sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Collieiden toko rotumestaruudet Hollolassa

Tänään kisattiin puikkonokkien toko rotumestaruuksista Hollolassa. Päijät-Hämeen alaosasto oli järjestysvuorossa. Kisapaikka oli jokin urheilustadioni, hiekkapohjainen iso kenttä, johon mahtui hyvin kaksi isoa kehää. Säätiedoitus lupasi koko päiväksi kaatosadetta ja ukkosta, mutta meidän onneksi osoittautui ennuste vääräksi. Matkalla Hollolaan satoi ajoittain kaatamalla, mutta paikanpäällä oli vain muutama lyhyt onneton tihkusadekuuro. Mentiin Kirsin kanssa taas kimppakyydillä. Kummasti taittuu matka nopeammin kun on juttu seuraa.

EVL ja voittajakehät aloittivat päivän. Nitan kanssa korkattiin tänään se kovin pelottava voittaja. Oltiin suoritusvuorossa toisena, eli ensimmäisessä paikkamakuu ryhmässä. Nita oli kivassa mielentilassa kun kehään mentiin ja sivullakin odotteli levollisena. Kun jätettiin koirat, lähti Nitan vierestä samantien koira. En tiedä tuliko Nitasta sitten epävarma vai huusiko muuten vain, mutta piippailua kuulu melkein koko paikkamakuun ajan. Paikoillaan kumminkin pysyi ja saatiin 7. Sitten kehästä pihalle ja odottelemaan yksilöliikkeiden alkua.

Seuraaminen, oli ihan ok, ajoittain todella kivaa, mutta välillä myös hiukka väljää ja kontakti tippui, 8. Meidän ns. takuuvarma liike, eli liikkeestä istuminen nollattiin, en tiedä miksi, ehkä työtapaturma ;) Luoksetulo oli hieno, todellakin ansaittu 10. Olen vieläkin ihan intona mahtavasta luoksetulosta. Ruutu, Nita bongasi ruudun, mikä ei ole mitenkään itsestäänselvää. Meni sivusta ruutuun ja ajautui uudestaan ulos. Annoin uuden käskyn ja kun ylitti takarajan niin huusin maahan, jota totteli heti. Tuomari kävi vielä tarkistamassa, ja Nita oli ruudussa. Luokse ja seuraamaan tuli hyvin. Ruudusta 9. Hyppynouto, sellanen meidän perusvarma 10. Metallinouto myös 10. Tunnari 8. En olis ikinä uskonu että löytää oman. Ollaan treenattu tunnaria keväällä kerran tai kaks, koska ei vaan osaa niin en oo jaksanu treenata. Koski kahteen väärään, muttei ottanu suuhun niitä ja sit löysi oman ja toi sen. Mä hihkuin onnesta kun tajusin että toi oman, hitto soikoon, VAU! Vikaksi vielä kaukot, teki ne juuri niin hyvin kuin osaa, liikkui arviolta n. 10cm, kaukoista 9. Niin ja kokonaisvaikutus 9. Mä olin niin iloinen kun liikkeet loppu, kehuin Nitaa reilusti ja aidosti olin niin super tyytyväinen. Tuomaria kiittelin ja tuomari totesi että oli ilo katsella tekemistä, hän myös kysyi olinko ihmeissäni suorituksesta. Totesin että no kyllä, kun osattiin sellasia liikkeitä mitä ei viimeksi olla osattu. En kehdannut sanoa ettei me osata ruutua ja tunnaria koska nythän nita osasi, joten vittaasin edelliseen kertaan, eli treeneihin, koska tämähän oli meidän eka voittajan koe. Voittaja-mörkö on kadonnut, sehän on ihana luokka ja meni nopeasti tehdä. Saatiin kasaan 253 pistettä 2-tulos, jäätiin harmittavat 3 pistettä 1-tuloksesta. Jos haluaisi jossitella niin löydän paljon mistä oltais voitu saada lisää pisteitä JOS oltais tehty paremmin, mutta turha sitä on jossitella. MÄ OLEN KUMMINKIN NIIN TYYTYVÄINEN MUN NIPSUUN!

Demin kanssa korkattiin sitten avoin luokka. Päätin mennä kehään ilman hihnaa, kun helposti se hihna aiheuttaa meille säätöä. Demi tuli yhdessä käskyllä melko hyvin mun kanssa kehään. Odoteltiin tovi siinä rivissä ennen kuin kaikki oli paikoillaan. Demi istu sivulla nätisti, yhtään ääntelemättä. Ekasta käskystä maahan ja paikallaan pysyi koko paikkamakuun ja oli hiljaa :) Paikkamakuusta 10. Sitten odoteltiin ja odoteltiin, tuntui pitkältä odottavan aika. Yksilöliikkeet alkoivat seuraamisella. Alku kamalaa, Demi puski päällä ja oli väljä, vähän tuntui haahuilevalta ja oli pikkasen vallaton. Puolet seuruusta olikin sitten melko hyvää. Seuruusta 8. Liikkeestä maahanmeno, valmistelevassa osuudessa oli taas vallaton tai kuriton, miten sen nyt haluaa sanoa, mutta meni maahan, tästä 9. Luoksetulo,Tuli hyvällä vauhdilla ja teki hienon stopin, 9. Liikkeestä seisominen 10. Valmisteleva osuus nyt hyvin ja pysähtyi kai hyvin, eikä likkunut kun menin taakse. Nouto 10, ihanan innokas. Kauko-ohajus 10, ihan ansaitut pisteet. Estehyppy 0. Hyppäsi ja kääntyi ja hyppäsi takaisin, ei kuunnellut mun istu käskyä. Kokonaisvaikutus 9. Suoritus parani loppua kohden ja olen todella ylpeä itsestäni ettei mua alkanut vituttaa. Ennemmin ehkä vähän nauratti Demin käytös, se on vallaton ja pikkasen tarttis nyt skarpata, liian hauskaa ei voi kumminkaan olla ;) Tuomari kumminkin tykkäsi Demistä kovasti. Sanoi että on ihana collie, niin energinen eikä pienet "kauneusvirheet" haittaa. No juu, Demistä kyllä löytyy asennetta vaikka välillä voikin erehtyä ja luulla että tyyppi on niin chilli tyyppi, siinä on kumminkin potkua. Kehuin Demiä lyhyesti liikkeiden välissä, en vapauttanut, sanoin vaan hieno likka. En voinut vapauttaa kun epäilin että räjähtää käsiin touhu :D Mutta voin vain todeta että tyttöpä jaksaa tehdä töitä vaikka vain maltillisesti kehuu liikkeiden välissä. Demi sai kasaan 170 pistettä, eli 1-tulos.

Joukkuehopeaa Helsingin alaosaston joukkueelle:
Pia & Sona (evl 2), Tintti & Remu (evl 2), minä & Nita (voi 2)

Palkintojen jaossa selvisi että olimme mukana voittamassa joukkue hopeaa Helsingin alaosastolle. Säännöthän menee niin, että jokaisen alaosaston 3 parasta suoritusta lasketaan. Helsingin alaosaston joukkueeseen laskettiin sitten seuraavien pisteet: mun & Nitan (voi 2), Pia & Sonan (evl 2) sekä Tintin & Remun (evl 2) tulokset. Joukkue mestaruus meni Päijät-Hämeeseen, Onnea Pia & Alvin, Hanna-Sisko & Dolly sekä Heini & Nox. Niin ja tämän vuoden toko rotumestari on Katja & Veera, jo toista vuotta peräkkäin, onnea tuhannesti!

Kirsillä ja Nooalla sujui myös hyvin, tekivät hienon 3-tuloksen ekassa voittajan kokeessa.

Palkintojen jaon jälkeen lähdettiin ajelemaan kotiin, tosin käytiin ensin syömässä jollain ABC:llä. En suosittele syömään kana-pastaa, oli melkoinen pettymys. Käytiin myös samalla reissulla Iittalan kaupassa, oli pakko ostaa uusi Muumi muki :)

2 kommenttia:

  1. Nipsu on paras! Ja Dempustakin tykkään :) Eli onnea hurjasti vielä!

    VastaaPoista
  2. Nipsu oli aivan mahtava! Tyyppi teki niin hineosti kuin osaa, ei mitään ongelmaa jaksamisen kanssa. Palkkaantuu kehuista hyvin ja jaksaa tehdä töitä. Se teki kaiken yli mun odotusten. Niin rakas Nipsu <3

    Demikin osaa, mutta meidän kisasuoritus ei ole vielä ihan hiottua. Täytyy kisata lisää, jotta selvii millaset rutiinit tolle koiralle sopii :) On se vaan niin vinkee tyyppi!

    Ens vuonna tuut Erika sit mukaan mestiksiin :)

    VastaaPoista