tiistai 5. elokuuta 2014

Toko & tottista

Käytiin Talin huipulla treenimässä SCY:n vuorolla. Aloitettiin paikallamakuulla x 2. Eka tehtiin 4 min, Nita osallistui tähän. Meni ekalla käskyllä maahan ja makasi rauhassa, nousi myös sivulle ekalla käskyllä. "Kehästä" poistuminen lähti vähän käsistä, eli lähti suoraan kiitämään palkalle, huups. Tätähän se yritti viime kokeessakin, täytyy siis muistaa viikonloppuna. Demi osallistui toiseen paikallamkuuseen, otettiin 3 min, vähän katteli ympäriinsä, kerran haisteli omaa kylkeä, pysyi samassa asennossa (lonkalla) koko paikkiksen.

Nitan kanssa tein lyhyet treenit kun oli vielä Nitalle lämmin keli. Luoksetulo, jossa palkkasin hyvästä stopista. Ruutuun lähetys. Ruutu oli vähän ylämäessä, mutta hyvin sen bongasi. Ruudussa oli kosketusalusta mutta ei huomannut sitä, pysähtyi kumminkin mun käskystä, maahan tupla käsky. Seuraamista, kontakti katkeili, katteli merkkejä ja muita treenaavia koirakoita. Kontakti parani kyllä, sivuaskeleet molempiin suuntiin teki hienosti, peruutusta ei tehnyt, siirtyi vaan uudestaan sivulle. Juoksu osuus oli hyvä, hitaassa kontakti taas tippui. Metallinouto, palkkasin vauhdista, hyvä. Tunnari, ruoho oli sen verran pitkää ettei tunnareita näkynyt. Nita ei siis oikeen tiennyt missä ne oli. Lähti ensin väärään suuntaan, mutta siinä kun etsi niin löysi ne, hyvä. Haitseli ja oman kohdalla merkkasi ja otti sen. Lähti tuomaan ilman lisäkäskyjä, mutta sitten tiputti ja lähti haistelemaan maata?! 

Demi teki alkuun ruutua. Bongasi ruudun hyvin ja pysähtyi käskystä, mutta ei mene maahan ei, tai meni se ehkä jollain viidennellä käskyllä. Kutsuin pois ruudusta ja lähetin uudestaan vähän lähempää. Edelleen sama juttu. Tein sitten niin että itse menin ehkä 5 m päähän ruudusta, Demi jäi kauemmas. Ruutuun hyvin ja nyt meni heti ekalla käskyllä maahan. Sama vielä uudestaan, siirryin pari metriä kauemmas, edelleen hyvin. Eli täytyypi edelleen jatkaa vaan lähempää käskyttämnistä. Seuraamista, suoraa, askeleita oikealle, täyskäännöksiä. Ensimmäisen pysähdyksen ja siitä askeleet oikealle, päästi piippauksen. Tästä puhuttelin ja sama juttu uudestaan, jolloin oli hiljaa. Oli muuten ton yhden äänen jälkeen koko seuraamisen ihan hiljaa. Hyvä D! Tasamaa noutoa 650g, laukkasi kapulalle, ravasi takaisin, pöh. Uudestaan sama jolloin hoputin takasintulossa, laukkasi ja palkka siitä. Metrin hyppyä. Epävarmuutta havaittavissa, muutama kielto, joten jäi se suunniteltu nouto pois. A:ta ensin edestakas, sitten sitä loivempaa noutona 650g kapulalla, oikein hyvin. Loppuun jyrkkä A, noutona toko kapulalla, hyvin. 

Treenien jälkeen käveltiin hetki ja sitten suunnattiin Haukilahteen jätskille. Törmättiin meidän päiväkodin entisiin lapsiin ja niin sai Demi ja Nita rapsutteluja. Nitakin oli sitä mieltä että oli kivoja lapsia, Nita tunnistaakin oikeasti kivat lapset :) Kirsi jäi koirien kanssa kun mä menin kahvilasta ostaan jätskiä. Tuodessani pehmiksiä ja ojentaessani Kirsille toista, hyppää Demi mun kädessä olevaa pehmistä kohti. Refleksit kun pelaa nii siirsin äkkiseltään kättä jolloin mun pehmis lensi isossa kaaressa maahan ja Demi tietty perässä. Demi sanoi 1-0! Ja mä niin tiesin että noin voi käydä, ehdin jo Kirsiä asiasta varoittaa, se pieni hetki kun en 100% keskittynyt omaan niin Demi tiesi hetken tulleen. Se pieni ahne pirulainen! Omapahan on syyni kun annoin viime kesänä Demin ekaa kertaa maistaa jätskiä, se on aivan hulluna jätskiin. Jos se sais valita palkkansa treeneissä, se olis ehdottomasti jätski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti