lauantai 19. heinäkuuta 2014

Forssan kautta erikoisvoittajaan

Tänään käytiin Forssassa kisaamassa Nitan kanssa. Kisassa oli paljon tuttuja, en edes muista koska viimeks on niin paljon tuttuja ollut (jos nyt ei rotumestiksiä lasketa) ja kaikki ei edes ollut collie ihmisiä. Hauskaa kisata kun on tuttuja paikalla, jotenkin siinä jutustellessa jännitys vähän kaikkoaa. Menin kisapaikalle jo heti aamusta kun tuttuja kisasi evl:ssä. Vähän aikataulut petti ja voittaja tais alkaa vähän myöhässä, mutta mitäpä tuosta, aurinko paistoi ja lämmintä oli. 30 astetta oli mittarissa ja Nitasta sen kyllä huomas, läähätti melkoisesti. Pelkäsin, että tuolla olis amppareita kehässä kun viime vuonna kun Demin kanssa kisattiin niin siellä pörräsi vaikka mitä. Nitahan ei yhtään arvosta pörriäisiä niin vähän jänskätti.

Nita vinkui ennen kehään menoa, mutta hiljeni kehässä. Paikallamuussa päästi muutaman piippauksen, sivulle tarvis tuplakäskyn, tästä 9. Epäilen ettei tuomari kuullut tupla käskyä. Yksilöliikket alkoi metallinoudolla, Nita teki tapansa mukaan hyvän metallin, loppu sivulletulo vino, 9,5. Sitten kaukot. Eka vaihto oli maasta seisomaan, ajattelin että jess ei istumista... no tähän tarvittiin kolme käskyä, onneks muistin et ekaan saa antaa niin monta käskyä. Muut vaihdot teki yksillä käskyillä, ainakin muistaakseni ja pysyi melko hvyin kohdillaan, 8. Tunnari, 6, oli väärässä mielentilassa. Tunnarit oli ympyrässä, ei reagoinut omaan ja kaikki haisteltuaan lähti tulemaan mua kohti. Annoin uuden käskyn, meni vähän vauhdilla ja potkasi yhden vähän sivummalle, löysi oman, tiputti ennen irrotus käskyä. Luoksetulo, 10. Hyvä luoksetulo, vaikka stoppi ei ollut tänään niin terävä kuin yleensä. Seuraaminen, 9,5. Piti paikkansa hyvin, kontaktia ei kokoajan, täyskäännökset oli väljiä. Ei mitään loisto seuraamista, on tehnyt paremminkin kisoissa/treeneissä. Ruutu, 8. Lähti hyvällä laukalla suoraan ruutuun (ilman kaarrosta), pysähty käskystä, maahan käskyllä istumaan ja toisella käskyllä maahan. Hyvin tuli seuraamaan kutsuttaessa. Hyppynouto, 10. Nitan perus hyvä hyppynouto. Nita se tykkää noudoista :) Kokonaisvaikutelma 9. Pisteitä kertyi 280 pistettä, eli 1-tuloksen verran ja sija 2/6.


Töitä on tehty paljon ja vielä on paljon hiottavaa. Kaukot ja tunnarit on teettänyt eniten töitä ja niiden parissa jatketaan. Vaikka nyt on tie auki evl:ään, niin ei olla sinne heti siirtymässä. Meillä on yksi varma koepaikka ja yksi varasija, joten siihen tai niihin nyt ainakin vielä mennään.

Nita ei edes osaa vielä evl:n liikkeitä, mm. merkkiä ja ohjattua ei olla treenattu. Nitalla on ollut ruudun kanssa ongelmia, kun helposti tarjosi merkkiä, sen takia olen jättänyt merkin opettamisen myöhemmälle. En edes totta puhuakseni vielä vuosi sitten ollut varma, saadaanko ikinä 1-tulosta voittajasta kun sillon kaukot ja tunnari oli vielä niin kesken. Me siis kisataan iloisin mielin vielä voittajassa, meillä ei ole kiirettä evl:ään!

Ihana päivä rakkaan koiran kanssa ja hyvässä seurassa. Pia ja Sona tekivät hienon 1-tuloksen ja voittivat evl:n. Voittajan palkintojen jaon jälkeen suunnattiin ABC:lle syömään ja sitten kotia kohti.

1 kommentti: