sunnuntai 4. elokuuta 2013

Tokoleiri

Tänä vuonna SCY:n tokoleiri pidettiin Hartolassa, Päijät-Hämeessä. Itselle uusi leiripaikka, mutta kiva paikka kyllä oli. Meitä oli pieni porukka, vajaat 20 henkeä joten tilaa riitti. Tänä vuonna leirillä oli vain yksi kouluttaja, Hanna Närhi. Hanna kilpailee SM tasolla sekä tokossa, jäljessä että ek:ssa. Hanna on siis oikein monitoimiosaaja ja erittäin miellyttävä kouluttaja.

Ajelin Hartolaan jo perjantai iltana, vaikka leiriohjelma alkoikin vasta lauantaina. On jotenki kiva olla jo perjantaina paikanpäällä.

Lauantaina aloitimme aamupäivällä liikkurointi treenillä. Liikkuroitiin Heidin kanssa meidän ryhmäläisille, niiden toivomia liikkeitä. Tehtiin myös ryhmäpaikallaolot johon Demi pääsi mukaan. Ensin otettiin 2 min istuminen. Demi istui koko ajan, ei valahtanut maahan. Olin esillä 1min ja piilossa 1min. Sitten paikallamakuu 4min piilossa. Vaihtoi lonkkaa muistaakseni kerran, muuten ei mitään huomautettavaa, tehtin makuu evl tyylisesti.

Iltapäivällä päästiin treenaamana Hannan valvovan silmän alle. Jaettiin treeniaikaa kahteen osaan, koska päivä oli niin kuuma. Kaikki tekivät siis 2 x 15 min treenit. Ekana projektina taisi olla seuraamisessa täyskäännökset vasemmalle. Hanna huomasi heti että ongelma ei niinkään johdu siitä ettei Demi käyttäisi takapäätä vaan ongelma on enemmänkin siinä etten auta Demiä tarpeeksi. Kun muistin ottaa katseen, hartialinjan ja kädet avuksi, niin käännökset parani heti. Mutta, ei se niin helppoa ole, jos vähänkään unohdin käyttää apuja niin heti oli huono käännös. Näitä joudutaan kyllä treenaamaan aika paljon lisää, jotta alkaa sujumaan. Toisen kierroksen tein sitten Nitan kanssa. Ongelmana ruutu, ei bongaa rutuua kunnolla eikä osaa paikkaa. Tehtiin ruutua kosketusalustan kanssa ja johan sekin alkoi sujumaan. Päästiin jopa treenaamaan paikan korjausta ruudussa aj sekin sujui hvyin. Tajusin että olen ehkä sekoittanut Nitan päätä myös sillä että olen lähettänyt ruutuun ties mistä suunnasta. Hanna oli itse sitä mieltä, ettei kesken treenin vaihdeta lähetyssuuntaa, koska ruudussa on vain yksi etureuna. Uskon että tällainen ajattelutapa selkeyttää Nitan käsitystä ruudusta.






Koulutusten jälkeen grillailtiin ja saunottiin ja illalla tai yöllä se kyllä oli, lähdettiin lenkille Päivin ja poikien (Kössi ja Kelmi) kanssa. Meidän tytöt ja Päivin pojat tuli hyvin toimeen ja oli kiva lenkkeillä yöllä. Tulipa vaan huomattua ettei ne yöt enää niin valoisia ole.

Sunnuntai aamuna oli aikainen herätys. Mun tokoleirihistorian aikaisin ;) Koulutukset alkoivat jo klo.8:30. Demi teki sunnuntaina molemmat kierrokset. Ekalla kierroksella katottiin eteen istumisia ja tokalla kaukoja. Eteenistumisissa laitettiin nami treeniliivin etureunaan, tämän kikan kyllä tiesin mutta olin sen ihan unohtanut. Kokeiltiin myös sellaista kujaa, jossa ei voi muuta kun tulla suoraan. Demi kyllä alkuun tarjosi silti sivulletuloa, mutta pikkuhiljaa tajuisi etteä kujan sisällä piit pysyä. Kaukoissa meillä ei ollut niitä ongelmia joita olin Hannalle etukäteen kirjoitellut. Tarkastettiin siis maahan-seiso/seiso-maahan sekä istu-sesio/seiso istu vaihdot. Demi teki vaihdot rauhallisesti, ilman hötkyilyä. Pääsin myös tekemään vaihtoja jopa 7m etäisyydelllä eikä Demi edennyt?! Maahan seiso vaihdot olivat varmemmat ja niitä siis tehtiinkin eri etäisyyksiltä. Seiso istu vaihdoissa olin lähellä ja tässä tuli alkuun vähän eteen, mutta kun muutin käskyn peruist, niin johan pysyi paikoillaan. Istu seiso vaihto oli myös hyvä. Lisää treeniä vaan, mutta oli kiva kuulla että olivatkin hvyällä mallilla.

Iltapäivällä tehtiin ensin tavalliset ryhmäpaikallaolot. Tein istumisen nyt makuuna, eli Demi makasi 2min, nousi heti jätössä istumaan, molemmilla puolilla istui koirat joten en tiedä oliko epävarma. Käskin uudestaan maahan ja siellä pysyi. Sitten hain Nitan ja tehtiin paikallamakuu 4min piilossa. Nita oli yllättäen ihan hiljaa koko paikkamakuun vaikka molemmin puolin oli vieraita koiria, hyvä. Sitten otin taas Demin, kun jatkettiin paikkamakuilla häiriössä. Meitä oli 8 koirakkoa rivissä ja jokatoinen teki paikallamakuun ja jokatoinen luoksetulon. Vuorotellen sitten kutsuivat luoksetulon koirat pois rivistä. Demi pysyi maassa vaikka molemmin puolin kutsuttiin koirat pois, hyvä. Sitten uudestaan niin että me tehtiin luoksetulo, tuli ekalla käskyllä. Vielä uudestaan kierros niin että tehtiin paikallamakuu, Demi reagoi Kirsin K:n kutsuun ja nousi seisomaan. Mä käskin Demin maahan, jolloin Kirsin koira myös pyysi paikoillaan. Kirsiltä uusi käsky ja nyt Demi pysyi maassa. Otettiin vilä kerran sama, vaihdettiin aian välissä koirien paikkaa, mutta meille jäi Hupi edelleen toiselle puolelle koska halusin Kirsin kutsuvan uudestaan Hupin luokse, kun Demi siihen ekalla kerralla reagoi, mutta onneksi ei toista kertaa reagoinut :)

Leiri loppui klo. 16 aikaan, mutta porukka alkoi valumaan kotiinpäin jo pitkin iltapäivää. Itse lähdin viimeisenä, kun kävin vielä ennen kotiinlähtöä koirien kanssa kävelyllä. Kotona oltiin joskus puoli 8 aikaan illalla. Tytöt oli kyllä väsyneitä kun kotiin päästiin. Kyllä vain se leirielämä väsyttää. Jälleen oli kyllä mahti leiri ja ensi vuodenkin leiriä jo suunniteltiin ja saatiin leiriläisiltä hyviä ideoita.

Kiitos kaikille ihanille collie ihmisille sekä Hannalle mukavasta leiristä :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa niin kivalta, että vieläkin oon kateellinen:) Hyvä, että leiri oli hyvä!

    VastaaPoista