maanantai 30. syyskuuta 2013

Agia ja tokoa

Nooan kanssa agilitytreeneissä. Toisen kouluttajna kanssa treenattiin rataa 15 esteen kera, jossa teemana takaakierrot, hyvin vaihtelevat hyppyvälit ja hypyt tyhjyyteen.  Tiesinpä heti että näissä on meillä hommaa. Takaakierrot on hanskassa, mutta vaihtelevat hyppyvälit tuotti vähän hakaluutta. Alussa kolisi muutama rima (vaikka pysyivätkin ylhäälä) kun hyppyvälit oli hyvin vaihtelevia. Jotenkin se rytmi ja askeleet oli hankalat löytää. Hypyt tyhjyyteen olivat ja ovat meille hankalia. Kun radalla tulee hyppy tyhjyyteen, leiskauttaa Nooa usein iiison hypyn. Radalla tulikin tällasia tyhjyyteen hyppyjä useampia. Itse rata tehtiin useampaan otteeseen nollana läpi, mutta kaarretta oli liikaa. Hiottiin siis käännöksiä pienemmiksi ja hyvin ne saatiinkin pienenemään.

Toisen kouluttajan kanssa treenattiin putki-puomi erottelua. Puomin molemmissa päissä oli u-putket alla. Putkien suut siinä puomin alastulon molemmin puolin. Koira lähetettiin putkeen josta hypyn kautta puomille. Nooa käänty todella hyvin jaakotuksella puomille ja sai siitä hyvän linjan. Eli erottelu sujui hyvin. Toisessa päässä vastaavalla tavalla ja tässä Nooa muutaman kerran oli menossa putkeen, mutta viime tingassa tajusi ettei tää ollutkaan puomi ja kääntyi aj korjasi puomille. Kerran myös veti liinat kinni putken edessä ja korjasi puomille. Poika siis ajatteli kovasti, ihana Nompu!

Nooa treenien jälkeen oli vuorossa tokotreenit. Nina Manner tuli taas meidän tokoporukkaa kouluttamaan. Demin kanssa saatiin vinkkejä ohjatun suuntien opettamiseen. Mulla on ollu visio opetuksesta leluja käyttäen, mutta nameilla en ollut ihan varma miten lähden tekemään vai otanko suoraan kapulat. Tehtiin suuntia ruokakuppeja käyttäen. Demi vietiin merkille (kun ei vielä merkkiä osaa), keskikapulan sijalla oli ruokakuppi, joka oli oikeassa paikassa 10m päässä keskellä. Sivuilla 10m päässä oli samassa linjassa merkin kanssa oikea ja vasen kuppi joissa oli namia. Lähetin Demiä sitten vuoron perään ja epäjärjestyksessä milloin kummallekkin kupille. Demi tajsui suunnat todella hyvin. Alkuun kupit pidetään samalla linjalla merkin kanssa jotta oppii tekemään kunnon kaaren. Pikkuhiljaa lähdetään siirtämään oikeaa ja vasenta kuppia taaksepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti