sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tokoa ja aksaa

 

Alkuillasta tokoiltiin Malminkartanon nurtseilla Kirsin, Erikan ja Martinan kanssa. Nita teki hyppynoutoa, jossa edelleen kolautteli esteeseen. Pisti kyllä miettimään että mistä mahtaa johtua. Fyssarilla oltiin 1kk sitten ja selkäkuvien uusiminenkin on käynyt mielessä... Mennäkkö uudestaan fyssarille piakkoin vaiko eläinlääkäriin... Seuraamista, joka oli aivan kauheeta. Nita oli paineessa eikä sillä ollut kivaa, eikä ollut mullakaan. Tunnaria, otti kovasti häiriötä kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Ihmisiä kulki läheltä ohi ym. ja se oli Nitalle kova pala. Löysi kumminkin oman kun vihdoin alkoi haistelemaan. Tehtiin 3x, vikalla kerralla laitettiin tunnareiden väliin nameja. Lähti innokkaamin ja häntä tötteröllä etsi nameja, kun namit oli syöty haisteli tunnaririvin ja toi oman.

Talissa pari viikkoa sitten

Demi aloitti oman vuoron leikkimällä, heittelin fresbeetä kun se on ihana. Sitten metallinoutoa ja saatiinpa laukka molempiin suuntiin ja tästä palkaksi fresbee. Seuraamista, temponmuutoksia. Pyysin muita tsekkaamaan normaali vauhdin kun siinä Demi herkästi alkaa edistämään ja poikittamaan, mitä ei tee hitaassa eikä juoksussa. Muutaman lyhyen pätkän edisti normaalissa, mutta muuten paketti pysyi hyvin kasassa. Sivuaskeleet oikealle hyvin, samoin paikallaankäännökset ja peruutuskin onnistui. Vain yksi piippaus koko seuruu treenin aikana! Ennen ryhmäpaikkista otin lyhyen kokeilun, laitoin Demin paikallamakuuseen ja nameja ympärille joita EI saanut syödä. Erika jäi lähelle tarkkailemaan tilannetta. Alkuun namit oli hirmu kova vastus, mutta sitten malttoi olla haistelematta. Muutama perkele siinä kyllä ehti tulla. Mutta menipähän perille ettei maata haistella. Sitten ryhmä paikallamakuuseen. Demin rivin ensimmäisenä. Meni suorasta istumisesta maahan, eli asento oli aivan suora. Haisteli kerran maata jätön aikana, josta kielsin. Piilosta näin Demin, katseli maisemia mutta ei haistellut maata, hyvä.

Nooa, Tara, Demi

Siirryttiin vielä Purinalle aksaamaan. Nitalla tein hyppytekniikan perussarjaa, kun tokohypyn kolauttelu on pistänyt miettimään. Perussarjan meni kumminkin nätisti eikä tiputellut rimoja jotka tosin oli 25cm. Nitaa rapsutellessa huomasin, että selässä on molemmin puolin kohta jota aristaa, sama kohta kuin toissa kerralla oli kun käytiin Tamaralla, eli täytyy kattoa jos saatais Nita Tamaralle lähiaikoina kun seuraava varattu aika meillä olisi vasta marraskuussa.

Demi teki myös perussarjaa, 6 askeleella, Nita tekee 5,5. Demi ei ole tehnyt hyppytekniikkaa sitten viime kesän. Nyt näytti oikeen hyvälle. Demi pääsi myös tekemään pientä rataa, lukee valssit, takaakierrot ja niistot. A:lla kontakteja ei tehty, meni laiskan miehen "juoksukontaktit", koska en ole kontaketja opettanut, tai olen mutta sitä on niin pitkä aika eikä Demi ole tänä vuonna treenannut aksaa kuin viime torstaina ja edellisen kerran maaliskuussa. Mutta neiti oli oikein pätevä ja innokas! Tehtiin lopuksi vielä puomilla 2o2o, namialustalla. Menee lujaa loppuun asti. Päätin ottaa lisää vauhtia putkesta, joo-o, sitä vauhti tulikin ja niin paljon että vauhdilla hyppäs puomin ylösmenon puoleenväliin. Jos Demin kanssa joskus aletaan tosissaan tekeen aksaa, tai edes puolitosissaan niin epäilen että ylösmenokontaktit pitäis opettaa ja niitähän mä en oo koskaan joutunu opettamaan... vinkkejä siis kehiin jos jollain on ideoita.

Nooan kanssa treenattiin kepeille samanlaista avokulmaa kuin torstaina treeneissä. Haki oikein ja välillä väärin. Treenattiin myös takaakiertoja, pakkovalssia ja jaakotusta. Kaikki toimi hyvin ja jaakotuksessa tuli nyt käteen asti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti