tiistai 15. lokakuuta 2013

Ratatreenit ja kisamainen

              

Maanantaiseen tapaan oltiin Nooan kanssa aksatreeneissä. Teemana ratatreenit. Radalla oli mm. putki-puomi erottelua, kepeille vaikea avokulma, takaakiertoja ym. Rata oli mukava, muutama vaikeampi kohta, jossa mm. loivasta kaariputkesta mentiin joko 90 asteen kulmassa olevalle keinulle tai edessä olevalle pituudelle. Putkijarrulle oli siis jälleen käyttöä, vähän meillä jälleen tällasessa kohdassa oli putkijarru pikkasen kateissa, eli käännös vähän valui, mutta tuli kumminkin ihan hyvässä kulmassa keinulle. Keinun teki heinosti, ei kertaakaan lentokeinua! Kepeille haki hyvin ja pääsin ottamaan hyvin sivuttaisetäisyyttä kunhan muistin pitää ohjauksen yllä. Loppukaarre meni juostessa, mä sain juosta ihan hulluna jotta ehdin ja ekalla kierroksella Nooa arvioi 65cm okserin jälkeen renkaan korkeuden vähän väärin ja hyppäsi osuen renkaaseen. Nooa ei ollut moksiskaan vaikka mä vähän säikähdin. Otettiin muutama kerta sitten vain rengasta ja hyvin hyppäsi. Puomin kontaktit Nooa teki muutaman kerran fuskaten, vapautti itse itsensä ja kun sitten sanoin p****** niin Nooa otti yllättäen itseensä, teki kontaktit kyllä nätisti mutta ei niin iloisesti.

                               

Aksan jälkeen osallistuttiin tokotreeneihin Demin kanssa. Päätettiin muutama viikko sitten, että pidetään kisamaiset. EVL ja voi koirat aloittivat paikkamakuilla ja yksilöliikkeillä ja sen jälkeen otettiin avoimen koirakot. Aloitettiin paikkamakuulla. Demi nousi jätössä, käännyin ja käskin uudestaan, nyt pysyi. Oli perinteisessä asennossaan, etutassut ristissä :D 3min aikaa, piilossa, oli kuulemma hiljaa ja levollinen. Sitten hengailtiin kun toivoin että ei olla ekana suorittamassa jotta saadaan odottelua aikaiseksi.

Liikkeet tehtiin perinteisessä järjestyksessä. Seuraaminen, hyvä kontakti ja paikka, poikitti vähän, äänteli liikkeelle lähdetäessä. Liikkeestä seisominen, äänteli taas liikkeelle lähdössä, pysähtyi hyvin, asetteli tassut, kun kävelin ohi kääntyi perässä. Luoksetulo, hyvällä laukalla ja hyvä stoppi, laukalla loppuun asti. Liikkeestä maahanmeno, jälleen ääntelyä, jäi seisomaan. Nouto, nytkähti kun heitin kapulan, nytkähti liikkurin "käsky" sanasta. Hyvä nouto, laukalla molempiin suuntiin, vino perusasento. Kaukot, oikein hienot vaihdot, ei liikkunut ja teki ryhdikkäät istumiset. Hyppy, ekalla käskyllä yli, istui ekalla käskyllä ja tuli takaisin hypäten ja suorassa perusasennossa.

Olen melko tyytyväinen suoritukseen. Seuraamiset ovat parantuneet, vaikka vielä vähän poikittikin. Ääntelystä en tykkää, mutta se tulee palkkaamattomuudesta jota ollaan treenattu liian vähän. Seisomista pitää treenata, jotta kestäis mun liikkeen ohi. Maahanmenossa ei todennäköisesti vaan kuunnellut, tää on ollu varma liike. Paikkamakuusta en osaa sanoa, se on ollu pitkään jo hyvä joten en tiedä onko todellinen ongelma vaiko ei, selviää ehkä seuraavien treenejen aikana.

Jäätiin vielä kimppatreenien jälkeen Erikan kanssa hallille, pidin seuraa Erikan treenatessa Tikrua. Hallin pihassa ennen kotiin lähtöä huomattiin revontulet. En oo aikaisemmin nähny kaupungissa revontulia. On ne vaan hienon näköiset. Piti ottaa kännykällä kuva, mutta akku oli niin loppu ettei onnistunut :(

Päivällä pääsin lähtemään töistä ajoissa, joten kamera pääsi mukaan lenkille. Tässäpä siis lisää syyskuvia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti