perjantai 25. heinäkuuta 2014

Hyppyjä, retkeilyä, jälkiä

Tiistaina menin Tiinan kanssa Talin huipulle collie vuorolla treenaamaan. Kun kerrankin sain aikaiseksi tuonne mennä, niin olin päättänyt että treenataan noutoa, metristä ja A:ta. Demin kanssa aloitettiin tasamaa noudoilla. Ensin tokokapulalla ja sitten järeämmällä 650g kapulalla. Demi ei ole varmaan vuoteen noutanut tota 650g kapulaa, niin mietin mitä mahtaa tummata, mutta eipä se mitään. Laukkasi molempiin suuntiin ja nosti heti ilman kummempaa ihmettelyä. Luovutuksessa huomasi, että tosta pitää pitää kunnolla kiinni, kun se ei pysy suussa ellei siitä oikeasti pidä kunnolla. Sitten tehtiin pk A:ta jota tuolla kentällä on monen kokoisena. Ei kumminkaan sitä vauva versiota tehty, vaan tehtiin loivaa ja sitä jyrkkää kisa A:ta. Loivemmalla A:lla tehtiin noutoa tokokapulalla ja jyrkällä pelkän patukan kanssa. Hyvin sujui molemmat versiot. Ens kerralla otetaankin sitten myös jyrkkää A:ta tokokapulalla ja loivempaa sillä 650 grammasella. Metristä ollaan tehty aina aloittaen 80cm ja sitten hyppy kerrallaan nostettu metriin. Tää on ollu mun mielestä kiva tapa kun se metrinen tuntuu aina vähän isolle. No huomasinpa ettei tuolla ole sellaista metristä josta saa lautoja pois. Hetken mietin jätänkö treenin kokonaan väliin kunnes päätin että kyllä se Demi pystyy sen metrisen hyppäämään vaikka alla ei ole 80-90 cm hyppyjä. Ja niinhän se meni, ilmavasti hyppäsi ilman ongelmia! Ja sitten sama patukan kanssa. Hieno likka! Olin vaan niin iloinen siitä, että uskallettiin hyppää heti metrinen, siistii. Toi metrinen on nimenomaan mun korvien välistä kiinnni. Ens kerralla vois ehkä yrittää myös metristä tokokapulalla. Loppuun tehtiin paikkamakuu Tiinan collietytön kanssa, hyvin meni.

Keskiviikkona lähdettiin Erikan kanssa tekeen Hanko-Raasepori kierrosta. Mukaan pääsi vain juniorit, eli Demi ja ihana Tiikeri. Ajettiin Hankoon, jossa kierreltiin useammalla rannalla, kierreltiin keskustassa ja käytiin esteratsastuskisoja kattomassa. Käveltiin ja nautittiin ihanasta lämpöisestä säästä. Onneks Hangossa tuuli lämmin kesätuuli niin helle ei tuntunut niin pahalle. Koirat sai uida todella paljon ja rallatella rannalla. Päivän päätteeksi oli mukana kaks väsynyttä matkustajaa.










Paluumatkalla käytiin vielä kattomassa Raaseporin linnaa. Oli muuten hieno paikka. Taustalla soi musiikki kun alueella oli samaan aikaan kesäteatteri esitys.





Tänään ajelin aamusta Hyvinkäälle. Pian kanssa treffattiin jäljestyksen merkeissä. Aloitettiin kahvittelulla ja sitten siirryttiin metsään. Pia teki Demille jäljen 350m ja 6 keppiä. Ja mä tein samalla Martille jäljen. Demin jälki vanheni vajaan tunnin. Maasto oli ihan rutikuivaa ja lämmintä 30 astetta. Ajattelin, että Demille ei todellakaan helpot olosuhteet ja saas nähä miten käy. Janalta otti takajäljen ja sitten vähän pyöri ympyrää ennen kuin lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Alun jälkeen Demi alkoi jäljestää tarkasti ja vauhtia on tullut lisää. Muistin myös pitää liinaa tarpeeksi tiukalla, eli jotain mäkin olen oppinut. Ekassa kulmassa kadotti jäljen, mutta tässäkin oon oppinut, annoin Demin pyöriä minkä pyöri ja vasta kun taas oli jäljellä niin lähdin sen perään. Enää en mee mukaan siihen pyörimiseen, löytää vaan helpommin takaisin jäljelle kun en oo siellä sotkemassa. Loput kulmat meni hyvin. Kepeistä löytyi 5/6. Neloskeppi jäi metsään. Demi yhdessä kohtaan kyllä näytti siltä että tarkentaa hajua, mutta kun ei keppiä nostanut niin ajattelin että haisteli jotain muuta. Mutta hienosti Demi suoritti jäljen noinkin kuumassa. Sanoisin et oli kyllä yks parhaimmista meidän jäljistä. Oon niin ylpeä tuosta junnusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti