perjantai 3. huhtikuuta 2015

Myy esittäytyy

Sunnuntaina 29.3 käytiin hakemassa pentu kotiin. Uusin perheenjäsen on Demin pentu, joka tottelee nimeä Myy. Myy kotiutui meille 8 vko iässä. Myy haettiin tarkoituksella kotiin Demin jälkeen, koska toivoin että Demin maidontuotanto ehtisi loppua ennen pennun tuloa. Myös Nitan kannalta ajattelin, että on helpompi sopeutau kun tulee yksi koira kerrallaan.



Automatka sujui hyvin, pentu oli rauhassa sylissä, ei piippaillut eikä huutanut, mutta pahoinvointia ilmeni. Kotona Nita ja Demi odotti makkatissa portin takana kun tultiin Myyn kanssa kotiin. Myy lähti samantien tutkimaan asuntoa häntä pystyssä ja kävi heti myös Nikoa moikkaamassa. Sitten hän huomasin portin takana mamman ja sehän vasta ihanaa olikin. Hetken aikaa Myy haisteli portin takaa Demiä ja Nitaa ja sitten päästinkin jo Demin lapsensa luokse. Ja samantien oli Myy kiinni tississä! Demi imetti hetken mutta sitten ajoi Myyn pois. Päästin jonkun ajan kuluttua myös Nitan Myyn luokse. Myy oli innoissaan ja Nita kauhuissaan. Nita juoksi Myytä karkuun ja Myy tietenkin vain seurasi Nitaa. Nitä pääsi makkariin takaisin kun sitä selkeästi alkoi ahdistamaan. Eka yö nukuttiin Myyn kanssa olkkarissa, tai no ei me kyllä hirveesti nukuttu. Myy nukkui pieniä pätkiä ja muuten tutki kämppää, rallatteli ympäriinsä, hyökkäili mun päälle, söi huonekaluja ym ym. Olin pikkasen väsyny seuraavana päivänä kun piti töihin lähteä.

Mun työpäivän aikana kaikki oli sjunut hyvin, koirat oli Nikon kanssa kotona. Nita oli välillä makkarissa kun oli näyttänyt siltä ettei oikein arvosta Myyn olemassaoloa.Seuraava yö sujui jo vähän paremmin, nukuttiin 3h jonka jälkeen oli tunnin hereillä ja sen jälkeen nukuttiin vielä 4h, eli aika hyvä saldo. Sen jälkeen yöt onkin nukuttu yhteen putkeen 6-7h, puhhastellut se on, mutta ei ole ekan yhteisen yön jälkeen isoja tyttöjä kiusannut eikä möykännyt.

Myyllä on todella hyvä ruokahalu, se on hyvin ahne, ehkä tullut äippäänsä ;) Myös leikkimisestä tykkää kovin, saalisleikit on parhaita mutta vetoleikeistä tykkää myös, rätti on tässä ollut se paras vaihtoehto. Eilen kokeiltiin jo sisällä kahden lelun leikkiä ja sehän sujui hyvin, vaihtaa heti kun toinen lelu kuolee ja toinen herää henkiin. Ulkoiltu ollaan pääasiassa kahdestaan, koska se on vielä sellaista showta että parempi kulkea Myyn kanssa kahdestaan tai siis ainakin silloin kun on hihnassa. Seilaa tietty edestakas puolelta toiselle, pyörii jaloissa ja on kuin hurrikaani :D Vapaana on saanut olla metsässä ja pellolla. On itsenäinen ja jättää aika paljonkin välimatkaa, mutta pitää kumminkin huolen että pysyy mukana. Myy ja Demi on myös ulkoillut muutaman kerran yhdessä. Myy on aivan ihana tapaus, se on ihana virtapiiri jolla vieterin jalat. Tykkää pomppia ja kiipeillä. ja Siitä onkin ollut vaikea saada kuvia paitsi silloin kun on väsynyt. Kynsiäkin on ehditty jo leikata, kahtena päivänä, eli kaksi tassua kerrallaan. Vaikka onkin ollut vädyny kynsiä leikatessa niin melkoinen kiemurtelija se kyllä on. Mutta aivan loistava tapaus <3

Ekan yhteiskuvan sain napattua eilen, Nita ja Demi massa käskyn alla ja sitten vaan odotettiin että Myy osuu kohdille :)


2 kommenttia: