keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Agilityä ja tokoa

Maanantaina päästiin Nooan kanssa agility treeneihin. Tehtiin toisen kouluttajan kanssa sellasita rataa, jossa sekä paahdettiin pitkää suoraa, kuin myös väännettiin käännöksiä. Persjätöt Nooan kanssa on kehittyneet, en enää pelkää että koira tulee päälle, eli oma liikkuminenkin on parantunut. Sen sijaan takaakierrot oli tällä kertaa vaikeita. Oman ajoituksen kanssa oli vaikeuksia, käännän oman hartialinjan juuri liian aikaisin jolloin Nooa ei lähtenytkään takaakiertoon. Näitä takaakiertoja treenattiin ja kyllähän ne onnistui kun en hätäillyt hartialinjan kanssa. Toinen treeni oli tehty ihan Nooaa ajatellen :) Vähänkö on kivaa että kouluttajat miettii treenejä oikeasti miettinen mitä kukin koira tarvitsee! Rakennettiin hemmetinmoinen vauhtisuora, jonka päässä oli keinu ja sen jälkeen heti tyrkyllä putki. Tässä haettiin sitä mielentilaa ja viereyttä jossa Nooa on kisatilanteessa, jolloin tekee lentokeinuja. Nooa hetsattiin ja sitten lähdettiin menemään, testattiin myös aiheuttaako vedättäminen tai taaksejäänti kovassa vauhdissa lentokeinuja. Testattiin vaikka minkälaista ja Nooa olikin korkeassa vireessä, mutta hitto vie. Ei tehnyt yhtään lentokeinua, vähänkö siistiä! Tehtiin vielä sellasta että putken kautta lähetys joko puomille tai keinulle, jolloin Nooa piti kuunnella, tämäkin sujui. Oli kyllä todella antoisat treenit jälleen. Olen niin kiitollinen meidän mahtavista kouluttajista, paneutuvat niin koulutettavien tarpeisiin :)

Nooan agin jälkeen osallistuin vielä tokotreeneihin. Nita pääsi tällä kertaa treenimään. Aloitettiin hyppynoudon vinoilla paluuhypyillä, ei mitään ongelmaa. Tuli yli vaikka kuinka vinoista kulmista. Muutama liikkeestä istuminen, istui molemmissa, tietenkin ;) Sitten ryhmäliikkeinä paikkamakuu x 2. Sonja liikkuroi ja tarkkaili koiria. Nita oli hiljaa molemmissa paikkamakuissa, meni molemmissa lonkalle ja rauhoitteli itseään. Oli molemmissa liponut huuliaaan ja haukoitellut ja taittanut tassun allensa. Nitaa ei siis rentona ole, mutta kiva kun oli hiljaa :) Mietittiin että mahtoiko kisoissa vinkumiseen vaikuttaa se, että en puhunut piilossa. Normaalisti treeenissä puhumme piilossa, jolloin Nita kuulee mun äänen. En tiedä onko tämä mikään selitys, mutta sit nyt pohdittiin. Tehtiin vielä noudon loppuosaa ja kapulan pitoa, niin ettei huononna otetta kun mun käsi tulee kapulaa kohti. Ihan vikana otettiin kaukojen vaihtoja sekalaisessa järjestyksessä. Tein vaihdot vaihdellen 5-10m päästä. Hyvin teki, mutta yhdessä vaihdossa tuli n. 20cm eteenpäin.

Tiistaina oli Nitan agility treenit. Tehtiin rataa, jossa kaikki muu sujui paitsi radan vikalle hypylle tullut takaakierto. Jälleen sama ongelma, olen liian hätäinen, taas hartialinjalla ohajsin Nitan hypyn väärältä puolelta. Sekä maanantaina että tiistaina oli takaakierrot kyllä hieman hankalassa kulmassa, mutta pitäisi muistaa ohjata kunnolla eikä hätäillä. Kepit ja kontaktit sujuivat myös hyvin. Ja Nitalla oli vauhti päällä, ihana Nipsu!

Demi oli myös mukana ja pääsi tekemään pienet treenit toisella kentällä. Harjoiteltiin välistävetoja, jotka toimivat todella hyvin. Keppejä otettiin myös, oli liian vähän verkkoja, neljällä ei vielä osaa. Loppuun pientä vauhtisouraa hyppyjen ja putken kera. Hyvin veti.

Tajusin tiistaina treenien jälkeen että nythän mulla on kaksi koiraa jotka saa kisata tokon voittajassa, aikas makeeta! Demin kanssa pitäis nyt ahkerammin alkaa treenaamaan ruutua, tunnaria, kaukoja... Ja tajusin myös että vuosi sitten syksyllä mietin ettei ikinä päästä Nitan kanssa voittajaan kun se ei vaan osaa niitä kaikkia voittajan kaukovaihtoja, mutta mitenkäs kävikään. Talven ja kevään kestänyt tekniikka treeni on tuottanut tulosta. Oikeesti aika kivaa kun ollaan saatu noita liikkeitä toimimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti