lauantai 14. syyskuuta 2013

Paimiossa kokeessa

Aaamulla oli aikainen herätys ja lähtö Paimioon tokokokeeseen. Molemmat neidit lähti matkaan mukaan. Kokeen tuomari vaihtui viime tingassa, eli tuomarina toimi Tuija Sere, joka oli mulle ihan uusi tuttavuus. Päivä alkoi evl luokalla, joten sitä sitten alkuun seurasin. Nitan kanssa ehdin myös hyvin käydä metsässä ennen voittajan alkua. tuomari halusi jakaa voittajan liikkeet kahteen osaan, joka oli jotenkin suuri yllätys mulle, en ajatellut että voittajassa näin tehdään vaikka tiedän että välillä niin on.

Aloitettiin paikallamakuulla. Nita oli beuceronin ja pyrrin välissä. Alkuun piippaili ja sitten hiljeni. Saatiin paikkamakuusta 8. Sitten kehästä ulos ja odottelemaan omaa vuoroa. Eka setti aloitettiin ruudulla, joka oli kehän toisessa reunassa, näytti helpolle paikalle, mutta eipä sitä löydetty, eikä löytänyt kuin yksi koko voittajassa. En kun menin merkille sanoin Nitalle edessä ruutu ja Nita mielestäni bongasi ruudun, mutta lähetyksessä sinkosi kumminkin vasemmalle, annoin kolme käskyä eikö löytänyt, joten 0 p. liikkeestä. Tuomari kehoitti kumminkin kävelemään ruutua kohti ja helpottamaan ja kyllähän se Nita sen sitten lopulta löysi. Sitten oli vuorossa hyppynouto, innokas tekeminen, 9, piste pois vinosta perusasennosta. Metallinouto, laukkasi molempiin suuntiin, ote hieman löysi, vino perusasento, 8. Seuraaminen oli viimeinen liike ennen taukoa. Seuraamisesta saatiin 7. Ei ollut Nita ihan kuulolla, kontakti tippui ja perusasentoja jäi tekemättä. Toka setti alkoi luoksetulolla. Nita lähti tulemaan lujalla laukalla, jolloin stoppi vähän venyi, mutta ei mun mielestä paljon, seuraava väli taas hvyällä laukalla ja maahan meni nopeammin ja loppupätkä vielä laukalla, vino perusasento.Tästä 7,5. Liikkeestä istuminen, ihan hyvä kai, saatiin siitä 9, ei muistaakseni kommentoinut tähän mitään. Tunnari oli seuraavana, lähti laukalla kapuloille, haisteli kahta ekaa, otti eka toisen ja vaihtoi toiseen. Se oma olis ollut kolmas rivissä, eli ei tuonut omaa. Tunnarista 0. Kaukot oli viimeinen liike. Nita ei noussut ekalla käskyllä seisomaan ja jossain muussa vaihdossa tarvis tuplakäskyn ja muistaakseni yksi vaihto jäi tekemättä, eli kaukoista 5. Kokonaisvaikutuksesta saatiin 8, oltais kuulemma saatu 9 jos olis äännellyt vähemmän. Yhteensä 179 pistettä, ei tulosta.

Suorituksesta ei jäänyt paha fiilis vaikkei tulosta saatukkaan. Tuomari oli melko tiukka ja tuomaroi sääntökirjan mukaisesti. Pisteitä ei saanut ilmaitteeksi, joten jokainen piste oli ansaittu. Tuomari oli mukava ja kannustava. Menisin uudestaankin. Nitan kanssa yksilöliikkeet jaettuna kahteen settiin ei ehkä ole se toimivin. Ekan setin teki hyvin, mutta tokassa alkoi jo perusasentoon tulot olemaan vähän ei niin mielekästä. Ääntelykin lisääntyi tokassa setissä, ekassa oli hiljaa. Viime kokeessa teki kaikki liikkeet putkeen innolla, nyt se into laski ensimmäisen setin jälkeen.

Voittajan jälkeen alkoi avoin luokka, johon osallistuttiin Demin kanssa. Paikkamakuussa Demi oli rivin viimeisenä, vieressä tervu. Tervu nousi heti istumaan ja kohta perään tervun toisella puolella ollut sakemaani. Jonkun ajan päästä tervu nousi seisomaan ja omistaja haki sen pois riivstä. Sakemanni ja toinen collie piippailivat ja haukkuivta paikallaolossa, eli oli levotonta. Demi pysyi maassa hineosti. Saatiin paikkamakuusta 9, tuomari oli vähän epävarma oliko piipannut vaiko ei joten antoi 9. Liikkuri kumminkin jälkikäteen kertoi, ettei Demi ollut päästänyt ääntäkään. Kehästä pois ja odottelemaan omaa vuoroa. Demi odotteli autossa kun oltiin luokan viimeisinä. Yksilöliikkeet alkoivat hypyllä ja aivan mahtavaa teki parhaimman avo hypyn ikinä. Hypääsi ja istui suoraan keskelle hyppyä ja käskystä takaisin. 9 saatiin, perusasento kai hieman vino. Nouto oli seuraavana, heitin kapulan ja neitihän päätti sitten varastaa. Nouto oli kyllä hieno ja tuomarikin voivotteli, mutta minkäs sille voi kun koira varastaa niin se on 0 pistettä se. Seuraamisella jatkettiin, Demi ei keksinyt tyhmyyksiä, muttei kyllä tehnyt parastaan. Piti paikkansa, mutta ehti katsella maisemia, eli 8 seuraamisesta. Liikkeestä maahanmeno, oli hieno ja nopea, 10. Luoksetulo, ekaa kertaa ikinä jouduin antamaan kaksi käskyä, pysähtyi sitten muutaman metrin päähän musta, eli 5. Liikkeestä seisominen, seurasi kai ihan jees, pysähtyi Demiksi huonosti, eli otti askeleita mun perään. Ohikävellessä kääntyi rumasti mun perään, kun menin sivulle oli siis ihan poikittain, tästä 5Kaukot oli vikana, tässä taas joku uusi moka meille, ei noussut istumaan, annoin ekaan istumiseen tuplakäskyn ja tokassa istumisessa ei noussut enää ollenkaan, oli maatunut maahan... Eli kaukoista 0. Tein sitten lähempää, vaikka oltiinkin jo nollattu ja kas, neiti teki ne hienot skarpit kaukot. Kokonaisvaikutus 8, pisteitä lähti ääntelystä. Pisteitä ainoastaan 114 ja III-tulos.

Viime kokeen jälkeen mietin menekö tämän päivän kokeeseen vaiko en. Päätin osallistua koska ajattelin että jos alkaa kekkuloimaan niin pääsen jollakin tavalla puuttumaan. No tänään sitä kekkuilua ei tapahtunut joten siitä olen tyytyväinen. Tämän päivät nollat oli outoja, epätyypillisiä. Noudossa varastaa ajoittain, muttei mitenkään säännöllisesti, joten ei ole mikään tyypillinen ongelma, myöskään kaukoissa ei ole ongelmaa ollut. Luoksetulon stoppikaan ei tähän mennessä ole epäonnistunut, joten pikkasen ihmetyttää mikä oli. Liikkeestä seisomisessa on ollut ongelmana se että ottaa muutaman askeleen mun kävellessä ohi, mutta ei noin paljon kun tänään. eli tämän päivän nolla ja 5 liikkeet oli meille ei tyypillisiä. Ääntelyä sen sijaan tuli ja ne alkoivat puolesa välissä luokkaa. Tiedän että ollaan treenattu liian vähän palkkaamattomuutta ja ääntely johtuu mitä todennäköisemmin siitä. Tällä hetkellä meidän treenit eroaa liiaksi koetilanteesta, näin päättelen. Olen melko tyytyväinen omaan toimintaan kehässä, en menettänyt hermoja enkä ollut pettynyt vaikka ei mennyt niin kuin osataan, niin ja olin ns. melko normaali vaikka olinkin jännittynyt. Seuraamisessakin kävelin reippaasti aj musiitn heiluttaa käsiä, eli käsi ei halvaantunut ;) Olen enemmänkin hämmentynty koska virheet oli uusia. Nyt täytyy ainakin saada treeneihin lisää kokeenomaista toimintaa, palkkaamattomuutta ja oman vuoron odottelua ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti