tiistai 17. syyskuuta 2013

Syksy on täällä


Se on syksy nyt tullut kuten kuvasta näkyy. Eilen maanantaina pääsin aikasiin töistä ja ehdin kerrankin ulkoiluttamaan kameraa ja koiria valoisaan aikaan. Piti ottaa vähän kuvia kun tuppaa välillä unohtumaan. Syksyinen metsä on kyllä jotenkin niin kaunis.


Maanantaina illalla oli taasen Nooan agitreenit. Tehtiin rataa jossa kontakteja, keinukin oli siis radalla. Myös välistävetoja, putki / A erottelua. Ajattelin että radan loppuosa on meille se kohta, jossa on eniten haastetta, mutta yllätäen alun tyrkyllä olleen putken suun ohitus olikin se kaikista haastavin kohta. Nooa livahti useamman kerran selän takaa väärään putkepäähän. Välistäveto onnistui, vaikka alkuun olin jatkuvasti myöhässä ja Nooa joutui hyppäämään toisen hypyn huonosta hyppykulmasta, poika siis pelasti tässä mut virheeltä, kiltti poika. Myös putki / A erottelu oli alkuun vaikea sen takia että mun valssi ajoittui väärin, jolloin Nooalle tuli huono kulma putkeen, mutta kiltti poika menee kun sanotaan putkia. Oli todella mukaavt treenit ja jäi hyvä mieli. Keinuakin sujui hyvin, ei yhtäkään lentokeinua. Keppejä tehtiin myös ulkona kun radalla niitä ei tällä kertaa ollut.

Agin jälkeen koirat jäähdyttelylenkille ja sen jälkeen Demin kanssa tokotreeneihin. Aloitettiin tällä kertaa paikkamakuulla, 4 min piilossa. Demi oli toisessa reunassa vieressä bortsu. Kun mentiin riviin äänteli Demi hiukan, mutta paikkamakuun oli kuulemma ollut kokonaan hiljaa. Hyvä tyttö! Sitten paikkaistuminen, 2 min. Ei olla tätä kauheesti treenattu ja edellisestä kerrasta on pitkä aika, joten jäin 10m päähän. Ehkä minuutin kohdilla päätin kääntää Demille selän ja sillä siunaamalla sekunnilla tyttö vajosi maihin. Tyhmä minä! Kävin sitten Demin luona ja käskytin istumaan, loppuajan istui. Jatkettiin paikkiksien jälkeen noudoilla. Palautukset edelleen syynissä, kun se loppu perusasento usein vino. Eri kulmista pyysin taas sivulle kapula suussa ja kyllähän se on jo vähän edistynyt. Seuraamista taasen, koska nyt oli taas enemmän häiriötä kun agilityä oli taas toisella kentällä hallissa. Askel kerrallaan pysyi paikka, kun siirryin pitempään matkaan alkoi herkästi edistämään törkeästi. Useilla pysähdyksillä kumminkin skarppasi ja kun hidastin vauhtia, että joutui miettimään trakempaan missä pysyä, eikä voinut vain hiihtää eteenpäin. Loppuun vielä avo kaukoja ihan väliaidan luona, jossa saatiin melko hyvät häiriöt agikoirista. Teki kaikki vaihdot ekalla käskyllä.

Tänään oli Nitan agility treenit, vuorossa ihan normi pituinen rata. Kontaktit teki hyvin, vaikka ennen treenejä manasin kontakteja, kun tyyppi on niitä viime aikoina tehnyt huonosti. Edelleen kyllä mun taaksejäänti on vähän huono. No ei voi syyttää kuin itseään kun ei näitä oo kauheesti edelleenkään treenattu. Takaakierto-persjätöt toimi hyvin kunhan liikuin.

Tänään oli vikat aksatreenit tällä porukalla. Meillä on ollut tosi kiva ryhmä, joten vähän harmittaa että ryhmä vaihtuu. Ens viikolla olis vikat treenit, mutta mä kokoustelen silloin...

Illalla kotona tein pikku piiperrystreenit sisällä molemmille. Nita teki kaukoja, kaikkia vaihtoja, mutta vain yhtä vaihtoa kerrallaan. Pidin yli pitkät taot ennen seuraavaa käskyä, koska Nitalla on tapana ennakoida. Maahan-seiso / seiso-maahan vaihdot onnistui hyvin, vaikka alkuun koitti ennakoida ja teki vaihtoja itsekseen. Seiso-istu vaihdot oli jälleen alkuun vaikeita, tuli helposti vähän eteen. Mutta tuli myös huomattua että nita ei enää tartte peruist käskyä vaan pelkkä peru riittää niin tyttö tekee istumisen taaksepäin. Demi aloitti myös kaukoilla, mutta tänään oli ohjelmassa vain maahan-seiso / seiso-maahan vaihtoja. Namit oli molemmilla sivuilla ja näin ollen pääsin itse ottamaan 4m etäisyyttä. Rauhassa tekee vaihdot, koheltaminen on huomattavasti vähentynyt. Tein myös seuraamista, pikkupätkiä mitä nyt sisällä mahtuu tekemään. En tiedä miksi en ole muistanut, mutta tänään tuli mieleen, että voisin palkata Demin oikealla kädellä selän takaa, jolloin seuruu paikkaa saisi taaemmas. Palkkasin siis oikealle-taakse sekä sivulletuloista ja lyhyistä seuruupätkistä ja monien toistojen jälkeen alkoi hakeutumaan taaemmas. Täytyy varmaan vaan muistaa tässäkin pitää tasapaino yllä, eli sitten kun on taaempana, niin ei jatka tätä taakse palkkausta kuinka kauaa tahansa.

Tuu leikkiin mun kaa!

Nitalla on kivaa :)

Demi ehti myös tasapainoilla tukin päällä ja piahtaroida, jota se rakastaa yli kaiken...
Ja mä tykkään niin tosta Demin kesätukasta, olispa sillä aina tollanen karva :) 

1 kommentti: