tiistai 20. elokuuta 2013

Agility ja Ninan koulutus

Nooan kanssa päästiin taas agility treeniin. Vuorossa oman ryhmän kisat. Rata oli  Saviojan Annen agilityrata, 1-luokan. Rata ei sujunut mitenkään superisti, mutta keinu sujui osana rataa, JEE! Keinu oli oikein siisti ja otti hienosti 2o2o, onnistunut keinu plus muut kontaktit ilahdutti mua kovasti. Kepeille tuli vähän sisäänmeno ongelmaa, haki muutaman kerran 2. ja 3. väliin. Avo kulmat on kyllä meille vähän vaikeita. Muutoin koira pysyi aikalailla hanskassa, suhinat olis voinu olla paremmin ajoitettuja. Treenasin samalla myös kaiman puudelin, Neran kanssa olen aikaisemminkin treenannut jos Hanna on ollut kipeenä. Nera on ohjattavana aika samanlainen kuin Nooa, joten sitä on kiva ohjata. Viimeksi Neran kanssa sujui lähes täydellisesti, nyt meillä oli vähän kommunikointioneglmaa. En ollut ihan varma kaikista käskyistä ja kepeille Nera ei meinannut lähteä millään, vaikka osaa hakea itsenäisesti kepeille kaikista suunnista vaikka unissaan, mutta nyt vaan katto mua et mitä sä oikeen meinaat. No jatkettiin sitten keppien ohi ja rata oli muuten melko sujuvaa, muutama kontakti meni hiukka vauhdikkaasti. Tokalla kierroksella lähti koira sitten lapasesta :D Mutta puudeli on kyllä hauskan hassu kaveri :) Kirsi haki Nooan treeneistä ja mä jatkoin tokotreeneihin Demin kanssa.

Demin kanssa osallistuttiin Nina Mantereen tokokoulutukseen. Meillä oli projektina seuruu. Kerroin Ninalle meidän kaameasta seuraamisesta, väljyydestä ja huonosta kontaktista viime aikoina. Nina kyseli kaikenlaista ja varmaan ajatteli, että nyt tulee sellanen perässävedettävä matkalaukku. Näytettiin Ninalle pätkä vapaana seuraamista, joku sellanen puolikas alokasluokan seuruu, muutamalla käännöksellä. Ninan kommentti oli, että hän oli meinannut jo sanoa, että palkkaa jo koira ja että eihän siinä mitään ongelmaa ole. Noh, näytti kuulemma hyvälle ja väljyyttä ei ollut. No jaa, Demi kyllä tuntui hyvälle, piti todella hyvää kontaktia koko seuruun ja oli tarpeeksi tiivis. Lisää selittelyä Ninalle ja itellä pyöri mielessä se bh kokeen kamala seuruu. No siitä sunnuntain seuruusta ei ollut jäljellä mitään, ei saatu esitettyä huonoa seuruuta. Mutta, Nina kommentoi, että Demillä on hänen makuunsa liioiteltu kontakti ja tämä liiallinen kontaktihakuisuus aiheuttaa pientä aukeamista, itse en edes huomannut että koira aukeaa. Myös itse paikka seuruussa on hieman edessä, tämän kyllä tiesinkin. Ulospäin vino perusasento johtuu myös todennäköisesti liioitellusta kontaktinhausta. Demi istuu ns. suorassa mutta kaula on kuin milläkin joutsenella kun yrittää pitää muhun katsekontaktia. Demi hakee kontaktia mun kasvoihin, joten tehtiin pieni eläinkoe, käänsin perusasennossa omaa päätä oikealle, johan Demi tuli todella tiiviiksi ja suoristui. Eli täytyy nyt kiinnittää huomiota siihen perusasentoon, ettei ole ulospäin kaarella, ettei ole liian edessä, eli tiukemmat kriteerit pitää olla. Tehtiin myös seuruuta niin, että käänsin päätä oikealle, tuli kiinni mun jalkaan, eli oli hyvin tiivis. Eli tämä voisi myös auttaa siihen väljyyteen, jota nyt ei ollut, mutta jota kyllä ajoittain esiintyy. Mulla kun on tapana katella Demiä seuruussa, jolloin se hieman siirtyy taaemmas ja tulee väljäksi, jolloin musta tuntuu että se jätättää. Ennemmin pitäis muistaa kääntää päätä oikealle. Suoruuteen ja korrektin paikan pitämiseen auttaa myös seuraaminen ympyrällä vasemmalle, noin 3m halkasijalla. Tässä koira joutuu aktiivisesti tekemään töitä pitääkseen oikean paikan, koska helposti ympyrällä "liukuu" eteen. Palkan voisin myös antaa vasemmalla kädellä ylempää, enemmän oman kyljen kohdilta, jolloin vahvistuu paikka ja tiiviys. Myös omien käsien paikka ja liikkuvuus vaikuttaa Demin seuruuseen. Demin on kuulemma vaikea pysyä siinä kohtaan missä kerroin haluavani sen olevan, jos heilutan käsiä kuten tein, koska huidon Demiä silloin päähän. Kokeiltiin taas siirtää mun käsiä hiukka ylöspäin, jolloin helposti mun vasen käsi "halvaantuu". Vasemman käden halvaantuminen on kuulemma hyvin yleinen tauti tokoporukoissa ;) :D

Ninan koulutus oli taas todella antoisa. Sinänsä ihan uusia ajatuksia ei kauheasti tullut, mutta totuus on se, että kun asiat taas kuulee vieraamman ihmisen suusta niin jotenkin alkaa taas aktiivisesti miettimään vanhojakin oppeja uudestaan. On myös hyvä käydä eri kouluttajilla, kun hekin katsovat asioita eri näkökulmista ja näkevät asiat eritavalla. Tykkään käydä näissä, kun aina on jotain johon kaipaa jotain mielipidettä, apua tai vaan vinkkejä. Pääsee kuulemaan muiden mielipiteitä ja saada uusia ideoita joita voi sitten taas työstää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti