. Tätä en ollutkaan ajatellut, olen nimittäin huutanut "seis" ja sitten hyvä, eli perjaatteessa olen kehunut vain pysähdyksestä enkä vahvistanut paikkaa, hups. Tehtiin myös korjauksia ruutuun, Demi laitettiin joko ruudun reunalle tai eteen ja siitä ruutuun käskyllä ruutuun. Näitä ei olla kai treenattu ollenkaan, joten Demi vaati tupla käskyn ennen kuin korjasi rutuun, mutta osasi korjata oikeaan paikkaan. Loppuun vielä kierron kautta treenattiin seuraamaan tuloa, jossa siis treeni ideana treenata samaa kun ruudusta seuraamiseen tuloa. Tämä sen sijaan ei ollut kaunista katsottaavaa, Demi poikitti aivan hulluna kun tuli seuraamaan. Sain myös vinkkejä perusasennon suoruuteen, tai siis lähinnä sen ulospäin kaartuvan joutsenkaulan suoristamiseksi.

Koulutus oli todella antoisa, erittäin mukava kouluttaja ja uusia vinkkejä ja ajattelemisen aihetta tuli rutkasti ! Sain myös vinkkejä tunnariongelmaan, siis joka meillä Nitan kanssa on.  Sirke muutenkin kertoi miten hän itse opettaa tunnarin pennulle ja tulipahan taas opittua yksi uusi tapa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti